Ga naar de inhoud

Lente plaattaart met courgette en pesto

Een heerlijke lente plaattaart met courgette, wortel en pesto. Snel klaar, en superlekker!

15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Lente-plaattaart met courgette en pesto

Lente plaattaart met courgette en pesto

De lente hangt in de lucht, zo heerlijk! Daarom gaan we vandaag voor een lente recept. Een heerlijke lente plaattaart met courgette, wortel en pesto. Hij is snel klaar, en super lekker! 

En daarbij is dit ook een leuke tip voor de paasbrunch.

Lente-plaattaart met courgette en pesto

Gemak dient de mens en zeker rond de drukke paasdagen. Daarom hebben we een heerlijk feestelijke, geel-groene plaattaart voor je bedacht die je ook nog in een handomdraai in elkaar zet.

Ik heb het al eerder gehad over dat een plaattaart zo fijn is omdat het zo gemakkelijk is om te bereiden. In feite beleg je het bladerdeeg en de oven doet het werk.

Lekkers avondmaaltijd, maar wist je dat een plaattaart ook een heel lekker hapje is voor bij de paasbrunch?

Lente-plaattaart met courgette en pesto

Lente plaattaart met courgette en pesto

Voor de lente plaattaart met courgette en pesto besmeren we een vel bladerdeeg met roomkaas. Dit beleggen we met dunne reepjes courgette en gele wortel (al kun je natuurljk ook oranje wortel gebruiken). Breng op smaak met chilivlokken, peper, zout en olijfolie.

Zo schuif je de lente-plaattaart binnen 15 minuten in de oven. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een heerlijk kruidige pesto-basilicumolie maken die je een klein beetje zouter op smaak brengt dan normaal. Dat is namelijk een heerlijke toevoeging en een smaakmaker. Lekker!

Verdeel de pesto-kruidenolie over de plaattaart zodra hij uit de oven komt en serveer het hierna direct.

Lente-plaattaart met courgette en pesto

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze lente plaattaart met courgette en pesto

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Schaaf met een dunschiller dunne reepjes van de courgette en wortels.
3
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en vouw de randjes om. Verdeel de roomkaas over het bladerdeeg en verdeel hier de courgette- en wortellinten over. Verdeel de chilivlokken, peper en zout en wat olijfolie eroverheen en bak de plaattaart in 30 minuten af in de oven.
4
Stap 4
Doe in de tussentijd de verse basilicum, pesto, olijfolie extra vierge, het citroensap en peper en zout in een hoge kom en mix hier met een staafmixer een kruidenolie van. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout (hij mag wat zouter zijn dan normaal).
5
Stap 5

Verdeel de kruidenolie over de lente plaattaart voor het serveren.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Kerstboomwafels met chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op