Pasta caprese ovenschotel

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inPasta caprese ovenschotel
Bewaren
Pasta caprese, maar dan verwerkt in een ovenschotel. Wat mij betreft een heerlijk idee! Deze pasta caprese ovenschotel is echt zo’n gerecht waar je het hele gezin blij mee maakt. Want zeg nou zelf: tomaat, mozzarella en pesto… dat is toch altijd goed?

Wat is caprese?
Ik ben dol op gerechten met caprese. Caprese komt oorspronkelijk van het Italiaanse eiland Capri en bestaat uit drie simpele ingrediënten: verse tomaten, romige mozzarella en natuurlijk basilicum. Met een beetje olijfolie, zout en peper erbij is dat een feestje om te eten.
Op mijn website vind je al allerlei lekkere variaties op deze klassieker. Onderaan dit artikel deel ik mijn favoriete caprese recepten met je. Maar vandaag gaan we dus voor een warme, goedgevulde versie: de pasta caprese ovenschotel. Een heerlijke (zomerse) combinatie. Een beetje olijfolie en zout en peper maken het af.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.

Pasta caprese ovenschotel
Als je op zoek bent naar een snelle vegetarische ovenschotel die bij het hele gezin in de smaak valt, dan heb je die bij dezen gevonden. De pasta caprese ovenschotel is een topper waar iedereen van smult.
Een lekkere pasta ovenschotel met extra veel tomaat, tomatensaus, basilicum en gegratineerde mozzarella. Simpel om te maken en echt smullen.
Caprese ovenschotel maken
Deze ovenschotel met pasta, tomaat, mozzarella en pesto is super makkelijk om te maken. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag, of wanneer je gewoon zin hebt in een lekkere, simpele maaltijd waar iedereen van smult.
De basis is gekookte pasta – ik gebruik zelf graag penne, maar fusilli of rigatoni werkt ook prima. In een pan fruit je wat ui en knoflook in een beetje olie. Daar voeg je passata (tomatensaus) aan toe, samen met Italiaanse kruiden. Laat dit even pruttelen, zodat de smaken goed samenkomen.
Daarna roer je de gekookte pasta erdoor, samen met blokjes tomaat en de helft van de mozzarella. Dit mengsel gaat in een ingevette ovenschaal. Bovenop leg je nog wat plakjes tomaat en de rest van de mozzarella. Je kunt eventueel wat pijnboompitjes over de ovenschotel strooien voor wat extra bite.
Na ongeveer 25 minuten in de oven is de pasta caprese ovenschotel mooi gegratineerd en bubbelt de kaas lekker. Serveer ‘m direct, met een flinke lepel groene pesto en verse basilicum on top. Zó lekker!
Meer groenten
Tip: de schotel bevat minder groenten dan je van me gewend bent. Wil je graag meer groente toevoegen? Bak een courgette in blokjes mee voor je de passata toevoegt.

Caprese recepten
Zoals ik al zei: caprese kun je op zoveel manieren verwerken. Dit keer ging ik voor een pasta caprese ovenschotel, maar op de site staan al vele andere variaties. Ik tip je mijn favoriete caprese recepten:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pasta caprese ovenschotel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
Stap 2
Kook de pasta gaar.Stap 3
Fruit in een pannetje ui en knoflook aan. Doe passata erbij, samen met Italiaanse kruiden. Verwarm dit mee, laat de saus even pruttelen.Stap 4
Roer de pasta door de saus. Samen met blokjes tomaat en de helft van de mozzarella.Stap 5
Verdeel het pastamengsel over de ingevette ovenschaal. Verdeel hierover plakjes tomaat en overige mozzarella. Bestrooi eventueel met pijnboompitjes.Stap 6
Verwarm de pasta caprese ovenschotel 25 minuten in de oven.Stap 7
Garneer hierna met groene pesto en verse basilicum en serveer de pasta caprese ovenschotel direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pasta caprese ovenschotel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
Stap 2
Kook de pasta gaar.Stap 3
Fruit in een pannetje ui en knoflook aan. Doe passata erbij, samen met Italiaanse kruiden. Verwarm dit mee, laat de saus even pruttelen.Stap 4
Roer de pasta door de saus. Samen met blokjes tomaat en de helft van de mozzarella.Stap 5
Verdeel het pastamengsel over de ingevette ovenschaal. Verdeel hierover plakjes tomaat en overige mozzarella. Bestrooi eventueel met pijnboompitjes.Stap 6
Verwarm de pasta caprese ovenschotel 25 minuten in de oven.Stap 7
Garneer hierna met groene pesto en verse basilicum en serveer de pasta caprese ovenschotel direct.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in2 reacties
Helga van der Weide
Ik zie geen vermelding van het aantal graden voor de oven
Brenda Hoff
Ik zie dat dit er inderdaad niet bij vermeld stond, heb heb nu toegevoegd.