Geroosterde broccolisoep met kaascroutons
Bewaren
Na de feestdagen kunnen we wel wat vitaminen gebruiken toch? Daarom leek het mij lekker om dit weekend te gaan voor een groene maaltijdsoep. Een soep boordevol groene groenten. Geroosterde broccolisoep met kaascroutons. Met naast geroosterde broccoli ook prei en spinazie in de soep verwerkt.
Dat wordt smullen!
Ik heb al eerder verteld dat zondag bij ons thuis een echte soepdag is. Vaak als lunch, maar soms ook als avondmaaltijd. Het is een fijne manier om zo in het weekend toch lekker wat groenten te eten. Want ik moet bekennen dat we in het weekend vaak toch wat minder gezond eten dan op andere dagen. Een zelfgemaakte soep met lekker wat groenten is daarom altijd fijn. En extra fijn wanneer de kids er ook van smullen.
Geroosterde broccolisoep met kaas-croutons
Deze zondag gaan we dus voor een lekkere groente soep, boordevol groene groenten. Geroosterde broccolisoep met kaas-croutons is een toppertje die bij ons thuis zeker vaker op tafel gaat komen.
Het is geen gewone broccolisoep, maar een soep met geroosterde broccoli. De broccoliroosjes én de stam roosteren we hiervoor in de oven. Ondertussen fruiten we ui aan in een pan en hier voegen we prei aan toe. Dit brengen we op smaak met knoflook, tijm en oregano. De geroosterde broccoli-stam gaat bij de soep en die laten we lekker mee pruttelen. Hierna voegen we een deel van de geroosterde broccoliroosjes toe met citroen en spinazie. Dit verwarmen we mee tot de spinazie is geslonken. Dan is het tijd om de broccolisoep te pureren en wat kookroom toe te voegen. Hier wordt de soep heerlijk romig van.
Bij de soep serveren we knapperige kaas-croutons uit de oven. Een heerlijke combinatie.
Als je wilt kun je nog wat extra’s aan de soep toevoegen. Gebakken spekreepjes en snippers gerookte zalm bijvoorbeeld, deze doen het erg goed bij deze maaltijdsoep.
Maaltijdsoep recepten
Heb je na deze geroosterde broccolisoep de smaak te pakken en wil je vaker genieten van een voedzame maaltijdsoep? Dan tippen we je graag deze maaltijdsoepen van de website:
Ingrediënten
Voor de kaas-croutons:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde broccolisoep met kaascroutons
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in roosjes, en de stam in kleine stukjes. Verdeel de broccoliroosjes over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en rooster dit 20 minuten in de oven.Stap 2
Verwarm een pan op het vuur met olie en fruit de ui. Doe de prei erbij en bak dit 5 minuutjes mee voor je de knoflook en oregano en tijm toevoegt.Stap 3
Doe de stukjes broccoli-stam erbij met de bouillon. Laat dit 20 minuten pruttelen.Stap 4
Doe de helft van de geroosterde broccoli erbij, samen met rasp van een halve citroen en sap van een hele citroen en de spinazie. Verwarm dit tot de spinazie geslonken is. Pureer de soep mooi glad. Doe de kookroom erbij. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
Stap 5
Bak de spekreepjes goudbruin en krokant in een koekenpan zonder olie.Stap 6
Snijd het brood in stukken en verdeel dit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met kaas. Verdeel hierover gedroogde oregano. Laat 10 minuten gratineren in de oven.Stap 7
Serveer de soep met broccoli, gebakken spekjes en de croutons.Ingrediënten
Voor de kaas-croutons:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde broccolisoep met kaascroutons
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in roosjes, en de stam in kleine stukjes. Verdeel de broccoliroosjes over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en rooster dit 20 minuten in de oven.Stap 2
Verwarm een pan op het vuur met olie en fruit de ui. Doe de prei erbij en bak dit 5 minuutjes mee voor je de knoflook en oregano en tijm toevoegt.Stap 3
Doe de stukjes broccoli-stam erbij met de bouillon. Laat dit 20 minuten pruttelen.Stap 4
Doe de helft van de geroosterde broccoli erbij, samen met rasp van een halve citroen en sap van een hele citroen en de spinazie. Verwarm dit tot de spinazie geslonken is. Pureer de soep mooi glad. Doe de kookroom erbij. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
Stap 5
Bak de spekreepjes goudbruin en krokant in een koekenpan zonder olie.Stap 6
Snijd het brood in stukken en verdeel dit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met kaas. Verdeel hierover gedroogde oregano. Laat 10 minuten gratineren in de oven.Stap 7
Serveer de soep met broccoli, gebakken spekjes en de croutons.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.