Ga naar de inhoud

Speculaaskoekjes met chocolade kruidnoten

Hele lekkere sinterklaaskoekjes, die je zelf maakt! Speculaaskoeken met chocolade kruidnoten. Met extra chocolade, als dat geen feestje is?

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Speculaaskoeken met chocolade kruidnoten Hartekindbakt

Speculaaskoekjes met chocolade kruidnoten

Yes, vandaag aan we voor hele lekkere sinterklaaskoekjes, die je gemakkelijk zelf maakt! Speculaaskoeken met chocolade kruidnoten. Met extra chocolade, als dat geen feestje is?

De koekjes maak ik in de vorm van een hartje, want in november is het weer tijd voor hartekindbakt. Dat verdiend wat lekkers in de vorm van een hart. In dit artikel lees je er alles over. En natuurlijk geef ik je het recept van de koekjes zodat je zelf ook aan de bak kunt.

Speculaaskoeken met chocolade kruidnoten Hartekindbakt

Hartekindbakt

In november is het weer tijd voor Hartekind Bakt. Net als de afgelopen jaren zet ik mij ook dit jaar in als ambassadeur voor Stichting Hartekind. De stichting zet zich in voor kinderen met een hartafwijking, op dit moment is een hartafwijking nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar. Door onderzoek te doen kan daar hopelijk verandering in komen.

De uitdaging is om in november zoveel mogelijk lekkers te bakken en te verkopen voor Stichting Hartekind. Koekjes, cakejes, taarten, alles mag, zolang er maar een hartje in zit.

Vorig jaar zijn we met ruim 700 bakkers in actie gekomen, help je mee om dit jaar met nog meer bakkers te gaan bakken? Geef je snel op via hartekind.nl/hartekindbakt en ga aan de slag!

Tip: het is ook superleuk om samen met je klas, sportclub of BSO-groep aan de slag te gaan. Bak samen lekkers in een hartvorm en verkoop dit aan familie, vrienden en buren.

Hartekindbakt 2024

Recepten met een hartje

Eerder ging ik al aan de slag met een hartverwarmende carrot cake en cupcakes in de vorm van een hartje. En vorig jaar ging ik aan de slag met hele lekkere red velvet cakejes in de vorm van een hart.

Dit jaar leek het me leuk (en lekker) om iets te doen in het sinterklaas-thema, want ook dit speelt in november natuurlijk bij de kids. Daarom maakte ik deze lekkere speculaaskoekjes met chocolade kruidnoten. Scroll naar beneden voor het complete recept, zodat je ook aan de bakt kunt.

Ook ging ik in de keuken aan de slag met Sabine en Isabel, een hartkindje. Samen bakte we de speculaaskoekjes om Hartekind Bakt te promoten. Deze video is superleuk geworden, je bekijkt hem hier.

Speculaaskoeken met chocolade kruidnoten Hartekindbakt

Speculaaskoekjes met chocolade kruidnoten 

Door naar de speculaaskoekjes met chcoalde kruidnoten. Ze zien er toch super leuk (en lekker) uit? En ze zijn ook nog een heel gemakkelijk om te maken! Het enige dat je nodig hebt is een hartjes uitsteek-vorm.

We kneden een deeg van roomboter met poedersuiker, vanille extract, koek- en speculaaskruiden en bloem. Het deeg rollen we uit en hier steken we hartjes-vormen van. Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze hierna in 12 minuten af in de oven.

Na het bakken laten we de koekjes afkoelen. Smelt chocolade en dip de koeken in de chocolade, of verdeel de chocolade over de helft van de koeken. Bestrooi de nog vloeibare chocolade met gehakte chocolade kruidnoten.

Laat de chocolade uitharden. Bewaar de speculaaskoekjes met chocolade kruidnoten in een afgesloten zakje of trommel.

Speculaaskoeken met chocolade kruidnoten Hartekindbakt

Ingrediënten

koekjes

Extra benodigd

  • hartjes-koeksteker (die van mij is ongeveer 5 cm)
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze speculaaskoekjes met chocolade kruidnoten

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Klop (of kneed) de boter samen met de poedersuiker romig. Voeg de vanille extract toe. Als de vanille extract is opgenomen doe je de bloem en speculaaskruiden erbij. Kneed dit tot een koekdeeg.
2
Stap 2
Verpak het deeg in folie en zet het een uurtje weg in de koelkast, of 20 minuten in de vriezer.
3
Stap 3
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
4
Stap 4
Rol het deeg uit tot een dikte van 405 mm. Steek met de steker hartjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat.
5
Stap 5
Bak de koekjes in 12 minuten af (maak je grotere koeken, dan hebben ze ook iets langer in de oven nodig).
6
Stap 6
Laat de koekjes afkoelen. Smelt ondertussen chocolade au bain-marie.
7
Stap 7
Dip de afgekoelde koekjes in chocolade, of lepel de chocolade met een lepel over een helft van de koekjes. Bestrooi de koeken met gehakte chocolade kruidnoten.
8
Stap 8
Laat de chocolade even uitharden.
9
Stap 9
Bewaar de koekjes in een afgesloten zakje of trommel.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas Eton Mess Plank
Brownies met chocolate chips
Hartige banketletter - pizzaletter
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op