Ga naar de inhoud

Perzik caprese met pesto

De klassieke caprese met en twist. Deze perzik caprese met pesto is een fris en lekker bijgerecht. Lekker bij barbecue, of hapje bij de borrel.
15 minuten Voorbereidingstijd

Perzik caprese met pesto

Tijd voor een snelle klassieker, met een twist. Perzik caprese met pesto. Lekker zomerhapje of bijgerecht.

Er staan al vele caprese-recepten op brendakookt.nl, maar de klassieke variant ontbrak nog. Klassiek serveer je een caprese namelijk om en om op een bordje. Dat ziet er altijd zo mooi uit.Ā De witte en rode plakken op een bordje, met daarbij groene basilicum.

Perzik caprese met pesto

Jaren geleden deed ik al iets met perzik caprese, namelijk in deze salade. Een topper want ik heb hem inmiddels al vaak gemaakt. De hoogste tijd voor een nieuwe versie. De perzik caprese met pesto.

De oranje perzik maakt het bordje nog gezelliger. En frisser. En lekkerder.

Lekker als bijgerecht (bij de barbecue) of als hapje bij de borrel.

Perzik caprese met pesto

Wil je meer caprese inspiratie? Check deze recepten:

Perzik caprese met pesto

Ingrediƫnten

porties, bijgerecht
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze perzik caprese met pesto

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
2
Stap 2
Snijd de tomaten en perziken in plakken. Snijd ook de mozzarella in plakken.
3
Stap 3
Verdeel de tomaten, perziken en mozzarella over een bord, leg de plakjes om en om half over elkaar. Leg achter elk plakje mozzarella een blaadje basilicum en bestrijk de mozzarella met groene pesto. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Hak de overige basilicum fijn en strooi dit samen met de pijnboompitjes over de perzik caprese.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tosti van pesto met zongedroogde tomaat en Beemster Royaal
Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes
Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie
Citroencake met topping van MonChou

1 reacties

Gerrie

Lekker recept Brenda, maar ik zou zo graag favoriete recepten willen opslaan. Groet Gerrie

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op