Mini suikerbrood Kerstbroodjes
Bewaren
Bij de kerstdagen mag een feestelijk kerstontbijt niet ontbreken. Een fijne start van de dag met het gezin. Echt genieten vind ik dat! Het is natuurlijk extra leuk om daarvoor een beetje uit te pakken. Met extra lekkere en feestelijke dingetjes. Deze mini suikerbrood zijn ook hele lekkere kerstbroodjes.
Mini suikerbrood
Naast de hartige recepten voor het kerstdiner mag er met de kerstdagen ook op andere momenten extra uitgepakt worden. Een recept voor het kerstontbijt mag daarom ook dit jaar niet ontbreken hier op de website. Deze keer ga ik voor een variant op het kerstbrood, mini suikerbrood. Eenpersoons zoete broodjes.
Een zoet broodje mag bij het kerstontbijt van mij niet ontbreken. Naast een plakje tulband eten wij vaak een kerststol. Al vinden de kinderen dat bijvoorbeeld niet altijd lekker. Vorig jaar heb ik daarom een suikerbrood gekocht en dat viel zo in de smaak dat het me leuk leek dat iets mee te doen hier op de website.
Het resultaat zijn dus deze eenpersoonsbroodjes, mini suikerbrood. Het fijne aan zelf suikerbrood maken is dat het niet ingewikkeld is. Je moet het deeg wel even laten rijzen, maar dat is dan ook het enige waar je even om moet denken.
Voor deze eenpersoonsversie op het suikerbrood gebruik je een muffinvorm waarin je het deeg verdeeld. Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het uitgebreide recept van het mini suikerbrood.
Feestelijk kerstontbijt
Met dit mini suikerbrood is het kerstontbijt extra feestelijk. Een paar andere toppers die ik ook graag bij je onder de aandacht breng voor een lekker (en uitgebreid) kerstontbijt zijn deze recepten van de website.
- Sterbroodjes
- Moskovische tulband
- Kerstster van croissantdeeg met cranberry
- Kerstbakba met cranberry’s en ricotta
- Omeletkrans met spinazie en zalm
Tip: Neem ook eens een kijkje op de pagina bij de ontbijtrecepten op de website. Hier staan vele ontbijtrecepten die het ook heel goed doen bij het kerstontbijt.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Muffintray
- (hand)mixer met deeghaken)
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mini suikerbrood kerstbroodjes
Stap 1
Verwarm de melk met de boter en siroop in een steelpan tot het lauwwarm is en de boter is gesmolten.Stap 2
Meng de bloem, gister, kaneel, zout en anijs in een kom. Voeg het melkmengsel erbij en kneed dit met de mixer met deeghaken tot een zacht deeg. Dek het deeg hierna af met plasticfolie en laat het 15 minuten staan.
Stap 3
Vet de muffintray dik in met boter.Stap 4
Kneed het deeg voor de tweede keer door, deze keer zo’n 8 munten. Ook dit gaat goed met de mixer met deeghaken.Stap 5
Haal het deeg hierna uit de komt en stort het op een met bloem bestoven werkblad. Meng de parelsuiker door het deeg door het met de handen goed door te kneden. Het is niet erg als de parelsuiker niet gelijk door het deeg verdeeld is. Er mogen soms best wat stukken zijn met meer parelsuiker bij elkaar.Stap 6
Vorm het deeg in een rol ter grootte van de bakvorm en leg het hierin. Dek het af met folie en laat het op een warme plaats een uur rijzen.Stap 7
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak het brood in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de broodjes afkoelen in de vorm en haal het hierna uit de vorm.Ingrediënten
Extra benodigd
- Muffintray
- (hand)mixer met deeghaken)
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mini suikerbrood kerstbroodjes
Stap 1
Verwarm de melk met de boter en siroop in een steelpan tot het lauwwarm is en de boter is gesmolten.Stap 2
Meng de bloem, gister, kaneel, zout en anijs in een kom. Voeg het melkmengsel erbij en kneed dit met de mixer met deeghaken tot een zacht deeg. Dek het deeg hierna af met plasticfolie en laat het 15 minuten staan.
Stap 3
Vet de muffintray dik in met boter.Stap 4
Kneed het deeg voor de tweede keer door, deze keer zo’n 8 munten. Ook dit gaat goed met de mixer met deeghaken.Stap 5
Haal het deeg hierna uit de komt en stort het op een met bloem bestoven werkblad. Meng de parelsuiker door het deeg door het met de handen goed door te kneden. Het is niet erg als de parelsuiker niet gelijk door het deeg verdeeld is. Er mogen soms best wat stukken zijn met meer parelsuiker bij elkaar.Stap 6
Vorm het deeg in een rol ter grootte van de bakvorm en leg het hierin. Dek het af met folie en laat het op een warme plaats een uur rijzen.Stap 7
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak het brood in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de broodjes afkoelen in de vorm en haal het hierna uit de vorm.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.