Ga naar de inhoud

Goulash

Heerlijke goed gevulde Hongaarse stoofschotel met rundvlees. Goulash. Gemakkelijk om te maken, en zo lekker!
4 uur Bereidingstijd
Delen op
Goulash

Goulash

Yes, goulash! Een heerlijk warm stoofgerecht. Perfect voor deze tijd van het jaar. Een lekker goulash-recept zou je dan ook zeker in je kookrepertoire moeten hebben deze donkere maanden van het jaar.

Goulash

Wat is goulash?

Goulash, ook wel bekend als “gulyás” in het Hongaars, is een stoofpot die zijn oorsprong vindt in Hongarije. We kunnen wel zeggen dat het een Hongaarse klassieker is. Een eenvoudige maar smaakvolle stoofschotel, meestal gemaakt van rund- of varkensvlees.

De basis van dit recept bestaat uit mals stoofvlees met ui, paprika en kruiden. Bereid (of gestoofd) in een heerlijke tomaat-achtige saus. Een favoriet!

Goulash

Hoe maak je goulash?

Het is eenvoudig om goulash te maken. Het stoofvlees is de basis, in dit geval gebruik ik runder sucadelappen maar je kunt bijvoorbeeld ook varkensvlees gebruiken. Naast het vlees vormen uien, knoflook en paprika de basis van de Hongaarse stoofpot. Tomatenpuree en paprikapoeder zorgen daarbij voor de kenmerkende ‘goulashsmaak’.

Het vlees braden we aan in de pan, met paprikapoeder en komijnzaad. Daarbij gaat de passata. Het vlees laten we even stoven en daarna voegen we paprika en champignons toe dat we ook lekker even laten mee sudderen met de stoofschotel.

Soep of een stoofpotje?

Is het een stoofpotje? Is het een soep? Het zit er een beetje tussenin. De bouillon is wat dunner dan bij een stoofschotel, omdat er geen bloem in zit.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het compleet uitgewerkte recept van dit lekkere goulash recept.

Goulash

Goulash recept

Goulash wordt geserveerd met aardappels of met rijst, maar net wat je voorkeur heeft. Ik maak het vaak met rijst en ik garneer het bord met wat verse peterselie. Het is ook lekker om een scheutje zure room toe te voegen aan het bord. Smullen!

Variëren

Het traditionele goulash recept is heerlijk, maar het is ook leuk om daar eens mee te variëren. Voeg ander vlees toe of varieer met groenten. Op de website hebben we eerder een snel goulash-recept met biefstukreepjes gedeeld, en een heerlijke goulashsoep.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze goulash

Bereiding: 4 uur
Stap 1

Fruit in een hapjespan de ui met de knoflook aan. Doe hierna de paprikapoeder en komijnzaad erbij. Bak dit een minuutje mee voor je het vlees toevoegt. Bak het vlees rondom aan.

2
Stap 2

Doe de passata, runderbouillon en balsamicoazijn erbij. Laat dit mengsel sudderen

3
Stap 3

Doe na 2,5 uur de champignons en paprika’s erbij en verwarm dit ook nog een uur mee met de stoofschotel.

4
Stap 4
Serveer de goulash met aardappelpuree of rijst.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

1 reacties

Es

Geen beoordeling, enkel n opmerking: de stoofpot die wij goulash noemen heet in Hongarije pörkölt. Goulash is soep.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op