Ga naar de inhoud

Pizzarette recepten – inspiratie en tips

Pizzarette: een soort gourmetten, maar dan met pizza’s. Naar mijn weten was mijn zusje één van de eersten die dit deed. Ik vond het een beetje vreemd, maar inmiddels is de pizzarette HOT! Overal om mij heen wordt het ding gebruikt. En dus moest ik me er ook eens aan wagen. Ik geef je lekkere
Delen op
pizzarette recepten

Pizzarette recepten – inspiratie en tips

Pizzarette: een soort gourmetten, maar dan met pizza’s. Naar mijn weten was mijn zusje één van de eersten die dit deed. Ik vond het een beetje vreemd, maar inmiddels is de pizzarette HOT! Overal om mij heen wordt het ding gebruikt. En dus moest ik me er ook eens aan wagen. Ik geef je lekkere pizzarette recepten, inspiratie én tips.

Wat is een pizzarette?

Een pizzarette is een compacte pizzaoven waar je jouw eigen mini pizza’s in bakt. Je kan het een beetje vergelijken met een gourmetstel. De pizzarette bestaat meestal uit een draaiplateau met meerdere kleine pizza-pannetjes en een verwarmingselement dat zorgt voor de perfecte baktemperatuur. Het leuke aan een pizzarette is dat iedereen zijn eigen mini-pizza kan maken en bakken, wat het een interactieve en gezellige activiteit maakt.

Mini pizza maken

Pizzarette is hartstikke leuk om te doen. Je zit lekker gezellig met elkaar aan tafel en tussendoor bak je je eigen pizza’s zoals jij ze lekker vindt. En omdat de pizza’s die uit de pizzarette komen lekker klein zijn kun je per persoon meerdere pizza’s eten. Zo kun je lekker afwisselen.

Pizzarette saai en eentonig? Nee hoor! Je kunt er namelijk veel meer mee maken dan alleen een pizza hawaii. Bij deze deel ik het complete pizzarette inspiratie topic. Een artikel met de lekkerste ingredienten voor op de pizza(rette).

Pizzarette variatie

Wat heb je nodig voor pizzarette?

De basis: het pizzadeeg

Een pizzarette bodem valt of staat met het juiste pizzadeeg. Die kan je zelf maken met een eigen pizzadeeg recept, maar je kunt ook een pizzabodem kopen in de supermarkt. Ik gebruik graag de bodems van Tante Fanny, en dan het liefst het Tante Fanny vers pizzadeeg. Heel lekker én je bent snel klaar.

Saus en kaas

Saus
  • Creme fraiche
  • Tomatensaus

Tomatensaus, de basis van bijna iedere pizza mag natuurlijk niet ontbreken als je met de pizzarette aan de slag gaat. Maar wil je eens wat anders? Varieer dan met kruiden en bijvoorbeeld de pittigheid van de saus. (denk aan kruiden zoals oregano, basilicum, munt, chilipeper, knoflook)

Tip: als je gemakkelijk wilt doen kun je pizzadeegrollen gebruiken, bij het merk Tante Fanny zit er dan al tomatensaus bij. 

Kaas

Met kaas kun je lekker variëren op de pizza. Niet alle kazen hoeven met de pizza meegebakken te worden. Feta of geitenkaas kun je ook toevoegen nadat de pizza is gebakken.

  • Blauwader kazen (bijvoorbeeld gorgonzola)
  • Feta
  • Geitenkaas
  • Geraspte Hollandse kaas (bijvoorbeeld oud, of jong belegen)
  • Mozzarella
  • Parmezaanse kaas
Pizzarette groenten topping pizza

Groenten en fruit

Naast tomatensaus en kaas is het natuurlijk zaak om je pizza lekker te beleggen met andere ingrediënten. Denk eens aan lekker veel groenten op je pizzaatje. Hier kun je ook heel veel kanten mee op. Snijd de groenten van te voren en zet het in bakjes op tafel zodat iedereen lekker zelf kan pakken wat hij lekker vindt. Mijn tips:

Groenten

  • Asperges
  • Aubergine (eventueel vooraf geroosterd)
  • Champignons
  • Courgette
  • Mais
  • Paprika
  • Rucola (toevoegen nadat de pizza is gebakken)
  • Tomaat
  • Ui (rode of gele)

Fruit

  • Appel
  • Peer
  • Ananas

Vlees en vis

Het is lekker om de pizza naast groenten ook te beleggen met vlees of vis. Het vlees of de vis kun je meebakken met de pizza, maar bij sommige soorten is het juist lekker om het toe te voegen nadat de pizza is gebakken.

Ook is het aan te raden om sommige vleessoorten alvast voor te bakken voor je het toevoegt aan de pizza. Bak bijvoorbeeld blokjes kipfilet, shoarma of gehakt voordat je aan tafel gaat alvast in een koekenpan.

Vlees

  • Chorizo
  • Gehakt (voorgebakken)
  • Ham (Hollandse)
  • Italiaanse of Spaanse ham zoals serranoham, parmaham, pancetta of prosciutto
  • Kipfilet blokjes (voorgebakken)
  • Kipshoarma (voorgebakken)
  • Salami
  • Shoarma (voorgebakken)
  • Spek

Vis

  • Garnalen
  • Gebakken zalm
  • Gerookte zalm
  • Tonijn (uit blik)
  • Diverse witvis zoals kabeljauw of koolvis (deze kun je eventueel van te voren al bakken)
Pizzarette tips vlees en vis

Overige smaakmakers

Naast groenten, vlees en vis kun je ook andere lekkere smaakmakers toevoegen aan je pizza. Hierdoor krijgt je pizza een smaak-kick en is hij net even anders dan je vaak gewend bent. Denk aan:

  • Ansjovis
  • Gedroogde oregano
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • Kappertjes
  • Knoflook
  • Olijven
  • Pesto
  • Pijnboompitjes (of andere noten)
  • Verse kruiden zoals basilicum, peterselie, bieslook, munt

Lekkere pizzarette recepten

Met al die lekkere ingrediënten kun je heel veel verschillende pizzarette recepten maken. Wat pizzarette ideeën zijn:

Vierkazen pizza

Pizza quattro formaggi, oftewel een pizza met vier kazen. Die beleg je natuurlijk helemaal zoals je zelf lekker vindt, maar mozzarella, parmezaanse kaas, gorgonzola en oude kaas doen het altijd goed.

Tonijn en kappertjes

Wat dacht je van een pizza met tomatensaus, mozzarella, tonijn, ansjovis en kappertjes? Deze ietwat zoutige vispizza is echt een aanrader.

Rauwe ham en rucola

Nog een topper is een pizza met tomatensaus, pesto, mozzarella en rauwe ham. Na het bakken beleg je jouw mini pizza met wat creme fraiche en rucola. Heerlijk!

Mijn favoriet: champignons en geitenkaas

Er zijn genoeg heerlijke pizzarette recepten, maar mijn absolute favoriet is een pizza met tomatensaus, champignons, een beetje geitenkaas en pijnboompitjes. En als hij gebakken is aftoppen met gerookte zalm (of salami of chorizo of prosciutto) en rucola.

Pizzarette toppings

Tips voor een geslaagd pizzarette feestje

Pizzarette wordt nog leuker met deze tips:

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten vooraf zijn gesneden en klaarliggen. Dit maakt het voor jou ook een stuk leuker en zorgt ervoor dat iedereen snel zijn pizza kan samenstellen.
  • Maak het pizzadeeg van tevoren of koop kant-en-klaar deeg. Zorg ervoor dat je genoeg deeg hebt voor het aantal gasten. Het eventuele overgebleven deeg kan je invriezen.
  • Zet een uitgebreid assortiment aan toppings op tafel, waaronder groenten, vlees, vis, en verschillende kazen. Op deze manier kan iedereen hun eigen favoriete pizza’s samenstellen.
  • Houdt wat olie bij de hand om de pizzapannetjes mee in te vetten. Zo plakt het deeg niet vast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Krieltjes Niçoise
Traybake van pompoen met spruitjes en worstjes
Nacho-bowl met gehakt
Ratatouillepizza met burrata

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op