Spinaziesalade

 


Toen ik de basis voor deze spinaziesalade tegenkwam  ben ik “gevallen” voor de dressing.  De combinatie van honing, balsamicoazijn en mosterd leek me heerlijk! En dat blijkt wel, dit is al tijden mijn favoriet.

Een salade van verse spinazie is weer een anders dan de standaard ijsbergsla toch? Neem ook eens een kijkje bij mijn recepten van spinaziesalade met aardbei en couscous, of met stoofpeer.

Spinaziesalade

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  •  300 gram verse spinazie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels extra olijfolie
  • 0.5 theelepel Franse mosterd
  • pijnboompitten
  • zongedroogde tomaat
  • zout

Bereiding:

Was de spinazie en dep het goed droog. Rasp de Parmezaanse kaas, snij de zongedroogde tomaat in stukjes. Meng de balsamicoazijn met honing, mosterd, de extra olijfolie en zout tot een dressing. Meng in een kom de spinazie door de dressing. Voeg de pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes hierbij. Roer het mengsel door.
Verdeel het mengsel over 4 bordjes en bestrooi het gerecht met de kaas.

Tip: ook lekker met geitenkaas.

Bron: Gebaseerd op een recept van mijnreceptenboek.nl, extra ingrediënten toegevoegd.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

(Visited 362 times, 38 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
25 comments
  1. Mmmm, ziet er heerlijk uit, ga ik zeker een keer maken! Leuk blog Bren! Hoef ik niet meer naar je recepten te vragen (-:
    Groetjes Dominique

  2. Vanavond de spinaziesalade gemaakt en hij was heerlijk!!! Had er nog een ui en spekjes aan toegevoegd. Echt een aanrader deze salade (-:

  3. Voor de afwisseling kan er ook roquefort kaas ( gebrokkeld) en cashew noten worden toegevoegd bij de spinaziesalade

  4. Wat n super recept! Als bijgerecht geserveerd bij couscous met lamsrack. Dus iets minder gemaakt. Dat was niet handig. De schaal ging vingerlikkend leeg!

  5. Hoi Brenda, ik heb een vraag: ik wil deze spinaziesalade over een paar dagen maken voor een verjaardagsfeest. Kan ik deze een halve dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast? Of is hij dan niet meer lekker?
    Alvast bedankt!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk