Kip pesto plaattaart
Bewaren
Deze kip pesto plaattaart is wat mij betreft een ultieme zondagsmaaltijd. Geen pizza, geen hartige taart maar iets er tussenin. Met mijn favoriete combinatie: kip en pesto. Een super makkelijk weekendmaaltje en ook nog eens heel lekker!
Kip en pesto
Kip en groene pesto. Ik weet niet wat het is, maar het is wat mij betreft gewoon een topcombinatie. Deze combinatie doet het goed in een pasta, op een broodje, in een stamppot en ovenschotel. Dit rijtje zijn mijn favoriete recepten met kip en pesto. En deze kip pesto plaattaart kunnen we hieraan toevoegen.
- Kip pesto wraptaart
- Eenpansgerecht: snelle roerbak met aardappeltjes, kip en pesto
- Preistamppot met pesto en kip
- Pastasalade met spinazie, kip en pesto
- Ultiem broodje kip pesto
Kip pesto plaattaart
Een plaattaart is mix van een pizza en hartige taart. Maar dan zonder pizzadeeg en basis van ei. De basis van de plaattaart is een bodem van bladerdeeg.
Met een rol uit het koelschap van de supermarkt heb je deze in no time voorbereid. Je rolt hem uit en vouwt de randjes om. Als je de plaattaart niet met zware ingrediënten belegt, zoals ik bij deze kip pesto plaattaart doe, dan kun je de bodem even inprikken met een vork. Dit voorkomt dat de bodem tijdens het bakken omhoog komt.
Plaattaart recept
Met een bodem van bladerdeeg kun je bij een plaattaart alle kanten op wat betreft topping. In dit geval besmeer je de bodem eerst met crème fraîche, en daarna met groene pesto. Dit bestrooi je met geraspte mozzarella en beleg je met gehalveerde tomaatjes en tot slot pijnboompitjes.
De kip gaat nog niet op de plaattaart, deze bak je in de koekenpan rondom aan en gaar en voeg je toe als de plaattaart goudbruin en krokant uit de oven komt. Om de plaattaart af te maken voeg ik nog een pluk rucola toe.
Plaattaart met kip en groene pesto
Deze plaattaart met kip en groene pesto is gegarandeerd een succes thuis. Een heerlijke pizza van bladerdeeg met creme fraiche, groene pesto, mozzarella, pijnboompitjes en kip. Even in de oven en dan is het tijd om je tanden erin te zetten, deze super lekkere kip pesto plaattaart. Ook heel lekker om te serveren op een feestje, of gewoon voor een uitgebreide lunch. Wat wil je nog meer?
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip pesto plaattaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Breng de reepjes kipfilet op smaak met de kipkruiden. Verwarm een koekepan met olie op het vuur en bak de reepjes kipfilet hier rondom in aan.Stap 3
Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Prik gaatjes in de bodem met een vork, zodat het deeg straks niet omhoog komt. Besmeer de binnenkant van het bladerdeeg (niet de randjes) met crème fraîche. Verdeel hierover de groene pesto.
Stap 4
Verdeel hierover de geraspt mozzarella en beleg tomaatjes. Bestrooi met pijnboompitjes.Stap 5
Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeroerd ei.Stap 6
Verwarm de plaattaart 25 minuten in de oven. Tot het deeg gaar en goudbruin is en kaas gesmolten is.Stap 7
Roer de gebakken reepjes kip eventueel nog even door met een lepel pesto.
Stap 8
Verdeel als de plaattaart uit de oven komt de gebakken kip over de plaattaart. Maak de plaattaart af met een handje rucola.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip pesto plaattaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Breng de reepjes kipfilet op smaak met de kipkruiden. Verwarm een koekepan met olie op het vuur en bak de reepjes kipfilet hier rondom in aan.Stap 3
Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Prik gaatjes in de bodem met een vork, zodat het deeg straks niet omhoog komt. Besmeer de binnenkant van het bladerdeeg (niet de randjes) met crème fraîche. Verdeel hierover de groene pesto.
Stap 4
Verdeel hierover de geraspt mozzarella en beleg tomaatjes. Bestrooi met pijnboompitjes.Stap 5
Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeroerd ei.Stap 6
Verwarm de plaattaart 25 minuten in de oven. Tot het deeg gaar en goudbruin is en kaas gesmolten is.Stap 7
Roer de gebakken reepjes kip eventueel nog even door met een lepel pesto.
Stap 8
Verdeel als de plaattaart uit de oven komt de gebakken kip over de plaattaart. Maak de plaattaart af met een handje rucola.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.