Ga naar de inhoud

Pot pie met romige zalm en prei

Simpel, superlekker én feestelijk. Dat is deze pot pie met romige zalm en prei. Super lekker met krokant bladerdeel en romige vulling. Niet alleen lekker met Pasen, maar het hele jaar door.
25 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pot pie met romige zalm en prei

Vandaag delen we een heerlijk hoofdgerecht voor de paasdagen. Een feestelijke pot pie met romige zalm en prei. Een lekker en super simpel recept dat bij velen in de smaak zal vallen!

Zet jij deze pot pie met romige zalm en prei het paasweekend op tafel? Of bewaar je hem voor een andere gelegenheid? Dat kan natuurlijk ook!

Pot pie met romige zalm en prei

Op feestdagen zet ik graag wat feestelijks op tafel dat tóch makkelijk te maken is. Simpel, maar wel feestelijk. Dus ben ik altijd op zoek naar feestelijke recepten die toch niet heel veel voorbereiding of allerlei ingewikkelde handelingen vragen. En deze pot pie met zalm en prei is daar een mooi voorbeeld van.

Pot pie met romige zalm en prei

Een pot pie is een hartige taart afkomstig uit Amerika. Het is een taart met een buitenkant van deeg en veelal een romige hartige vulling. Meestal een vulling van vlees. Je kunt de complete buitenkant met deeg bedekken, of de vulling in een ovenschaal serveren en hier een dakje van (blader)deeg op maken. Zoals we ook met deze pot die met romige zalm en prei hebben gedaan.

Deze keer gaan we dus voor een pot pie zonder vlees, met zalm. Dit is er eentje die super lekker is als hoofdgerecht bij het paasdiner. Maar natuurlijk kun je deze heerlijke pot pie met romige zalm en prei ook ieder ander weekend, of andere avond serveren.

Prei en zalm vind ik een heerlijke combinatie en daarom vond ik het ook zeer geschikt voor deze pot pie. Het zachte van de zalm en het licht knapperige en hartige van de prei past super goed bij elkaar. Beiden combineer ik in deze pot pie door ze samen met slagroom en bouillon tot een romige saus om te vormen.

Het dakje van bladerdeeg maakt dit recept extra feestelijk. En wil je je gasten echt versteld doen staan? Maak dan met koekvormpjes leuke vormpjes in je leftover bladerdeeg en leg deze op de pot pie. Mooi!

 

Pot pie met romige zalm en prei

Recepten voor het paasdiner

Bij paasrecepten richten we ons veel op de paasbrunch. Maar natuurlijk kun je ook gaan voor een heerlijk paasdiner. Deze pot pie met romige zalm en prei is in dat geval super lekker. Ben je ook opzoek naar voor- en nagerechten voor bij de pot pie? Dan help ik je graag op weg.

Als voorgerecht zijn asperges bijvoorbeeld ideaal ga voor een heerlijke aspergesoep of deze geweldige aspergetartaar.  Of wat dacht je van een kerriesoepje met gamba?

Een feestelijke afsluiter van het paasdiner mag natuurlijk niet ontbreken. Ga je voor een fruitige mangotiramisu, tiramisu met advocaat of toch een frisse tiramisu met lemon curd?

Pot pie met romige zalm en prei

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pot pie met romige zalm en prei

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Was de prei en snijd de stengels in schijfjes. Snijd de zalmfilet in blokjes. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
2
Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de kruiden toe en bak nog 1 minuutje op middelhoog vuur. Zet het vuur ietsje lager en voeg de bloem toe. Bak 2-3 minuten en roer goed door.
3
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 graden.
4
Stap 4
Voeg dan in delen de bouillon door. Dat ziet er gek uit, maar als je blijft roeren, krijg je een romige saus. Voeg dan de prei toe en roer goed door. Bak ongeveer 5 minuten.
5
Stap 5
Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en gebruik een deegroller of een fles om de blaadjes uit te rollen. Zorg dat je plak bladerdeeg groot genoeg is om over je ovenschaal heen te leggen.
6
Stap 6
Voeg dan de slagroom toe aan de prei en haal de pan van het vuur. Roer door en breng op smaak met peper en zout. Roer ook de zalmblokjes erdoorheen. Schep de groenten dan in de ovenschaal.
7
Stap 7
Leg de deegplak over de ovenschaal heel en druk aan de randen goed aan. Maak 2 inkepingen in het midden zodat de hete lucht kan ontsnappen.
8
Stap 8
Bak de pot pie met zalm 20 – 25 minuten in de oven totdat het bladerdeeg gaar is. Serveer meteen.
9
Stap 9
Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels erbij.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

1 reactie

Marian

Kan ik deze pie ook in kleine bakjes maken? En dan hou ik dezelfde oventje aan? Kan ik het al een dag eerder maken?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op