Ga naar de inhoud

Watermeloensalade met feta en komkommer

Na de afgelopen week kunnen we wel zeggen dat de zomer AAN is. Ook vandaag belooft het een mooie dag te worden. Een dag die perfect is voor deze watermeloensalade met feta en komkommer. Fris, fruitig, snel klaar en ideaal bij een barbecue. Watermeloensalade met feta en komkommer Ik ben...
15 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Meng in een grote kom de olijfolie met de wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout.
2
Stap 2
Voeg de watermeloenblokjes, de komkommerblokjes en de uiringen toe. Meng met de dressing.
3
Stap 3
Verkruimel de feta over de salade Haal de muntblaadjes van de steeltjes en snijd ze iets kleiner. Mix ze door de salade. Breng de salade eventueel op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Je kunt nog wat in stukjes gesneden zwarte olijven toevoegen als je daarvan houdt.

Watermeloensalade met feta en komkommer

Na de afgelopen week kunnen we wel zeggen dat de zomer AAN is. Ook vandaag belooft het een mooie dag te worden. Een dag die perfect is voor deze watermeloensalade met feta en komkommer. Fris, fruitig, snel klaar en ideaal bij een barbecue.

Watermeloensalade met feta en komkommer

Ik ben gek op koken. Behalve in de zomer. Als het echt bloedheet is, heb ik niet altijd zin om in een warme keuken te staan. Gelukkig kom je er in de zomer ook mee weg als je gewoon wat ingrediënten bij elkaar mengt tot een salade. En dat is exact wat ik voor deze makkelijke en inmiddels bekende salade met watermeloen en komkommer heb gedaan.

Er is namelijk een combinatie die in de zomer opperbest smaakt: die van zoete watermeloen en zoute feta. Zo lekker! En helemaal als je deze combinatie nog verder verrijkt met frisse komkommer en pittige rode ui. Makkelijk, maar superlekker!

–> Klik hier voor meer barbecuerecepten.

Watermeloensalade met feta

Watermeloensalade met feta

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

1 reactie

Ingrid

Wat een heerlijke recepten!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op