Mini cheesecake galettes met aardbei
Bewaren
Yum, dit zijn hele lekkere gebakjes voor Valentijn. Of elke andere dag van het jaar natuurlijk. Mini cheesecake galettes met aardbei. Een gebakje van krokant bladerdeeg met roomkaas en vlaaivulling.
Super simpel om te maken, en zo lekker!
Ik ben dol op snel lekkers. Van die dingen die je binnen no-time de oven in schuift en waar je snel van kunt genieten. Deze mini cheesecakes galettes passen helemaal binnen die categorie.
Wat is een galette?
Een galette is een Frans gebakje. Een plat en open taartje, meestal rond van vorm. Je maakt het taartje van korstdeeg, bladerdeeg of een beslag. Daarna wordt het gebakken zonder bakvorm of bakblik. Je kunt er zoete of hartige hapjes/ gebakjes van maken.
Een hartige galette is een rustieke taart die meestal is gemaakt van bladerdeeg of kruimeldeeg. Dit vul je met hartige ingrediƫnten zoals groenten met kaas en vlees of vis. Het deeg wordt bij een hartige galette om de vulling gevouwen. Voorbeeld van een hartige galette is dit recept met wortel en rode biet.
Mini galettes met aardbei
Bij een zoete galette wordt vaak een toetje of taartje bedoeld. Hierbij wordt het deeg gevuld met fruit. Vaak wordt het op smaak gebracht met suiker en kruiden. Ook bij een zoete galette worden de randen naar binnen gevouwen. Zoals bij deze galettes met frambozen en appel. En natuurlijk deze mini cheescake galettes met aardbei.
Mini cheesecake galettes met aardbei
Deze mini cheesecake galettes met aardbei serveer je bijvoorbeeld bij de koffie of als toetje.
Ze zijn eenvoudig om te maken. De basis is bladerdeeg. In dit geval heb ik geprobeerd de mini galettes in de vorm van een hart te vouwen, maar je kunt ook gaan voor een ronde vorm zoals we bij deze appel galettes hebben gedaan.
Voor de cheesecake vulling heb ik roomkaas gemengd met poedersuiker, een halve eidooier en vanille extract. Dit verdelen we over het (in hartvorm) uitgesneden deeg. Laat hierbij een buitenrand rand van circa 1 cm vrij. Verdeel hierover de vlaaivulling. Meng dit met een lepel kort door elkaar.
Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen. Bestrijk de randen met losgeroerd eiwit en bestrooi dit met een beetje suiker. Bak de mini cheesecake galettes 15-20 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooie goudbruin is.
Hierna laat je de galettes hierna even afkoelen en serveer ze eventueel met een lepel lobbig geklopte slagroom.
Scroll naar beneden voor het uitgewerkte recept van de mini cheesecake galettes met aardbei, en om de boodschappen met een klik aan je digitale mandje toe te voegen.
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mini cheesecake galettes met aardbei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 2
Meng met een mixer of garde de roomkaas los en mix met de poedersuiker, een halve eidooier en vanille.
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit en snijd hier harten uit. Verdeel in het midden het roomkaasmengsel over het deeg, blijf ongeveer 1 cm van de kant. Verdeel over het roomkaasmengsel de vlaaivulling. Meng dit met een mes of lepel grof door elkaar.Stap 4
Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling. Roer het eiwit los met een lepel water en bestrijk de korst hiermee. Bestrooi dit met suiker.Stap 5
Verwarm de mini galettes 15 tot 20 minuten in de oven.Stap 6
Laat de mini cheesecake galettes met aardbei even afkoelen. Serveer ze hierna, eventueel met slagroom.Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mini cheesecake galettes met aardbei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 2
Meng met een mixer of garde de roomkaas los en mix met de poedersuiker, een halve eidooier en vanille.
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit en snijd hier harten uit. Verdeel in het midden het roomkaasmengsel over het deeg, blijf ongeveer 1 cm van de kant. Verdeel over het roomkaasmengsel de vlaaivulling. Meng dit met een mes of lepel grof door elkaar.Stap 4
Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling. Roer het eiwit los met een lepel water en bestrijk de korst hiermee. Bestrooi dit met suiker.Stap 5
Verwarm de mini galettes 15 tot 20 minuten in de oven.Stap 6
Laat de mini cheesecake galettes met aardbei even afkoelen. Serveer ze hierna, eventueel met slagroom.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.