Ga naar de inhoud

Sushisandwich met omelet – Onigirazu

Onigirazu, een sandwich van ingrediënten die je normaal gebruikt om sushi te maken. Een vega-variant, sushisandwich met omelet, radijs en komkommer of avocado. 

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Sushisandwich met omelet – Onigirazu

Vandaag gaan we voor sushi met een wist! Een sushisandwich met omelet. Deze sushisandwich wordt ook wel Onigirazu genoemd. In dit artikel gaan we je er alles over vertellen ,en natuurlijk delen we ook een recept. Voor een hele lekkere vega variant, namelijk sushisandwich met omelet, radijs en komkommer of avocado.

Sushisandwich met omelet - onigirazu

Dé trend van het moment: onigirazu! Oni-wattus? Onigirazu, een sandwich van ingrediënten die je normaal gebruikt om sushi te maken. Deze sandwich, waarbij je norivellen vult met sushirijst en je favoriete andere ingrediënten en vervolgens opvouwt als een sandwich, kun je makkelijk van tevoren maken en meenemen. En omdat ze wat groter zijn dan een sushiroll kun je ze ook makkelijk bereiden als lunch.

Tijd dus dat er een sushisandwich op Brenda Kookt te vinden is, vanaf nu kunnen jullie deze sushisandwich met omelet ook allemaal thuis maken!

Sushisandwich met omelet - onigirazu

Sushisandwich met omelet – onigirazu

Ik koos ervoor om de sushisandwich te vullen met een handjevol, makkelijk verkrijgbare, ingrediënten. En ik maakte er een vega-variant van, met omelet, radijs en komkommer of avocado. Makkelijker kan bijna niet! Het geheel serveer je met een lichtpittige en romige saus van mayonaise en sriracha, de perfecte topping voor deze onigirazu!

Probeer maar!

Sushisandwich met omelet - onigirazu

 

Sushisandwich met omelet - onigirazu

Heb je na deze sushisandwich trek gekregen in meer recepten van sushi (met een twist)? Dan tip ik je graag deze variaties:

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • keukenfolie
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sushisandwich met omelet – onigirazu

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
2
Stap 2
Snijd de radijsjes in plakjes. Meng de wittewijnazijn en de suiker in een kommetje. Meng de radijsplakjes erdoorheen en laat even staan.
3
Stap 3
Klop de eieren los in een kom en meng er de sojasaus doorheen. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin een dikke omelet. Laat kort afkoelen en snijd de omelet dan in kwarten.
4
Stap 4
Snijd de avocado in plakken en doe hetzelfde met de komkommer. Meng de mayonaise met de sriracha.
5
Stap 5
Leg een stuk keukenfolie op je werkblad. Leg hierop een norivel met de glanzende kant naar beneden. Draai het vel dan 45 graden, zodat de punten omhoog, omlaag en naar links en rechts wijzen. Maak in het midden een vierkantje rijst dat ongeveer 1 cm dik is. Leg hierop een kwart omelet, een aantal plakjes (uitgelekte) radijs en daaroverheen bij 2 sandwiches plakjes avocado en bij 2 sandwiches plakjes komkommer.
6
Stap 6
Vouw dan de punten links en rechts over de sandwich en maak de punten nat met een beetje water zodat ze een beetje plakken. Doe nu hetzelfde met de bovenste en onderste punt. Vouw dan het keukenfolie om de sushisandwich heen en leg de sandwich tussen 2 snijplanken. Zet iets zwaars op de bovenste snijplank. Laat zo even staan. Maak allevier de sandwiches op deze manier.
7
Stap 7
Haal de sushisandwiches voor het serveren uit het folie en snijd ze door met een scherp mes. Serveer ze met de srirachamayonaise en wat tuinkers.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mango kwarktaart
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes
Bahn mi met omelet
Eton Mess recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op