Mojito cheesecake
Bewaren
Oehh vandaag heb ik toch iets lekkers voor jullie: een mojito cheesecake. Need I say more?
Vorige week vierden we de vrijgezellenfeest voor vriendinnetje Merle en daar moest natuurlijk goed (en vooral ook lekker) gegeten worden. Met dit soort dingen vind ik het altijd leuk om iets homemade mee te nemen. Ik vind het tenslotte leuk om te koken 😉 Via Facebook heb ik eens een filmpje gezien van een mojito cheesecake en dat leek met de perfecte kick off van het vrijgezellenfeest. Champagne en mojito cheesecake, perfecte combinatie.
De mojito cheesecake is lekker fris door de munt en limoen en natuurlijk mag een scheut rum niet ontbreken in deze taart of dit toetje. De frambozen en nougatine zorgen voor een extra feestelijk effect.
Omdat we met een grote groep meiden waren heb ik er voor gekozen om de mojito cheesecake op te maken in een grote schaal. Maar het is ook leuk (en handiger) om het over glaasjes te verdelen en de glaasjes te laten opstijven. Het mengsel wordt niet helemaal goed stijf, hierdoor is het niet mogelijk om het in mooie punten te snijden en kun je het misschien zelfs beter eten met een lepel dan met een vorkje.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mojito cheesecake
Stap 1
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de biscuitjes fijn en roer dit door de boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de schaal en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de schaal weg in de koelkast zodat de bodem alvast kan opstijven.Stap 2
Mix de roomkaas en de gecondenseerde melk in een grote kom. Klop in een andere kom de slagroom op en meng dit door het roomkaasmengsel. Roer de limoenrasp, vanille extract, rum en fijngesneden muntblaadjes door het mengsel.Stap 3
Verdeel het roomkaasmengsel over de schaal en laat dit in de koelkast minimaal 4 uur opstijven.Stap 4
Garneer de mojito cheesecake voor het serveren met verse munt, frambozen, partjes limoen en nougatine.Tip: Ik serveer de mojito cheesecake in een grote schaal, het is ook mogelijk om het te verdelen over 12 glaasjes.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mojito cheesecake
Stap 1
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de biscuitjes fijn en roer dit door de boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de schaal en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de schaal weg in de koelkast zodat de bodem alvast kan opstijven.Stap 2
Mix de roomkaas en de gecondenseerde melk in een grote kom. Klop in een andere kom de slagroom op en meng dit door het roomkaasmengsel. Roer de limoenrasp, vanille extract, rum en fijngesneden muntblaadjes door het mengsel.Stap 3
Verdeel het roomkaasmengsel over de schaal en laat dit in de koelkast minimaal 4 uur opstijven.Stap 4
Garneer de mojito cheesecake voor het serveren met verse munt, frambozen, partjes limoen en nougatine.Tip: Ik serveer de mojito cheesecake in een grote schaal, het is ook mogelijk om het te verdelen over 12 glaasjes.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
14 reacties
emma
Is het mogelijk om gelatine te gebruiken om het wel wat stijver te laten worden of is dat geen combi met de andere ingredienten?
eva
Wat bedoel je met roomkaas? Is dat zoiets als Philadelphia? En hoeveel ml moet die gecondenseerde melk zijn? Bedankt!
Bernadet
Vandaag je mojito recept uitgeprobeerd. Wel heb ik gelatine toegevoegd en aardbeien er opgedaan i.pv. framboos . De taart was prima stevig. Dank voor je recept. Echt heerlijk!
Martijn
Waarom is cheesecake zo lekker? Ik ga van het weekend de taart maken. :)
Daniëlle
Ow wow, deze lijkt mij echt verrukkelijk! Dol op cheesecake, dus deze zal helemaal bevallen!
ilse
Waarom geen gelatine om 'm wel mooi op te laten stijven?
Brenda Kookt
Dat zou inderdaad een mooie toevoeger zijn om de taart wel te laten opstijven.
Tanja
Wat een origineel recept, het lijkt me erg lekker! En door de roomkaas en slagroom niet erg "mager" :-) Ideaal voor mij, ik moet nodig aankomen. Dit ga ik snel maken. Ik neem aan dat je stukken die je teveel hebt goed in kunt vriezen? Want 12 portie's is wel erg veel voor ons.
Brenda Kookt
Invriezen kan zeker Tanja, je kunt ook de helft van het recept maken zodat je minder over hebt
Kirsten
Ziet er prachtug uit!!
Rianne
Oh ziet er heerlijk uit!! Ben gek op limoen
Anne
Wat ziet deze cheesecake er goed uit zeg, heerlijk!
Jonna@Burgertrutjes
Oh wow, dit recept ga ik zeker een keer proberen!
Demi | DE KOOKFABRIEK
Gek op cheesecake en deze variant lijkt me echt heerlijk! Lekker fris, nu al zin in!