Holiday Smores Brownies van Starbucks
Bewaren
Herinneren jullie nog dat ik vorige maand op de trein moest wachten en bij Starbucks een super lekkere brownie met marshmallows on top at? Nou die brownies waren dus zo lekker dat ik ze heb nagemaakt! Bij deze deel ik het recept voor mijn Holiday Smores Brownies van Starbucks.
Ik ben een brownielover. Als er iets is waar ik geen genoeg van krijg dan zijn het brownies. En dan hebben we het over de lekkere smeuïge brownies, niet de droge cakejes variant. Toen ik op de trein moest wachten kon ik de Holiday Smores Brownies van Starbucks dan ook niet weerstaan. En omdat ze zo lekker waren besloot ik ze na te maken. Met succes!
Door de brownies te bedekken met een de zachte marshmallowtopping wordt het een echte wintertraktatie. Wat mij betreft mag je dit ook met kerst serveren bij de koffie, of als toetje. Hier wordt iedereen toch blij van?
Ingrediënten
Voor de bodem:
Voor de brownies:
Voor de Smores-topping:
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze holiday smores brownies van starbucks
Voor de bodem:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed het bakblik met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Maal de biscuits fijn in een keukenmachine. Roer de kruimels samen met de poedersuiker door de boter. Verdeel dit over het bakblik en druk het met een lepel aan. Bak de bodem 20 minuten in de oven.Voor de brownies:
Stap 1
Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 °C.Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.Stap 3
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor. Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.Stap 4
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 40 tot 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.Stap 5
Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm en snijd hem in stukken.Voor de topping:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.Stap 2
Verdeel over iedere brownie een marshmallow en verwarm dit 2 minuten in de oven zodat de marshmallow zacht wordt. Haal de brownies uit de oven en druk de marshmallow een beetje in. Leg hier nog een marshmallow op en verwarm deze 1 minuut in de oven. Snijd de vorige marshmallows in stukjes en druk deze tot slot in de zachte marshmallows.Stap 3
Verwarm de chocolade in een magnetron of au bain marie. Verdeel met een lepeltje de chocolade over de marshmallowtopping en bestrooi dit met de sprinkels.Tip: bewaar de brownies in aluminiumfolie buiten de koelkast, zo kun je ze 3 tot 4 dagen bewaren.
Ingrediënten
Voor de bodem:
Voor de brownies:
Voor de Smores-topping:
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze holiday smores brownies van starbucks
Voor de bodem:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed het bakblik met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Maal de biscuits fijn in een keukenmachine. Roer de kruimels samen met de poedersuiker door de boter. Verdeel dit over het bakblik en druk het met een lepel aan. Bak de bodem 20 minuten in de oven.Voor de brownies:
Stap 1
Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 °C.Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.Stap 3
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor. Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.Stap 4
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 40 tot 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.Stap 5
Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm en snijd hem in stukken.Voor de topping:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.Stap 2
Verdeel over iedere brownie een marshmallow en verwarm dit 2 minuten in de oven zodat de marshmallow zacht wordt. Haal de brownies uit de oven en druk de marshmallow een beetje in. Leg hier nog een marshmallow op en verwarm deze 1 minuut in de oven. Snijd de vorige marshmallows in stukjes en druk deze tot slot in de zachte marshmallows.Stap 3
Verwarm de chocolade in een magnetron of au bain marie. Verdeel met een lepeltje de chocolade over de marshmallowtopping en bestrooi dit met de sprinkels.Tip: bewaar de brownies in aluminiumfolie buiten de koelkast, zo kun je ze 3 tot 4 dagen bewaren.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Elize
Ik geloof dat ik er wel blij van zou worden ja ;) Zien er heerlijk uit!
Conja
Deze ga ik maken. Die zien er onweerstaanbaar uit.... :O
Brenda Kookt
Jaa doen! Ze zijn onweerstaanbaar. Ik heb er ook veel meer opgegeten dan goed voor me is ;)
Isabel
Ziet er heeeerlijk uit! Wat voor biscuit is geschikt? Zeg maar Maria biscuitjes of eerder digestive, die wat korreliger zijn?
Brenda Kookt
Ik heb de Maria volkoren biscuits gebruikt, zo wordt de koekbodem compact en blijft hij ook beter bij elkaar.
Demi | StudioKOOK
Wat zien deze er lekker uit zeg!
Brenda Kookt
Echt hé!? Ze proeven ook te lekker ;)