Ga naar de inhoud

Zalm met doperwtenpuree en asperges

Lichte zomermaaltijd, perfect voor warme dagen. Gebakken zalm met doperwtenpuree en asperges. Ook lekker van de barbecue!

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zalm met doperwtenpuree en asperges

Als er iets is waar we in de zomer behoefte aan hebben zijn het makkelijke lichte maaltijden. Gerechten die heel snel klaar zijn, en niet te zwaar zijn. Waar je ook trek in hebt als het buiten warmer dan 25 graden is. Deze maaltijd van zalm met doperwtenpuree en asperges valt dan zeker in de smaak!

De afgelopen maand deelde we een recept van gegrilde zalm van de barbecue, en super lekkere gegrilde asperges. Bij dit recept komen deze twee componenten samen, in een iets ander vorm, en wordt het een complete maaltijd. Lekker met doperwtenpuree erbij.

Zalm met doperwtenpuree en asperges

Als het warm is buiten, komen lichte recepten van pas. Dit gerecht van zalm met doperwtenpuree en groene asperges is een heel goede voor warme dagen. Gegrilde vis is licht en vis valt niet zwaar op de maag. Ik heb er voor gekozen om de maaltijd naast de gegrilde zalm vooral uit groente te laten bestaan. Daarbij is het gerecht super simpel om te bereiden, je hoeft niet lang in de keuken te staan. En je kunt de maaltijd ook buiten op de barbecue bereiden. Win-win-win dus! De topper die je bij hoge temperaturen klaarmaakt.

Zalm met doperwtenpuree en asperges

Dit gerecht bestaat uit de drie componenten die je in de titel terugvindt. Gegrilde zalm met een puree van doperwten met gegrilde groene asperges erbij.

De puree maak ik in dit geval niet van aardappel, maar alleen van doperwten. Met de crème fraîche erdoor is het een lichte en lekker romige puree geworden. Daarop leg ik de gegrilde zalm en erbij serveer ik gegrilde groene asperges met citroenrasp. Superlekker, heerlijk licht en fris van smaak.

Het fijne van dit recept is dat je het voor een deel ook op de barbecue kunt bereiden. De asperges en de zalm kunnen dan op de barbecue en de doperwtenpuree maak je van tevoren en serveer je er koud of lauwwarm bij. Heel makkelijk!

Wil je toch nog iets bij de zalm met doperwtenpuree en asperges serveren? Denk dan bijvoorbeeld aan gebakken aardappeltjes of een gepofte aardappel (kan ook van de barbecue!) en serveer die er dan bij met wat extra crème fraîche en lepel er wat doperwtenpuree over, heerlijk!

Zalm met doperwtenpuree en asperges

Zalm met doperwtenpuree en asperges

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Keukenmachine
  • Grillpan
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zalm met doperwtenpuree en asperges

Bereiding: 20 minuten
Stap 1

Kook de doperwten samen met de muntblaadjes tot ze gaar zijn. Giet af en doe ze daarna in de keukenmachine samen met de boter of olie en de crème fraîche en peper en zout en draai tot een smeuïge puree. Als je echt een heel zachte puree wilt, kun je de doperwtenpuree ook door een fijnmazige zeef zeven.

2
Stap 2
Meng de groene asperges in een kom met de olijfolie en het citroenrasp. Breng de zalmfilets op smaak met peper en zout.
3
Stap 3

Verhit een grillpan op hoog vuur en gril hierop de asperges en de zalmfilets tot dat de filets gaar zijn.

4
Stap 4

Server de doperwtenpuree samen met de gegrilde zalm en groene asperges.

Bekijk ook andere recepten
Traybake met broccoli en zoete aardappel
Spaghetti met broccolipesto
Citroen-Parmezaan aardappeltjes
Truffelrisotto met champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op