Ga naar de inhoud

Scrambled eggs brunchplank

Een heerlijk brunchplankje met scrambled eggs en diverse toppings. De scrambled eggs brunchplank is een complete brunch.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Scrambled eggs brunch plank

Scrambled eggs brunchplank

Ik deel nog een toppertje voor de paasbrunch met je. De scrambled eggs brunchplank. Een complete plank met ingrediënten voor de lekkerste scrambled eggs. De scrambled eggs zijn het middelpunt, met daarbij brood en verschillende toppings zoals gebakken spek en zalm, maar ook avocado en groene asperges.

Met deze scrambled eggs brunchplank kan iedereen zelf zijn favoriete combinatie maken en smullen.

Scrambled eggs brunch plank

Brunchplank recepten

Geen borrelplank, maar een brunchplank dus. Met allerlei lekkers voor bij de paasbrunch.

Nadat ik voorgaande jaren de club sandwich bruncplank en wentelteefjes brunchplank deelde leek het mij leuk om dit jaar weer voor een lekker plankje te gaan. Deze keer in thema van scrambled eggs. Want ook dit kun je combineren met andere ingrediënten waardoor het een echt feestje is!

En zeg je paasbrunch dan mogen eitjes natuurljk niet ontbreken. Dit jaar gaan we voor overheerlijke scrambled eggs!

Scrambled eggs brunch plank

Scrambled eggs brunchplank

De scrambled eggs brunchplank is gevuld me allerlei lekkers. De zachte en fluffy scrambler eggs stelen natuurlijk de show! Het fijne is dat je dit kunt combineren met vele andere ingrediënten. Deze brunchplank kun je dus aanpassen naar jouw wensen en smaak.

Lekkere toppings

In dit geval ben ik gegaan voor een aantal van mijn persoonlijke favorieten: avocado met zalm, gebakken spek, spinazie net gebakken champignons en gegrilde groene asperges. En een broodje of toast mag daarbij niet ontbreken. In dit geval ben ik gegaan voor stokbrood, zodat je kleine hapjes kunt maken. Maar ook hiermee kun je natuurljk lekker variëren. Ik zou zeggen gebruikt dit artikel vooral als inspiratie, en geef er je eigen draai aan.

Scrambled eggs brunch plank

Wat zijn scrambled eggs?


Scrambled eggs, oftewel: roerei, is een eenvoudig gerecht gemaakt van eieren. Om scrambled eggs te maken, klop je de eieren en vervolgens kook je ze in een pan. Tijdens het kookproces blijf je de eieren constant doorroeren of schrapen. Daardoor breekt het ei in kleine stukjes en krijg je een lekker romige textuur.

Je kan de scrambled eggs op smaak brengen met zout, peper en andere kruiden. Ik kies zelf alleen voor zout en peper. Wil je verschillende soorten scrambled eggs op tafel zetten? Dan kan je de eieren ook mengen met andere ingrediënten zoals kaas, kruiden, groenten of vlees. Zo is er voor ieder wat wils!

Ik kies er bij dit recept voor om de toppings los op de plank te leggen, maar je kunt het er natuurlijk ook meteen doorheen roeren.

Scrambled eggs maken

Scrambled eggs maken is dus helemaal niet moeilijk. Eerst klop je de eieren stevig op met een garde. Daarna mix je de eieren met de melk. Geen zin in handwerk? Dan kan dit eventueel ook met een mixer. Net zo makkelijk! Dan verwarm je een koekenpan met olie en verdeel je het eimengsel hierin. Ik zet het vuur het liefst op medium, en bak dit mengsel zo even aan. Als de onderkant van de eieren gestold is vouw je met een spatel de zijkanten van het gestolde ei naar binnen. Laat dit nog even bakken. Hierna roer je het ei grof door en laat je dit ook even bakken. Zet het vuur uit als het ei net aan gestold is, het ei gaart hierna namelijk nog even door. Je wil niet dat het te gaar wordt, want dan verlies je de romige textuur. Breng de scrambled eggs voor het serveren nog op smaak met zout en peper. Voila!

Scrambled eggs recept

Dit scrambled eggs recept is een feestje met de Paasbrunch. Zet jij hem dit jaar op tafel, of kies je voor een ander recept voor Pasen?

Ingrediënten

personen

Voor de scrambled eggs

Voor erbij

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze scrambled eggs brunchplank

Bereiding: 30 minuten

Voor de scrambled eggs

Stap 1
Klop de eieren stevig op met een garde. Mix dit met de melk. Dit kan eventueel ook met een mixer.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan met olie en verdeel het eimengsel hierin. Zet het vuur op medium en bak dit mengsel zo even aan. Als de onderkant van de eieren gestold is vouw je met een spatel de zijkanten van het gestolde ei naar binnen. Laat dit nog even bakken.
3
Stap 3
Hierna roer je het ei grof door en laat dit ook even bakken. Zet het vuur uit als het ei net aan gestold is, het gaart hierna nog even door. Breng de scrambled eggs op smaak met zout en peper.

Voor de toppings

1
Stap 1
Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Laat het gebakken ontbijtspek hierna uitlekken op keukenpapier.
2
Stap 2
Maak de pan schoon en bak hierna de spinazie in de pan met een beetje olie. Haal de spinazie uit de pan als deze is geslonken.
3
Stap 3
Voeg hierna wat boter bij de pan en bak de plakjes champignon goudbruin. Zet de gebakken champignons ook weg.
4
Stap 4
Rooster hierna kort de aspergetips in de koekenpan.

Voor het serveren

1
Stap 1
Verdeel de scrambled egg’s met de diverse toppings en brood naar keuze over een mooie plank. Serveer hierna direct en geniet van het lekkers.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op