Ga naar de inhoud

Scrambled eggs brunchplank

Een heerlijk brunchplankje met scrambled eggs en diverse toppings. De scrambled eggs brunchplank is een complete brunch.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Scrambled eggs brunch plank

Scrambled eggs brunchplank

Ik deel nog een toppertje voor de paasbrunch met je. De scrambled eggs brunchplank. Een complete plank met ingrediënten voor de lekkerste scrambled eggs. De scrambled eggs zijn het middelpunt, met daarbij brood en verschillende toppings zoals gebakken spek en zalm, maar ook avocado en groene asperges.

Met deze scrambled eggs brunchplank kan iedereen zelf zijn favoriete combinatie maken en smullen.

Scrambled eggs brunch plank

Brunchplank recepten

Geen borrelplank, maar een brunchplank dus. Met allerlei lekkers voor bij de paasbrunch.

Nadat ik voorgaande jaren de club sandwich bruncplank en wentelteefjes brunchplank deelde leek het mij leuk om dit jaar weer voor een lekker plankje te gaan. Deze keer in thema van scrambled eggs. Want ook dit kun je combineren met andere ingrediënten waardoor het een echt feestje is!

En zeg je paasbrunch dan mogen eitjes natuurljk niet ontbreken. Dit jaar gaan we voor overheerlijke scrambled eggs!

Scrambled eggs brunch plank

Scrambled eggs brunchplank

De scrambled eggs brunchplank is gevuld me allerlei lekkers. De zachte en fluffy scrambler eggs stelen natuurlijk de show! Het fijne is dat je dit kunt combineren met vele andere ingrediënten. Deze brunchplank kun je dus aanpassen naar jouw wensen en smaak.

In dit geval ben ik gegaan voor een aantal van mijn persoonlijke favorieten: avocado met zalm, gebakken spek, spinazie net gebakken champignons en gegrilde groene asperges. En een broodje of toast mag daarbij niet ontbreken. In dit geval ben ik gegaan voor stokbrood, zodat je kleine hapjes kunt maken. Maar ook hiermee kun je natuurljk lekker variëren. Ik zou zeggen gebruikt dit artikel vooral als inspiratie, en geef er je eigen draai aan.

Scrambled eggs brunch plank

Ingrediënten

personen

Voor de scrambled eggs

Voor erbij

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze scrambled eggs brunchplank

Bereiding: 30 minuten

Voor de scrambled eggs

Stap 1
Klop de eieren stevig op met een garde. Mix dit met de melk. Dit kan eventueel ook met een mixer.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan met olie en verdeel het eimengsel hierin. Zet het vuur op medium en bak dit mengsel zo even aan. Als de onderkant van de eieren gestold is vouw je met een spatel de zijkanten van het gestolde ei naar binnen. Laat dit nog even bakken.
3
Stap 3
Hierna roer je het ei grof door en laat dit ook even bakken. Zet het vuur uit als het ei net aan gestold is, het gaart hierna nog even door. Breng de scrambled eggs op smaak met zout en peper.

Voor de toppings

1
Stap 1
Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Laat het gebakken ontbijtspek hierna uitlekken op keukenpapier.
2
Stap 2
Maak de pan schoon en bak hierna de spinazie in de pan met een beetje olie. Haal de spinazie uit de pan als deze is geslonken.
3
Stap 3
Voeg hierna wat boter bij de pan en bak de plakjes champignon goudbruin. Zet de gebakken champignons ook weg.
4
Stap 4
Rooster hierna kort de aspergetips in de koekenpan.

Voor het serveren

1
Stap 1
Verdeel de scrambled egg’s met de diverse toppings en brood naar keuze over een mooie plank. Serveer hierna direct en geniet van het lekkers.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess kerstkrans
Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal
Zalm wellington pakketjes
Eischotel met paprika en aardappel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op