Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Jus maken zonder vlees

Een jus, gemaakt zonder vlees. Jus maken zonder vlees is heel simpel. Zo krijg je toch een lekkere jus, zonder vlees. Lekker bij stamppot.

20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de boter in een sauspannetje op laag vuur smelten.
2
Stap 2
Doe de bloem erbij als de boter gesmolten is. Roer dit door en verwarm nog 2 minuten mee voor de je het eerste beetje bouillon toevoegt.
3
Stap 3
Voeg 3 eetlepels bouillon bij de bloem en boter en roer hierna de tomatenpuree en de sojasaus door de roux. Voeg hierna 50 ml bouillon toe. Blijf de jus tussendoor doorroeren.
4
Stap 4
Voeg telkens beetje bouillon toe tot je de dikte van de jus/saus goed vindt.
5
Stap 5
Breng de jus tot slot op smaak met peper.

Jus maken zonder vlees

Jus, iets dat niet mag ontbreken bij een lekkere stamppot. Maar hoe kun je jus maken zonder vlees? Dat laat ik je in dit artikel zien. Het resultaat is een rijke jus/saus die het goed doet bij de Hollandse stamppot.

jus maken zonder vlees

Met dit basisrecept maak je jus zonder vlees. Ideaal als je een vegetarisch recept eet (gebruik in dat geval groentebouillon) of als je stamppot met worst eet. Zoals deze boerenkoolstamppot de luxe.

Jus maken zonder vlees

De basis van deze snelle jus is een roux van boter met bloem. Hier voegen we niet alleen bouillon aan toe, ook tomatenpuree en een beetje sojasaus. Dit zorgt voor een lekkere rijke smaak.

Lekker bij zo’n beetje alle gerechten met aardappel. Stamppot of gewoon los.

Tip: is er jus over? Bewaar dit in een afgesloten bakje in de koelkast, dit kan tot 2 a 3 dagen. Verwarm het hierna weer in een pannetje.

Boerenkoolstamppot deluxe

jus maken zonder vlees

Bekijk ook andere recepten

4 reacties

stance

Tip :fruit eerst een uitje mee. Daar wordt je jus smaakvoller van. Mijn oma voegde ook champignons toe. Wel even afmaken met de staafmixer.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat een leuke tip Stance, fijne aanvulling

Jeannette
4/5 sterren

Lekker jus-tje! ja, best lastig dat jus-maken zonder vlees idd! Ik deed ongeveer hetzelfde maar bakte eerst een halve kleine ui in die 30 gr boter tot hij goudbruin is en deed er een half theelepeltje gerookt paprikapoeder bij. Dan de tomatenpuree en sojasaus, nog even samen bakken en dan verder met de bloem en bouillon. Dan is de jus ook iets bruiner. Voor als je een iets pittigere jus wilt :-)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op