Ga naar de inhoud

Salade van serranoham en ananas met mozzarella

Vandaag staat er een heerlijke zomerse salade centraal op brendakookt.nl. Deze salade van serranoham en ananas met mozzarella is mijn favoriet van deze zomer. Toen onverwachts vrienden kwamen barbecueën moest ik nog even snel een salade in elkaar draaien. Van restjes uit de koelkast fabriceerde ik deze salade met gegrilde...
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de serranoham in een droge koekenpan aan. Bak ze om en om en laat ze hier na op een bord afkoelen. Snijd de gebakken serranoham in stukjes.
2
Stap 2
Bak vervolgens de blokjes ananas in de koekenpan om en om aan, laat de gebakken ananas ook even afkoelen.
3
Stap 3
Scheur de mozzarella in stukjes.
4
Stap 4
Bereid de dressing door de olijfolie met de balsamicoazijn te mengen, breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Verdeel de sla over een kom en meng dit met de serranoham en ananas, mozzarella en dressing.
6
Stap 6
Bestrooi tot slot met de croutons.

Salade van serranoham en ananas met mozzarella

Salade van serranoham en ananas met mozzarella, Frisse salade serranoham met ananasVandaag staat er een heerlijke zomerse salade centraal op brendakookt.nl. Deze salade van serranoham en ananas met mozzarella is mijn favoriet van deze zomer.

Toen onverwachts vrienden kwamen barbecueën moest ik nog even snel een salade in elkaar draaien. Van restjes uit de koelkast fabriceerde ik deze salade met gegrilde ananas en serranoham. Het was een schot in de roos! Ik had niet verwacht dat de salade zo goed in de smaak zou vallen. Nog voor het eerste stukje vlees van de barbecue kwam was de schaal al leeg.

Na deze barbecue heb ik de salade een aantal keer gemaakt, hij blijft lekker. De gegrilde ananas en serranoham zijn een super lekkere en verrassende toevoeging aan de salade. De romige mozzarella en krokante croutons erbij maken het af.

Zet jij deze salade ook deze zomer nog op tafel?

Salade van serranoham en ananas met mozzarella

Salade van serranoham en ananas met mozzarella

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

3 reacties

Kaylee Vreugdenhil

Hi Brenda, Ik hou niet van balsamico dressing. Raad je nog een andere dressing aan?

Laat een bericht achter

Vermeire Greta

Hallo Brenda, wat ziet dat er heerlijk uit, toch een klein vraagje: door welke kaas kan ik de mozarella vervangen? hier vind men dat niet zo lekker, ik had gedacht aan stukjes rijpe camenbert of brie of harde brokjes oude kaas.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Brie, oude kaas of feta is er allemaal lekker bij

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op