Ga naar de inhoud

Oreo cake met creme-topping

De Hollandse cake, met een twist! Vermomd tot Oreo cake met crèmetopping, met extra Oreo's erbij. Zo lekker! 20 minuten, plus 50 minuten
20 minuten Voorbereidingstijd
50 minuten Bereidingstijd
Delen op
Oreo cake met crème-topping

Oreo cake met creme-topping

Laten we dit weekend samen de keuken in duiken voor een lekkere baksel. Een Oreo cake met creme-topping in dit geval. Een lekker oud-Hollandse cake met een twist. Met Oreo-koekjes in de cake verwerkt en erop. De romige crème als topping maakt het extra feestelijk en lekker. Want ook hier voegen we Oreo-koekjes aan toe. Yum!

Oreo cake met crème-topping

Oreo cake met crème-topping

Een Hollandse cake dus, met een twist! Met lekker veel Oreo’s in de cake verwerkt. Dat kan toch niet anders dan heel erg lekker zijn?

Aan het beslag van de basis Hollandse cake heb ik weinig veranderd. Naast de basisingrediënten (zelfrijzendbakmeel, boter, suiker en eieren) voeg ik alleen verkruimelde Oreo’s toe. Dit roer je kort door elkaar voor je het over de ingevette bakvorm verdeeld. Bak de cake gaar in de oven, dit duurt 50 tot 60 minuten. Check met een satéprikker of de cake gaar is, als hij er droog uitkomt dan is de cake gaar.

Maak ondertussen de crème door de roomkaas te mengen met poedersuiker en verkruimelde Oreo koekjes. Belangrijk is dat je de cake helemaal laat afkoelen voor je de crème erover (of ertussen) gaat verdelen.

In dit geval heb ik de crème tussen en op de cake verdeeld. Al adviseer ik je om het alleen over de bovenkant van de cake te verdelen, of erbij te serveren (in plaats van slagroom). Als je de crème ertussen doet zoals ik heb gedaan kan het zijn dat de crème door de zware bovenkant van de cake niet blijft zitten.

Verdeel de crème over de cake en beleg dit met de overige Oreo-koekjes. En daarna is een kwestie van aan snijden en genieten. Want deze cake is zo ontzettend lekker, echt smullen!

Ik zou zeggen, scroll snel naar beneden om het recept te bekijken en de ingrediënten aan je (digitale) winkelmandje toe te voegen zodat je aan de bak kunt!

Oreo cake met crème-topping

Hollandse cake recepten

Als er een zoetrecept of bakrecept is waar je heel goed mee kunt variëren is het wel de Hollandse cake. Je kunt hier heel eenvoudig extra smaken en structuren aan toevoegen. Zo bak je iedere keer weer cake met een andere twist of smaak.

Wist je dat we op de vernieuwde website ook een pagina hebben waar je alle cake-recepten bij elkaar vindt? Op deze pagina kun je het hele overzicht bekijken.

Ook zijn er een paar toppers die ik je graag tip, van die knallers van recepten die altijd goed zijn.

Ingrediënten

plakken

Extra benodigd

  • cakeblik van 25 cm
  • Bakpapier
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze oreo cake met creme-topping

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 50 minuten
Stap 1
Vet een cakeblik in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2
Stap 2
Meng de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door.
3
Stap 3
Verkruimel 1 rol oreo’s. Roer 2/3 van de verkruimelde oreo cookies door het beslag.
4
Stap 4
Giet het beslag in de vorm en bestrooi met de overige verkruimelde oreo cookies.
5
Stap 5
Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als de prikker er droog uit komt is de cake gaar.
6
Stap 6
Roer de roomkaas los en meng dit met poedersuiker en 4 verkruimelde oreo’s.
7
Stap 7
Laat de cake afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
8
Stap 8
Verdeel de roomkaascrème over de cake of serveer het erbij, samen met de extra oreo’s.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess kerstkrans
Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal
Eischotel met paprika en aardappel
Sinterklaaskoek met chocolate chip en kruidnoten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op