Ga naar de inhoud

Knoflookbrood (+ Mediterrane brood)

Iets dat altijd lekker is, knoflookbrood. Lekker als hapje vooraf of onderdeel van een barbecue. Of wat dacht je als hapje bij de soep? Het kan allemaal! Ik geef je 2 varianten, knoflookbrood en eentje met een mediterrane twist.
10 minuten Voorbereidingstijd
55 minuten Bereidingstijd
Delen op
Knoflookbrood

Knoflookbrood (+ Mediterrane brood)

Iets dat altijd goed is, knoflookbrood. Lekker als hapje vooraf of onderdeel van een barbecue. Of wat dacht je als hapje bij de soep? Het kan allemaal! Ik geef je 2 varianten, knoflookbrood en eentje met een mediterrane twist.

Knoflookbrood

Garlicbread please

Hoe vaak ik garlicbread heb besteld tijdens vakanties.. heel vaak! Het is een tijd lang vaste prik geweest. Even een knoflookbroodje voor het eten. Het is dan ook super lekker wat mij betreft, en altijd goed.

Als voorgerecht, of lekker hapje bij de soep. En bij een barbecue is een broodje erbij bijvoorbeeld ook altijd goed.

Jaren geleden publiceerde ik op de blog deze knoflookbroodjes. En die hebben wat weg van het lekkere recept dat ik vandaag met jullie deel. De versie van vandaag is alleen eerder klaar, maar minstens net zo krokant. We gebruike geen aluminiumfolie. En, we gebruiken geroosterde knoflook. En dat is zo lekker!

Knoflookbrood

Knoflookbrood

Yes, knoflookbrood dus! Hoofdingredienten zijn knoflook, boter en vers brood. Maar we gebruiken nog een aantal smaakmakers voor dit mega lekkere snackbrood.

In dit geval roosteren we eerst de knoflook in de oven. Snijd de bovenkant van de knoflook en besprenkel met olijfolie, breng op smaak met zout en peper. Pak dit in aluminiumfolie en laat het minimaal 45 minuten roosteren in de oven.

Laat de knoflook hierna even afkoelen en knijp hierna de knoflook uit. Meng dit met de (zachte) roomboter, geraspte kaas en kruiden. Roer dit goed door elkaar.

Snijd het verse brood door en besmeer dit met het knoflookbotermengsel. Zowel de bovenkant als de onderkant van het brood. Leg het brood in de oven, met de besmeerde kant naar boven., en verwarm het 10 minuten op 200 graden.

Hierna kun je het knoflookbrood direct aansnijden en er van te genieten.

Tip: Dit knoflookbrood bereid ik in dit geval in de oven. Maar het kan natuurlijk ook goed op de barbecue. Het brood heeft maar even nodig, met de deksel op de barbecue.

Knoflookbrood

Mediterrane variant

Naast het standaard knoflookbrood kun je met dit recept heel goed variëren. Naam het knoflookbrood-recept als basis en voeg andere smaakmakers toe. Zo ben ik aan de slag gegaan met een mediterrane variant.

Met extra geraspte Mozzarella kaas, zongedroogde tomaatjes, en andere kruiden. Zo wordt je knoflookbrood iedere keer net een beetje anders. Bereid het mediterrane knoflookbrood net zoals het basis-recept.

Tip: Je kunt ook een eigen variant maken gebaseerd op deze combinaties.

Ingrediënten

broden

Mediterrane Knoflookbrood

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze knoflookbrood (+ mediterrane brood)

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 55 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 250 graden.
2
Stap 2
Besprenkel de bol knoflook met olijfolie en zout. Pak dit in aluminiumfolie en rooster dit 45 minuten in de oven. Laat de knoflook hierna even afkoelen.
3
Stap 3
Meng de boter met de kaas en kruiden. Knijp de knoflook uit de schil en roer dit ook door de boter. Meng bij de mediterrane variant ook de tomaatjes en pijnboompitjes door de boter.
4
Stap 4
Snijd het brood open en besmeer beide kanten met de knoflookboter.
5
Stap 5
Bak het brood 10 minuten in de oven op 200 graden. Snijd hierna in stukken en serveer direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Kerstboomwafels met chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op