Ga naar de inhoud

Gevulde paprika met mediterrane couscous

Gevulde paprika met mediterrane couscous. Met olijfjes, zongeddroogde tomaatjes, kikkererwten en feta.

30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de rode paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika met het vel naar beneden op de bakplaat. Bak de paprika’s 15 minuten in de oven.
2
Stap 2
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Stap 3
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de kikkererwten in, samen met de komijnzaad en komijnpoeder. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Roer de couscous los en meng met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Meng de stukjes zongedroogde tomaat, olijven, peterselie, kikkererwten en feta door de couscous.
5
Stap 5
Vuul de geroosterde paprika’s met de couscous.

Tip: eet je liever paprika zonder vel? Rooster de paprika’s dan met het vel naar boven op de bakplaat. Doe de paprika’s na het bakken even in een afgesloten plasticzak, hierna verwijder je gemakkelijk het vel.

Gevulde paprika met mediterrane couscous

Dit gerecht doet me zo denken aan de zomer en mooie zonnige dagen. Mediterrane gevulde paprika met couscous, met de smaken van Zuid-Europa. Olijven, zongedroogde tomaatjes, feta. Yum!

Gevulde paprika met mediterraanse couscous

Nu de zomer officieel voorbij is probeer ik het zonnetje nog even vast te houden. Met deze gevulde paprika’s met een mediterraans tintje is dat goed gelukt.

Gevulde paprika met mediterrane couscous

De paprika’s rooster ik in dit geval zonder de vulling in de oven. Als je het lekkerder vindt om de paprika zonder vel te eten draai je de paprika om voor het de oven in gaat. Zo kun je na het roosteren het vel gemakkelijk verwijderen.

Ondertussen bereid je de couscous en kun je de overige ingrediënten fijnsnijden. De couscous meng ik in dit geval met een beetje olijfolie, zout en peper voor ik de overige ingrediënten erdoor roer. Olijfjes, geroosterde kikkererwten met komijn, zongedroogde tomaatjes, peterselie en feta zorgen voor de mediterrane smaak. Dit pas heel mooi bij de geroosterde de paprika’s.

Je kunt de gevulde paprika met mediterrane couscous zowel lauwwarm als koud eten. Lekker bij de lunch of als avondmaaltijd met een groene salade erbij.

Ga je liever voor een gevulde paprika waarbij de vulling ook in de oven wordt verwarmd? Dan tip ik je graag deze gevulde paprika met rijst, de Mexicaanse gevulde paprika met nacho’s of de gevulde puntpaprika caprese.

gevulde paprika met mediterrane couscous

Gevulde paprika met mediterraanse couscous

 

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

2 reacties

Amy

Hoi, Domme vraag misschien maar gebruik je kikkererwten uit blik of anderen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Geen domme vraag hoor Amy, ik gebruik in dit geval inderdaad kikkererwten uit blik.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op