Parelcouscous met gegrilde groenten
Bewaren
Ik ben gek op maaltijd als deze. Simpel om te maken, en zo lekker. In dit geval gaan we voor een bordje parelcouscous met gegrilde groenten uit de oven (of van de barbecue). Lekker met kikkererwten, tomaatjes en feta.
Wat mij betreft een ideale zomermaaltijd.
Makkelijke maaltijd met parelcouscous
Makkelijke en simpele recepten, daar kun je er nooit genoeg van hebben. Deze heerlijke, lauwwarme salade met parelcouscous is weer een mooie toevoeging aan onze verzameling.
De parelcouscous serveer je namelijk met heerlijk in de oven geroosterde cherrytomaten, kikkererwten en courgette en top je met friszure appelkappertjes en romig zoute feta.
En omdat je de oven (of de barbecue?) het werk voor je laat doen, hoef je slechts enkele handelingen in de keuken te doen. Ideaal, dat maakt een heerlijke zomermaaltijd.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept van de parelcouscous met geroosterde groenten.
Parelcouscous met gegrilde groenten
zoals ik hierboven al vertelde is dit een heerlijke makkelijke maaltijd. Je hoeft er eigenlijk weinig voor te doen, qua koken. Je zet vooral de oven (of barbecue) aan het werk.
Op een bakplaat verdelen we plakjes courgette, cherrytomaatjes en kikkererwten. Dit besprenkelen we met olie en honing en brengen we op smaak met zout en peper. Bak de groenten 15-20 minuten.
Ondertussen koken we de parelcouscous met een bouillonblokje. De gekookte parelcouscous mengen we met de gegrilde groenten uit de oven. Voeg ook de baksappen toe en meng door elkaar.
Breng de parelcouscous met gegrilde groenten op smaak met chilivlokken en garneer met verkruimelde feta en appelkappertjes.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze parelcouscous met gegrilde groenten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de courgette in schijfjes.Stap 3
Verdeel de cherrytomaten, kikkererwten en courgette, 1 el olie, 1 el honing, peper en zout op de bakplaat en bak 15 – 20 minuten.Stap 4
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een bouillonblokje toe aan het kookwater.Stap 5
Meng de parelcouscous met de kikkererwten, tomaten, courgette en de baksappen. Breng op smaak met chilivlokken. Garneer met de feta en appelkappertjes.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze parelcouscous met gegrilde groenten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de courgette in schijfjes.Stap 3
Verdeel de cherrytomaten, kikkererwten en courgette, 1 el olie, 1 el honing, peper en zout op de bakplaat en bak 15 – 20 minuten.Stap 4
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een bouillonblokje toe aan het kookwater.Stap 5
Meng de parelcouscous met de kikkererwten, tomaten, courgette en de baksappen. Breng op smaak met chilivlokken. Garneer met de feta en appelkappertjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.