Herfstgroenten met honing-mosterdmarinade
Bewaren
Wij genieten deze herfst weer volop van de ovengerechten. Een van mijn favorieten is een traybake met geroosterde groenten. Deze keer gaan we voor een herfst-variant. Herfstgroenten met honing-mosterdmarinade.
Een combinatie van geroosterde pompoen met venkel en spruiten.
Kortom een heerlijke herfstige groenteschotel met geroosterde groenten en verrassend lekkere marinade.
Traybakes zijn echt mijn favoriete maaltijden. Zie zijn zó makkelijk om te maken, je kunt het bijna geen koken meer noemen. En wat ook heel erg fijn is: je kunt er eindeloos mee variëren.
Ga voor een vegetarische variant zoals we bij deze traybake met herfstgroenten hebben gedaan, of voeg een lekker stukje vlees of vis toe. Met traybakes kun je werkelijk alle kanten op.
Herfstgroenten met honing-mosterdmarinade
Voor deze traybake met herfstgroenten kozen we voor een combinatie van spruiten, venkel en pompoen en we maakten een marinade van honing en mosterd. Het resultaat? Een grote schaal vol groenten met een lichte mosterdsmaak en een zoete nasmaak.
Met 10 minuten voorbereidingstijd en 30 minuten wachttijd en dan heb je een heerlijke herfstige maaltijd. Eet smakelijk!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het volledige uitgeschreven recept van de herfstgroenten met honing-mosterdmarinade.
Traybake recepten
Zoals hierboven al gezegd is het fijne aan een traybake dat het super simpel is om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is het schoonmaken en wassen van groenten en het eventueel snijden. Vervolgens verdeel je alles over een met bakpapier beklede bakplaat of ingevette ovenschaal en daarna doet de oven het werk.
Heb je na de herfstgroenten met honing-mosterdmarinade de smaak te pakken en wil je vaker met een traybake aan de slag? Dan tip ik je graag onze favoriete traybake recepten. Met welke ga jij aan de slag?
Ingrediënten
Voor de marinade
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze herfstgroenten met honing-mosterdmarinade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verwijder de pitten van de pompoen en schil de pompoen als je dat lekkerder vindt (hoeft niet). Snijd dan in grove stukken.Stap 3
Verwijder het kontje en de buitenste blaadjes van de spruiten. Kook ze vervolgens 3-4 minuten voor.Stap 4
Snijd de venkelknol – als je die toevoegt – in grove stukken.Stap 5
Meng in een grote kom de honing met de mosterd, de olie en flink wat peper en zout.Stap 6
Verdeel de groenten, ook de voorgekookte spruiten, over de bakplaat en verdeel hier de marinade overheen. Meng met je handen goed door zodat alle groenten goed bedekt zijn met marinade.Stap 7
Bak de groenten vervolgens 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.Stap 8
Garneer de groenten voor het serveren met grof gesneden peterselie en pompoenpitten naar wens.Ingrediënten
Voor de marinade
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze herfstgroenten met honing-mosterdmarinade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verwijder de pitten van de pompoen en schil de pompoen als je dat lekkerder vindt (hoeft niet). Snijd dan in grove stukken.Stap 3
Verwijder het kontje en de buitenste blaadjes van de spruiten. Kook ze vervolgens 3-4 minuten voor.Stap 4
Snijd de venkelknol – als je die toevoegt – in grove stukken.Stap 5
Meng in een grote kom de honing met de mosterd, de olie en flink wat peper en zout.Stap 6
Verdeel de groenten, ook de voorgekookte spruiten, over de bakplaat en verdeel hier de marinade overheen. Meng met je handen goed door zodat alle groenten goed bedekt zijn met marinade.Stap 7
Bak de groenten vervolgens 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.Stap 8
Garneer de groenten voor het serveren met grof gesneden peterselie en pompoenpitten naar wens.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.