Ga naar de inhoud

Kaneelkoeken met witte chocolade

Lekkere kerstkoekjes - Kaneelkoeken met witte chocolade - kerstkoekjes

45 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kaneelkoeken met witte chocolade

Koekjes.. wie is er niet gek op? En helemaal als dat koeken zijn met kaneel, witte chocolade én sprinkels! Deze kaneelkoeken met witte chocolade zijn heerlijk! En leuk om te maken, zeker met kids.

Misschien heb je nu deze week met de kids onverwachts thuis wel extra tijd om samen met de kids de keuken in te duiken. Dan komt dit recept van pas. Het zijn heerlijke koeken, die gemakkelijk zijn om te maken.

Kaneelkoeken met witte chocolade

Kaneelkoeken met witte chocolade

Koekjes bakken, altijd leuk! Zeker nu in de kerstperiode.

Kaneelkoeken zijn wel de koekjes die je deze periode vaak ziet (naast kerstkransjes). En ze zijn dan ook heel erg lekker. Ik geef een twist aan de kaneelkoeken door ze te decoreren met witte chocolade en kerstsprinkels.

In dit geval zijn we voor sterkoeken gegaan, maar natuurlijk kun je ook voor iedere andere vorm koekje gaan. Juist leuk om hier mee te variëren!

Bakken met kids

Wil je met kids de keuken in duiken deze week? Dan tip ik je naast deze kaneelkoeken met witte chocolade nog een paar andere leuke baksels om samen met of voor kids te maken.

Kaneelkoeken met witte chocolade

Ingrediënten

koeken

Decoratie

Extra benodigd

  • satéprikkers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kaneelkoeken met witte chocolade

Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Klop de boter samen met de suiker romig. Voeg hierna ei en vanille toe en mix tot dit goed is opgenomen. Doe hierna de bloem en kaneel erbij. Kneed dit door tot en stevig deeg.
2
Stap 2
Verpak het deeg in folie en laat het een uur opstijven in de koelkast, of 30 minuten in de vriezer.
3
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
4
Stap 4
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 4-5 mm dik. Steek de sterren uit.
5
Stap 5
Leg de uitgestoken sterren op de bakplaat. Bak de koeken 10-12 minuten op 180 graden.
6
Stap 6
Wil je ook satéprikkers gebruiken: steek deze nadat de nog zachte koeken uit de oven komen in de sterren.
7
Stap 7
Laat de koeken kort op de bakplaat afkoelen, leg ze hierna op een rooster.
8
Stap 8
Als de koeken zijn afgekoeld smelt je de chocolade au bain-marie of via de magnetron (hierboven in de tekst geef ik je tips hiervoor).
9
Stap 9
Verdeel met een lepel (of spuitzakje) de witte chocolade over de koeken en bestrooi hierna direct met de sprinkels.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op