Ga naar de inhoud

Pasta caprese ovenschotel

Pasta caprese, maar dan verwerkt tot een ovenschotel. Dat maakt een lekkere warme maaltijd. Pasta caprese ovenschotel met tomaat, mozzarella en groene pesto.
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pasta caprese ovenschotel

Pasta caprese ovenschotel

Pasta caprese, maar dan verwerkt in een ovenschotel. Dat maakt een lekkere warme maaltijd voor het hele gezin. Pasta caprese ovenschotel met tomaat, mozzarella en groene pesto. 

Pasta caprese ovenschotel

Wat is caprese?

Ik ben dol op gerechten met caprese. Caprese is een klassiek Italiaans gerecht (oorspronkelijk afkomstigvan het eiland capri), de combinatie van drie ingrediënten: verse tomaten met mozzarella en basilicum. Een heerlijke (zomerse) combinatie. Een beetje olijfolie en zout en peper maken het af.

Caprese kun je op heel veel manieren gebruiken, en in vele gerechten verwerken. Op de website zijn er al vele te vinden. Onderaan dit artikel tip ik je een lijstje met mijn favoriet caprese recepten.

Deze keer heb ik een lekkere pasta caprese ovenschotel gemaakt. Het perfecte caprese-gerecht voor deze koudere maanden van het jaar. Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.

Pasta caprese ovenschotel

Pasta caprese ovenschotel 

Als je opzoek bent naar een snelle vegetarische ovenschotel die bij het hele gezin in de smaak valt dan heb je hem bij deze gevonden. De pasta caprese ovenschotel is een topper waar iedereen van smult.

Een lekkere pasta ovenschotel met extra veel tomaat, tomatensaus, basilicum en gegratineerde mozzarella.

Simpel om te maken, en echt smullen.

Caprese ovenschotel maken

Deze capes ovenschotel is een lekkere variatie op de klassieke caprese salade. Warme gesmolten mozzarella met sappige tomaten en kruidige groene pesto. Dat maakt een ovenschotel die bij velen in de smaak valt.

De basis van de ovenschotel is de pasta. In dit geval gebruik ik penne, maar wees vrij om voor een andere pastasoort, zoals fusilli, te kiezen.

In een pannetje fruiten we knoflook met ui. Hier gaat de passata (tomatensaus) bij, samen met Italiaanse kruiden. Als de saus even heeft geprutteld gaat de gekookte pasta er bij, samen met blokjes tomaat en de helft van de mozzarella. Verdeel dit mengsel over een ingevette ovenschaal. Verdeel hier de plakjes tomaat over, samen met de overige mozzarella. Bestrooi de schotel eventueel met pijnboompitjes.

Na 25 minuten is de schotel gegratineerd, verdeel groene pesto en verse basilicum over de schotel en serveer het hierna direct.

Tip: de schotel bevat minder groenten dan je van me gewend bent. Wil je graag meer groente toevoegen? Bak een courgette, in blokjes mee voor je de passata toevoegt.

Pasta caprese ovenschotel

Caprese recepten

Caprese recepten zijn er in vele variaties. Deze keer ging ik voor een pasta caprese ovenschotel, maar op de site staan al vele andere variaties. Ik tip je mijn favoriete caprese recepten:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta caprese ovenschotel 

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta gaar.
2
Stap 2
Fruit in een pannetje ui en knoflook aan. Doe passata erbij, samen met Italiaanse kruiden. Verwarm dit mee, laat de saus even pruttelen.
3
Stap 3
Roer de pasta door de saus. Samen met blokjes tomaat en de helft van de mozzarella.
4
Stap 4
Verdeel het pastamengsel over de ingevette ovenschaal. Verdeel hierover plakjes tomaat en overige mozzarella. Bestrooi eventueel met pijnboompitjes.
5
Stap 5
Verwarm de pasta caprese ovenschotel 25 minuten in de oven.
6
Stap 6
Garneer hierna met groene pesto en verse basilicum en serveer de pasta caprese ovenschotel direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta caprese ovenschotel
Dadelsnack met pistachepasta
Een heerlijke groenteschotel van geroosterde peen met krokante kikkererwten en crispy chili-olie. Met balsamicoazijn en honing, smullen!
Witlof ovenschotel met ham en kaassaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op