Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips
Bewaren
Tijd voor een lekkere warme maaltijdsoep. Zo’n soeprecept dat altijd van pas komt. Als je het koud hebt, of lekkere comfortfood wilt eten. Deze Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips is een topper. Een tomatensoep, met een Mexicaans tintje. Lekker vullend zodat je er niet van alles nog bij hoeft te maken om verzadigd te zijn. Wat het geheim is van deze soep, dat lees je hieronder!
Nu de dagen kouder worden, heb ik meer behoefte aan soep. Zeker van die heerlijk dikke soepen, waarvan je meteen een warm gevoel krijgt. En laat ik nu echt een pareltje voor je hebben! Deze soep heeft inmiddels al een aantal keer bij mij op het menu gestaan en vond ik een perfect ‘Brenda Kookt recept’.
De Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips is namelijk supermakkelijk te maken, is ontzettend lekker én hij zit boordevol goede voedingsstoffen. Een gevalletje kleine moeite met groots (en erg lekker) resultaat. Win-win dus!
Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips
De basis van de Mexicaanse maaltijdsoep is ui met knoflook en tomaat. Net als bij een ‘gewone’ tomatensoep. Hiermee bakken we paprikapoeder en chilipoeder mee. En daarbij voegen we tomatofrito toe.
En dan komt ie, het geheim van deze makkelijke Mexicaanse maaltijdsoep, dat zijn de witte bonen. Ik besloot namelijk witte bonen mee te koken met de soep. Daar proef en merk je na het pureren helemaal niks van, behalve dan dat de bonen de soep een heerlijke romigheid meegeven en ervoor zorgen dat de soep goed vullend is. Bovendien krijg je op deze manier wat extra eiwitten binnen, superhandig!
Maak er zeker ook de homemade tortillachips bij zoals ik je bij het recept tip. Dit maakt het extra lekker en is ideaal om leftover tortilla wraps mee op te maken!
Tot slot toppen we de Mexicaanse soep af met mais en verse koriander (of peterselie als je daar niet van houdt).
Maaltijdsoep recepten
Wil je na deze Mexicaanse maaltijdsoep vaker aan de slag met maaltijdsoepen? De Tomatensoep met ravioli is één van onze favorieten. Maar de zoeteaardappel wortelsoep met komijn en kaascroutons is ook echt een topper! Snelle Dahl is een romige linzensoep die ook perfect is voor de koude maanden van het jaar.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn. Snijd de tomaten grof en laat de bonen uitlekken.Stap 2
Verwarm een beetje olie in een kookpan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan het paprikapoeder en chilipoeder toe en bak kort mee. Voeg dan de tomaten, de tomato frito en de witte bonen toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten pruttelen.Stap 3
Verwarm in de tussentijd de oven tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tortilla’s in driehoekjes en verdeel ze over de bakplaat. Bak ze 5 – 7 minuten in de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn.Stap 4
Blend de soep met een staafmixer tot een romige soep. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is naar je zin.Stap 5
Voeg als laatste de mais toe aan de soep en warm kort mee op. Breng dan op smaak met peper en zout.Stap 6
Garneer de soep met fijngesneden koriander en de homemade tortillachips.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn. Snijd de tomaten grof en laat de bonen uitlekken.Stap 2
Verwarm een beetje olie in een kookpan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan het paprikapoeder en chilipoeder toe en bak kort mee. Voeg dan de tomaten, de tomato frito en de witte bonen toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten pruttelen.Stap 3
Verwarm in de tussentijd de oven tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tortilla’s in driehoekjes en verdeel ze over de bakplaat. Bak ze 5 – 7 minuten in de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn.Stap 4
Blend de soep met een staafmixer tot een romige soep. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is naar je zin.Stap 5
Voeg als laatste de mais toe aan de soep en warm kort mee op. Breng dan op smaak met peper en zout.Stap 6
Garneer de soep met fijngesneden koriander en de homemade tortillachips.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Heidi
Heel erg lekkere soep, gaan we zeker nog een keer maken.