Ga naar de inhoud

Zuurkoolrolletjes met ham

Zo, de vakantie is weer voorbij, tijd om weer normaal te doen! Daarom deel ik vandaag weer een makkelijke maaltijd met jullie, deze lekkere zuurkoolrolletjes met ham. Al eerder vertelde ik dat ik vanaf vandaag weer back to normal ga, zoals jullie van me gewend zijn in januari. Het is...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Zuurkoolrolletjes met ham

Zo, de vakantie is weer voorbij, tijd om weer normaal te doen! Daarom deel ik vandaag weer een makkelijke maaltijd met jullie, deze lekkere zuurkoolrolletjes met ham.

Al eerder vertelde ik dat ik vanaf vandaag weer back to normal ga, zoals jullie van me gewend zijn in januari. Het is tijd om weer even gezonder te eten en normaal te doen. Dus niet meer zoveel snoepen 😉 Doe je mee? Hier lees je meer over de backtonormal challenge die we deze maand op Instagram doen.

Na de drukke decembermaand die helemaal in het teken stond van sinterklaas- en kerstrecepten vind ik het ook heerlijk dat we hier op de blog ook weer back to normal gaan. Je kunt weer lekkere makkelijke maaltijden verwachten, maaltijden die je ook na een dag werken nog op tafel kunt zetten.

Zuurkoolrolletjes met ham

Ik trap de maand af met deze lekkere zuurkoolrolletjes met ham. Als we zuurkool eten gaan we vaak voor deze ovenschotel die super lekker is, maar wel veel vlees bevat (rookworst, gehakt en spek). Deze keer wilde een iets gezonder recept met zuurkool eten en dus bedacht ik deze variant op de zuurkoolrolletjes.

Het is in feite een snelle zuurkoolstamppot verpakt in een plakje ham. Lekker op smaak gebracht met kerrie met stukjes ananas en rozijntjes.

af

adfs

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zuurkoolrolletjes met ham

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Kook de aardappelen gaar, giet het kookvocht op en laat even uitstomen.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 ° C en vet een ovenschaal in.
3
Stap 3
Laat de zuurkool goed uitlekken. Snijd de ananas in blokjes.
4
Stap 4
Stamp de aardappelen fijn, voeg een klein beetje van het kookvocht toe om het extra smeuïg te maken. Breng op smaak met zout, peper en kerrie en roer de zuurkool, ananas en rozijnen er door.
5
Stap 5
Verdeel de stamppot over de plakken ham en rol deze op. Leg de rollen ham in de ovenschaal en verdeel hierover de geraspte kaas.
6
Stap 6
Verwarm de zuurkoolrolletjes 15 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli

4 reacties

Ans

Een lekkere en toch makkelijk te bereiden maaltijd!! Absoluut voor herhaling vatbaar

Laat een bericht achter

Gwendolyn

Het was heerlijk. Mijn dochter eet nooit zuurkool en nu was haar bord leeg.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen!

SterkInDeKeuken

Dit is wel een leukere manier om zuurkool te eten dan de klassieke variant, lekker creatief bezig!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op