Witlofschotel met prosciutto en mozzarella
Witlof met ham en kaas, maar dan anders. Met een Italiaans twist. Witlofovenschotel met prosciutto en mozzarella.Witlofschotel met prosciutto en mozzarella
Bewaren
Witlofschotel met een twist. Een hele lekkere witlofschotel met prosciutto en mozzarella. Een Italiaanse twist dus! En om het compleet t maken heb ik ook rode pesto aan de schotel toegevoegd.
Het resultaat is een heerlijke witlofschotel met een twist. Witlofschotel met prosciutto en mozzarella. Zet jij deze heerlijke schotel op tafel?
Witlofrecepten
Als er in 10 jaar Brenda Kookt een gerecht is dat altijd mijn favoriet is geweest dan is het wel deze witlofschotel met ham en kaas. Al sinds kind af aan is dit een van mijn favoriete gerechten. We aten het (soms) bij onze buurvrouw. Thuis maakte mijn moeder altijd ‘normale gekookte witlof’ wat we met aardappelen aten. Zo in een ovenschotel verwerkt met ham en kaas was wat mij betreft hemels!
Hier op de website heb ik (naar dit recept van Witlofschotel met prosciutto en mozzarella) al meerdere variaties op mijn favoriete gerecht gedeeld. Een paar van mijn favorieten:
- Witlofschotel met ham en kaas
- Witlofsalade met appel, kip en kaas
- Witlof met ham en kaas uit de slowcooker
- Witlofsalade met ham en kaas
- Gekarameliseerde witlof met parmaham en kaas
Witlofschotel met een twist
Voor het 10-jarig jubileum van Brenda Kookt leek het me leuk om een variant te maken op mijn favoriet ovenschotel, witlof met ham en kaas. In dit recept van de witlofschotel met prosciutto en mozzarella is eigenlijk alleen de witlof gebleven, de andere componenten heb ik vervangen of een twist gegeven.
De witlof rol ik in dit geval in prosciutto. In de oven wordt de prosciutto krokant, want een heerlijke hartige smaak aan het gerecht geeft. De aardappelpuree breng ik op smaak met rode pesto. En om het af te maken gebruik ik in dit geval geen gewone geraspte kaas, maar mozzarella.
Het resultaat is een witlofovenschotel met een Italiaanse twist. Witlofschotel met prosciutto en mozzarella.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze witlofschotel met prosciutto en mozzarella
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Kook de aardappels gaar. Kook in een andere pan de witlof 10 minuten voor.Stap 3
Giet de aardappels af, maar vang het kookvocht op. Laat de witlof na het koken uitlekken.Stap 4
Stamp de aardappels fijn, meng hier 120 ml van het kookvocht en de rode pesto door. Breng de puree op smaak met zout en peper.Stap 5
Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal. Knijp de stronkjes witlof uit en rol ze in en half plakje prosciutto. Leg de witlofrolletjes op de aardappelpuree. Verdeel hierover de plakjes mozzarella.Stap 6
Verwarm de schotel 25 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is en goudbruin kleurt.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze witlofschotel met prosciutto en mozzarella
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Kook de aardappels gaar. Kook in een andere pan de witlof 10 minuten voor.Stap 3
Giet de aardappels af, maar vang het kookvocht op. Laat de witlof na het koken uitlekken.Stap 4
Stamp de aardappels fijn, meng hier 120 ml van het kookvocht en de rode pesto door. Breng de puree op smaak met zout en peper.Stap 5
Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal. Knijp de stronkjes witlof uit en rol ze in en half plakje prosciutto. Leg de witlofrolletjes op de aardappelpuree. Verdeel hierover de plakjes mozzarella.Stap 6
Verwarm de schotel 25 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is en goudbruin kleurt.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Loes
Heerlijk nu aal een paarkeergemaakt. Alleen heb ik de aardappels vervangen door bloemkool. Is niet zo zwaar. Een aanrader. Bedankt voor dit recept
Wytske
Super erg lekker, had nog wat zoete aardappelpuree over en er door gedaan. Erg aan te bevelen š„°
Hanna
Het was heerlijk! De aardappelpuree heb ik er apart bij geserveerd omdat ik bang was dat het te nat zou worden. Deze komt zeker nogmaals op tafel.
Agnes van der Vlugt-Jelierse
uitdaging !!!! maar heel smaakvol en goed gelukt, vrienden vonden het ook lekker