Kleurrijke zomersalade met zoetzure ui
Bewaren
Salade recepten kunnen we deze maanden niet genoeg hebben, toch? Vandaag deel ik weer een toppertje met je voor de zomer. Een snelle, makkelijke én lekkere zomersalade. Kleurrijke zomersalade met zoetzure ui, little gem, cherrytomaatjes en komkommer.
Kleurrijke zomersalade met zoetzure ui
Oh wat zijn we fan van zomerse salades! Helemaal als ze zulke heerlijke kleuren hebben zoals deze salade. Je mengt voor deze salade zelfgemaakte zoetzure ui met mijn favoriete sla little gem, zoveel mogelijk kleuren cherrytomaten – maar 1 kleur kan uiteraard ook – komkommer en een friszure dressing van limoen en honing. De zomer op je bord, dat is deze salade absoluut!
Salade recepten als deze komen altijd van pas. Serveer deze kleurrijke zomersalade bijvoorbeeld als bijgerecht bij de barbecue, als lunch of bij de avondmaaltijd.
Ook lekker om bijvoorbeeld gerookte kipreepjes toe te voegen voor een variant met vlees, of gerookte zalm voor een variant met vis
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kleurrijke zomersalade met zoetzure ui
Stap 1
Snijd de rode uien in zo dun mogelijke ringetjes. Meng met wittewijnazijn, zout en 1 tl suiker in een pannetje, breng aan de kook, zet zacht en laat 10min pruttelen.Stap 2
Haal de blaadjes van de Little Gem-sla uit elkaar.Stap 3
Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in schijfjes.Stap 4
Maak dressing van het limoensap en -rasp, honing en olijfolie extra vierge, breng op smaak met peper en zout.Stap 5
Rooster de pompoenpitjes in een droge pan.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kleurrijke zomersalade met zoetzure ui
Stap 1
Snijd de rode uien in zo dun mogelijke ringetjes. Meng met wittewijnazijn, zout en 1 tl suiker in een pannetje, breng aan de kook, zet zacht en laat 10min pruttelen.Stap 2
Haal de blaadjes van de Little Gem-sla uit elkaar.Stap 3
Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in schijfjes.Stap 4
Maak dressing van het limoensap en -rasp, honing en olijfolie extra vierge, breng op smaak met peper en zout.Stap 5
Rooster de pompoenpitjes in een droge pan.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Roy de Kok
Hoi Brenda, lijkt me een heerlijk recept. Maar volgens mij mis ik in de bereiding nog de laatste stappen. Kan dat kloppen?