Ga naar de inhoud

Salade Niçoise

Met het mooie weer van de afgelopen week had ik geen zin om te koken. Een simpele salade, dat leek me wel wat. Toen ik schattige kropjes romana sla tegenkwam moest ze meenemen. Het werd een salade niçoise. Wist je dat een officiële salade niçoise niet bestaat? Niçoise is vernoemd naar de Franse stad Nice. De

Salade Niçoise

Salade Nicoise

Met het mooie weer van de afgelopen week had ik geen zin om te koken. Een simpele salade, dat leek me wel wat. Toen ik schattige kropjes romana sla tegenkwam moest ze meenemen. Het werd een salade niçoise.

Wist je dat een officiële salade niçoise niet bestaat? Niçoise is vernoemd naar de Franse stad Nice. De salade is een combinatie van vis, groente en ei. Velen claimen dat hun versie van deze salade de echte is, maar er zijn verschillende recepten in omloop.

Dit is mijn niçoise, leuk om een salade op deze manier te presenteren zodat de gasten de salade zelf mengen.

Salade Nicoise

Salade Nicoise

Salade Niçoise

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 2 eieren
  • 4 sneden stokbrood, schuin afgesneden
  • olie
  • zout
  • kropje romana sla
  • 3 plakken gerookte zalm
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • dille

Voor de saus:

  • 3 eetlepels yoghurt
  • klein beetje honing
  • klein beetje mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel worchestersaus

Bereiding:

Kook de eieren 4 minuutjes, zodat ze zachtgekookt zijn. (bij mij lukte dat toevallig perfect)
Besprenkel het stokbrood met olijfolie en zout en grill dit even in de oven (ongeveer 5 minuutjes op 180 C) of op de grillpan. Was het kropje sla en halveer deze.
Laat de eieren na het koken even schrikken zodat je ze gemakkelijk kunt pellen.
Maak de saus door de yoghurt te mengen met een beetje honing en mosterd, citroensap en worchestersaus.

Leg op beide borden een half kropje romana sla. Leg 2 stukjes stokbrood erbij. Snijd de gepelde eieren door midden en leg deze ook op het bord. Drappeer de gerookte zalm hierbij en strooi hier een beetje dille over. Verdeel de dressing over de sla, strooi tot slot de Parmezaanse kaas over het bord.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op