Ga naar de inhoud

Omelet met nasi

Een nasi omelet, oftewel een omelet gevuld met nasi. Een leuke manier om nasi eens op een andere manier te eten. Niet met een eitje erbij, maar ei met nasi erin.
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bak in een grote wok of hapjespan de blokjes kipfilet rondom aan. Doe de kruiden erbij, samen met de groenten. Bak dit 10 minuten mee.
2
Stap 2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst eventueel af en bak het even mee met het groentemengsel.
3
Stap 3
Verwarm een kleine koekenpan met een beetje olie. Roer 2 eieren los met 1,5 el melk, breng op smaak met zout en peper en bak hier een omelet van. Doe dit ook met de overige
4
Stap 4
Vul een omelet met nasi en rol dit op, serveer dit eventueel met satésaus en kroepoek.

Omelet met nasi

Niet nasi met een omelet maar een omelet met nasi. Een leuke manier om nasi eens op een andere manier te eten. Niet met een eitje erbij, maar ei met nasi erin. Lekkere makkelijke maaltijd voor iedere dag.

Omelet met nasi

Nasi met een eitje, dat hoort wat mij betreft echt bij elkaar. Mijn moeder maakte die altijd al en dat doe ik ook. Deze keer serveer ik het gebakken eitje niet bij de nasi, maar rol ik de nasi in het ei. In de omelet. Een lekkere maaltijd voor iedere dag.

Omelet met nasi

Deze omelet met nasi is super simpel om te maken. Je maakt nasi klaar zoals je gewend bent. Je neemt hiervoor (eventueel) kip met nasi-groenten, kruiden en rijst. Dat is de basis van een lekkere nasi.

Qua kruiden kun je gaan voor een kant en klare mix uit de supermarkt. Je kunt hiervoor ook kruiden uit de voorraadkast gebruiken. Neem in dat geval een teentje knoflook, 1/3theelepel chilipoeder, 2/3 theelepel laos, 1/3 theelepel korianderpoeder, 1/3 theelepel kurkuma, 1/3 theelepel komijnzaad, 1/3 theelepel kaneel, 1 theelepel zout. Zo maak je gemakkelijk je eigen nasi kruiden.

Voor bij de nasi bakken we per persoon een omelet van 2 eieren met een scheutje melk. Hierdoor wordt de omelet lekker luchtig. De nasi rollen we in de omelet. Serveer de gevulde omelet met satésaus en een handje kroepoek.

Tip: het is ook lekker om van restjes nasi een loempia te maken. Klik hier voor het recept.

Omelet met nasi

Omelet met nasi

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op