Pulled zalm met Oosterse bonensalade
Bewaren
Pulled zalm, lees ik dat nou goed? Ja dat lees je goed! Je kent misschien wel pulled pork of pulled chicken? Deze keer gaan we voor pulled salmon. Maar dan op zijn Nederlands, pulled zalm dus. Lekker op een broodje met een Oosterse bonensalade erbij.
Dat maakt een perfecte snelle maaltijd, voor iedere dag.
Oh dit broodje pulled zalm met Oosterse bonensalade wil je proeven! Echt waar. Ik zocht naar een andere manier om zalm te bereiden en stuitte op het idee om zalm te marineren in een Oostere marinade en te roosteren in de oven. Daarna trek je de zalm met 2 vorken uit elkaar en heb je pulled zalm. Superlekker!
Pulled zalm met Oosterse bonensalade
En dan heb je dus pulled zalm. Het leek mij heel erg lekker om deze pulled zalm te serveren op een broodje samen met een frisse en lichtpittige bonensalade.
Die salade van sperziebonen en peultjes geef je namelijk dezelfde dressing als de zalm. Namelijk honing met chilivlokken, peper, gember en limoensap. Zo komen die smaken lekker samen. Én eet je je sperziebonen en peultjes ook eens op een andere manier.
Tip: de pulled salmon kun je ook heel goed van te voren maken en bewaren in de koelkast. Zo heb je vliegensvlug een maaltijd op tafel.
Ik ben fan! Nu jullie nog…
Zalm-recepten
Ben je opzoek naar meer lekkers met zalm? Dan tip ik je een aantal toppers die al hier op de blog staan.
Zalm is een vis die ik heel vaak eet. Je kunt er veel kanten mee op zodat het toch iedere keer anders is. Gebakken, roosteren in de oven of van de barbecue. Verwerkt in een gerecht of maak er zoals bij dit recept pulled salmon van. Of wat dacht je van zalm en croute in bladerdeeg?
Een aantal toppers van zalmrecepten:
- Zalm met een pestokorstje
- Zalm uit de oven met maple syrup en sojasaus
- Zalm met citroen-honingsaus
- Zalm met een krokante korst
- Zalm met avocadosalsa
- Zalm met mosterdsaus en dille
- Zalm en croute (in bladerdeeg, voor als je uit wilt pakken)
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pulled zalm met oosterse bonensalade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.Stap 2
Meng de sojasaus in een kom met de zonnebloemolie, de honing, chilivlokken (of rode peper), gember en het limoensap. Giet de helft van de marinade in de ovenschaal, leg hierin de zalm en laat deze minimaal 10 minuten marineren.
Stap 3
Bak de zalm vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de zalm daarna uit de ovenschaal, leg op een bord en trek met 2 vorken uit elkaar.Stap 4
Dop de sperziebonen en peultjes en kook ze in gezouten water in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze daarna af. Meng de rest van de marinade met de boontjes.Stap 5
Snijd de komkommer in kleine reepjes. Besmeer de broodjes naar smaak met mayonaise en beleg ze met de zalm en de komkommerreepjes.Stap 6
Serveer de broodjes pulled zalm samen met de bonensalade.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pulled zalm met oosterse bonensalade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.Stap 2
Meng de sojasaus in een kom met de zonnebloemolie, de honing, chilivlokken (of rode peper), gember en het limoensap. Giet de helft van de marinade in de ovenschaal, leg hierin de zalm en laat deze minimaal 10 minuten marineren.
Stap 3
Bak de zalm vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de zalm daarna uit de ovenschaal, leg op een bord en trek met 2 vorken uit elkaar.Stap 4
Dop de sperziebonen en peultjes en kook ze in gezouten water in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze daarna af. Meng de rest van de marinade met de boontjes.Stap 5
Snijd de komkommer in kleine reepjes. Besmeer de broodjes naar smaak met mayonaise en beleg ze met de zalm en de komkommerreepjes.Stap 6
Serveer de broodjes pulled zalm samen met de bonensalade.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.