Ga naar de inhoud

Kerst hotdog – Rendier broodjes

Leuke kerstbroodjes voor kids. Kerst hotdogs. Rendier broodjes gemaakt van croissantdeeg en knakworstjes.

15 minuten Voorbereidingstijd
12 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kerst hotdog – Rendier broodjes

Noem ik het nou kerst hotdogs of rendier broodjes? Of kerst rendier broodjes? Rudolf broodjes? Het kan allemaal! Dit zijn perfecte kerstbroodjes voor de kids. Ze zien er leuk uit, zijn lekker en ook nog eens gemakkelijk om te maken. Zeker met de Tefal Easy Fry & Grill.

Mijn meiden konden niet wachten tot ze de rendier broodjes konden proeven.

Rendier broodjes - hot dog

Deze rendier broodjes zijn een superleuk en lekker hapje voor kids. De ingrediënten zijn super simpel, waardoor het gemakkelijk is om de broodjes te maken. En waardoor ze extra lekker zijn. Croissantdeeg, knakworstjes en kaas. Dat lust iedereen wel toch?

Het is superleuk om de kerst hotdogs samen te maken met de kids. Je eet de hartige broodjes bij de lunch, borrel of als onderdeel van de avondmaaltijd.

Tafel Easy fry & Grill

Tafel Easy Fry & Grill

De rendier broodjes of kerst hotdogs heb ik in dit geval bereid in de nieuwe Tafel Easy Fry & Grill. Een compacte heteluchtoven dat eigenlijk 2 apparaten in één is. De Easy Fry & Grill combineert een heteluchtfriteuse met een grill, hierdoor kun je gezond frituren en perfect grillen door weinig tot geen olie toe te voegen.

Het apparaat heeft 8 automatische programma’s, voor het bereiden van Friet, Nuggets, Geroosterde Kip, Pizza, Vlees, Vis, Groenten en Dessert. De Easy Fry & Grill heeft ook een speciale dehydratatie functie, waarmee je zelf gedroogd fruit, groentenchips en gezonde snacks kunt maken.

Persoonlijk vind ik het ideaal dat je het apparaat voor gebruik niet voor hoeft te verwarmen, hierdoor zijn gerechten nog sneller klaar. Met knapperig resultaat. De temperatuur kun j nauwkeurig instellen van 80 tot 200 graden.

Natuurlijk kun je hier patat en snacks in bakken, het is ook ideaal voor afbakbroodjes. Zo hoef je niet de grote te verwarmen. En je kunt er ook vis, kip en vlees in grillen. En in dit geval dus ook lekkere broodjes.

Rendier broodje hot dog

Kerst hotdogs – Rendier broodjes

Het bereiden van de kerst hotdogs of rendierbroodjes is heel gemakkelijk. Wat je nodig hebt is croissantdeeg uit een blikje, knakworstjes, zachte kaas (bijv. mini babybel), hagelslag of sprinkels en eventueel een ei om het deeg te bestrijken.

Van het croissantdeeg snijd je lange repen af. Dit rol je om een stukje knakworst. Vervolgens halveer je een knakworstje om er het gewei van te maken. Het gewei steek je in het deeg.

De kerst hotdogs (rendier broodjes) verwarmen we 12 minuten op 180 graden (Airfry stand) in de Tefal Easy Fry & Grill.

Ondertussen kneed je van de zachte kaas bolletjes voor de ogen van de rendieren. Leg de bolletjes kaas na het bakken op de broodjes, maak af met een stukje hagelslag of bruine sprinkels.

Serveer de rendier broodjes eventueel met ketchup.

Tefal Easy Fry & Grill

Rendier broodjes - hot dog

Meer kersthapjes voor kids

Vind je het leuk om naast deze kerst hotdogs rendier broodjes ook andere hapjes voor de kids te maken voor het kerstdiner? Dan tip ik je graag deze toppers. Van pizza tot koekjes en cakejes. Met een paar simpele handelingen maak je een heerlijk kersthapje voor kids.

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • Tefal Easy Fry & Grill
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kerst hotdog – rendier broodjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 12 minuten
Stap 1
Gebruik 2 driehoekjes van het croissantdeeg. Maak met je vingers de gaatjes dicht zodat je een rechthoekige lap deeg hebt.
2
Stap 2
Snijd het deeg in 6 repen. Snijd twee knakworstjes in drieën en rol ieder klein worstjes in een reepje deeg.
3
Stap 3
Halveer de overige knakworstjes en snijd deze aan het einde in zodat het gewei ontstaat. Druk het gewei in het deeg.
4
Stap 4
Roer het ei los, bestrijk het croissantdeeg hiermee.
5
Stap 5
Verwarm de hot dogs (rendier broodjes) 12 minuten op 180 graden (Airfry stand) in de Tefal Easy Fry & Grill.
6
Stap 6
Kneed ondertussen van de kaas 12 bolletjes voor de ogen. Leg de bolletjes kaas na het bakken op de broodjes, maak af met een stukje hagelslag of bruine sprinkels.

Blijven de knakworstjes van het gewei niet goed zitten na het bakken? Maak met een mes een gaatje in het deeg en prik de knakworstjes hierin.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mango kwarktaart
Witlof met brie en spek uit de oven
Witte asperges met kaassaus uit de oven
Eton Mess recept

3 reacties

Michelle

Waar is het filmpje hoe dit gemaakt moet worden? Niks blijft zitten, alles valt eruit.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Michelle, dit is de video: https://www.instagram.com/reel/CXgv7rtILeV/

Vera

Wat zijn ze leuk! Ik krijg alleen niet de geweitjes in het deeg, die laten telkens los. En ze plakken vast in de airfryer. Hier niet gelukt dus helaas!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op