Ga naar de inhoud

Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing

Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing. Perfect voor bij de paasbrunch, lunch of bij een barbecue.

20 minuten Bereidingstijd
Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing

Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing

Een heerlijke groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing. Tijdens het paasweekend ga ik deze groene salade zeker maken. Hij is heerlijk als licht bijgerecht tijdens de paasbrunch, maar past ook perfect bij een feestelijk paasdiner.

En ook na de Pasen is deze salade een aanrader. Heerlijk in de zomer bij een etentje etentje of als bijgerecht bij de barbecue.

Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing

Paassalade met mango en ei

Een salade is wat mij betreft altijd lekker als bijgerecht. Het leek mij daarom lekker om bij de paasbrunch naast belegde broodje ook een paassalade te serveren. Wat niet mocht ontbreken was een gekookt eitje en mango. Twee ingredienten die een gele touch aan de salade toevoegen.

Bij mango past heel goed een stukje kip wat mij betreft, in dit geval ga ik voor gerookte kipfilet. Lekker met frisse ingrediënten zoals komkommer, een radijsje en gebakken groene asperges.

Krokant gebakken croutons maken de paassalade af, samen met een kruidige dressing.

Het resultaat is een lekkere salade die bij elke gelegenheid een lekkere frisse aanvulling is. Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de groene salade.

Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing

Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing

Voor deze salade moet er er wat gekookt worden. Het is geen kwestie van het mengen van rauwe ingrediënten en klaar. Maar daardoor wordt deze salade extra lekker.

Croutons bakken we van stukken stokbrood besprenkeld met olie en op smaak gebracht met zout en peper. In 10-12 minuten rooster je dit goudbruin op 200 graden.

Eieren koken we in een pannetje gaar. 5 minuten voor een nog zachte dooier, of wat langer als je dat lekker vindt.

Groene aspergetips bakken we aan in een koekenpan met olie.

De dressing maken we door basilicum en dille fijn te snijden en te mengen met mayonaise, knoflook, kappertjes en citroensap.

Dit alles bij elkaar, samen met verse ingrediënten zoals veldsla, blokjes mango, plakjes gerookte kipfilet, plakjes radijs en komkommer maakt een lekkere zomerse groene salade.

Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing

Ingrediënten

personen

Voor de dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier stukken stokbrood op. Besprenkel het brood met olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster het brood 10-12 minuten in de oven goudbruin en krokant in mooie croutons.
2
Stap 2
Kook de eieren in een pannetje water gaar. 5 minuten, zodat de dooier nog zacht is of wat langer als je dat liever wilt.
3
Stap 3

Bak de groene asperges rondom aan in een koekenpan met een beetje olie. Breng de asperges op smaak met zout en peper.

4
Stap 4
Maak de dressing door de verse kruiden fijn te snijden. Meng dit met de mayonaise, knoflook, kappertjes en citroensap. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Dan is het tijd om de salade op te maken. Gebruik een grote schaal of plank. Verdeel hierover de veldsla. Verdeel daarover ‘in groepjes’ de gegrilde asperges, plakjes kipfilet, blokjes mango, plakjes radijs en komkommer. Halveer de gekookte eitjes en leg deze ook op de salade. Verdeel een paar lepels van de dressing over de salade. Verdeel hierna extra kruiden over de dressing, samen met de croutons.
6
Stap 6
Serveer de kipsalade met mango, ei samen met de kruidige dressing.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cheesecake van witte chocolade met passievrucht
MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam
Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing
Traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op