Zalmpakketjes met spinazie
Een traktatie: zalm met spinazie in bladerdeeg. Heerlijke zalmpakketjes met spinazie en roomkaas. Gemakkelijk om te maken.Zalmpakketjes met spinazie
Bewaren
Oeh, dit is een toppertje hoor! Zalmpakketjes met spinazie. Zalm in bladerdeeg met spinazie en roomkaas. Een waar feestmaal! Lekker om het weekend mee te beginnen, of serveer het op een etentje!
Met dit recept verklap ik stiekem al een recept die op 21 april 2023 in de scheurkalender staat. Deze zalmpakketjes met spinazie zijn één van mijn favorieten uit de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2023. Ik kon daarom niet wachten om nog een keer met het recept aan de slag te gaan. En toen ik hem toch maakte, besloot ik het meteen maar even op de foto te zetten. En ja, dan kan ik ‘m net zo goed alvast hier delen toch? Dan kunnen jullie hem allemaal maken!
Tip: wat mij betreft is dit ook een kanshebber voor het paasdiner (als je daaraan doet ;))!
Zalmpakketjes met spinazie en roomkaas
Zalmpakketjes dus. Met spinazie en roomkaas.
De zalmpakkertjes zijn super makkelijk om te maken (daarom staan ze natuurlijk ook in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender). Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig, en je schuift de pakketjes zo de oven in.
Wat je nodig hebt is bladerdeeg, verse spinazie, zalm en roomkaas met kruiden (bijvoorbeeld Boursin of Garlan). Als voorbereiding bak je de spinazie aan in een koekenpan, zodat het gaart en slinkt. Hierdoorheen roer je de roomkaas. Het bladerdeeg snijd je in stukken en hierop verdeel je de zalm en het spinaziemengsel. De pakketjes vouw je dicht, eventueel bestrijk je het met losgeroerd ei zodat ze mooi glanzend en goudbruin de oven uit komen.
Serveer de zalmpakketjes met spinazie en roomkaas met aardappeltjes en een salade om er een complete maaltijd van te maken. Het zijn best grote porties, je kunt de zalmfilets ook halveren zodat je wat kleinere porties maakt.
P.s. ik ben zosiweso gek op bladerdeegpakketjes. Als je de zalmpakketjes met spinazie hebt gemaakt is het ook lekker om deze recepten eens te proberen.
- Empanada’s met shoarma-gehakt
- Hartige strudel met paddestoelen en geitenkaas
- Varkenshaaspakketjes van bladerdeeg met parmaham
- Saucijzenbroodjes met speculaaskruiden
Tip in je account hier op de website kun je recepten opslaan zodat je ze er gemakkelijk weer bij pakt
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalmpakketjes met spinazie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verwarm een pan met wat olie op middelhoog vuur en bak hierin de spinazie totdat deze geslonken is. Haal dan de spinazie uit de pan en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de spinazie hierna fijn(er). Roer vervolgens de spinazie door de roomkaas.Stap 3
Halveer de rollen bladerdeeg.Stap 4
Leg op ieder stuk bladerdeeg een stuk zalm en verdeel hierover het spinaziemengsel. Vouw het bladerdeeg hierna dicht en druk de randjes goed aan. Snijd overtollig deeg weg. Bestrijk de blader- deegpakketjes vervolgens met ei.Stap 5
Bak het zalmpakketje in 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met (gebakken) aardappels.om te voorkomen dat de onderkant van het bladerdeeg niet gaar wordt, kun je wat paneermeel onder de zalm strooien.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalmpakketjes met spinazie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verwarm een pan met wat olie op middelhoog vuur en bak hierin de spinazie totdat deze geslonken is. Haal dan de spinazie uit de pan en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de spinazie hierna fijn(er). Roer vervolgens de spinazie door de roomkaas.Stap 3
Halveer de rollen bladerdeeg.Stap 4
Leg op ieder stuk bladerdeeg een stuk zalm en verdeel hierover het spinaziemengsel. Vouw het bladerdeeg hierna dicht en druk de randjes goed aan. Snijd overtollig deeg weg. Bestrijk de blader- deegpakketjes vervolgens met ei.Stap 5
Bak het zalmpakketje in 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met (gebakken) aardappels.om te voorkomen dat de onderkant van het bladerdeeg niet gaar wordt, kun je wat paneermeel onder de zalm strooien.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Nancy
Jammie jammie Het was heerlijk. We hebben ervan gesmuld. Volgende keer gebruik ik wat zout en peper.