Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Spinaziesalade

 


Toen ik de basis voor deze spinaziesalade tegenkwam  ben ik “gevallen” voor de dressing.  De combinatie van honing, balsamicoazijn en mosterd leek me heerlijk! En dat blijkt wel, dit is al tijden mijn favoriet.

Een salade van verse spinazie is weer een anders dan de standaard ijsbergsla toch? Neem ook eens een kijkje bij mijn recepten van spinaziesalade met aardbei en couscous, of met stoofpeer.

Spinaziesalade

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  •  300 gram verse spinazie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels extra olijfolie
  • 0.5 theelepel Franse mosterd
  • pijnboompitten
  • zongedroogde tomaat
  • zout

Bereiding:

Was de spinazie en dep het goed droog. Rasp de Parmezaanse kaas, snij de zongedroogde tomaat in stukjes. Meng de balsamicoazijn met honing, mosterd, de extra olijfolie en zout tot een dressing. Meng in een kom de spinazie door de dressing. Voeg de pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes hierbij. Roer het mengsel door.
Verdeel het mengsel over 4 bordjes en bestrooi het gerecht met de kaas.

Tip: ook lekker met geitenkaas.

Bron: Gebaseerd op een recept van mijnreceptenboek.nl, extra ingrediënten toegevoegd.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

25 Reacties

  1. Sanna 13 augustus 2015 om 19:17

    Ik ga hem zo maken, lijkt me lekker!

  2. Mirjam 27 augustus 2016 om 17:53

    Inderdaad erg lekkere dressing! En ik vind bijna geen enkele dressing lekker. Ga ik dus bewaren. :)

  3. judith 2 januari 2017 om 00:39

    Het klinkt allemaal lekker en gezond . Ik ga het zeker proberen.

  4. Lisan 12 januari 2017 om 00:49

    Heerlijk!! En de dressing, wat is die goed!! Lekker mild ?

    1. Brenda Kookt 12 januari 2017 om 18:44

      Wat super om te horen Lisan, ik ben ook echt fan van deze dressing!

  5. Margreet 5 november 2017 om 22:31

    Wat n super recept! Als bijgerecht geserveerd bij couscous met lamsrack. Dus iets minder gemaakt. Dat was niet handig. De schaal ging vingerlikkend leeg!

  6. Marie Suzanne 2 januari 2018 om 22:36

    Simpel en super lekker!

  7. Esther 2 augustus 2018 om 19:23

    Echt een heerlijke salade Brenda!

  8. Yvonne 18 september 2019 om 18:21

    Hoi Brenda, ik heb een vraag: ik wil deze spinaziesalade over een paar dagen maken voor een verjaardagsfeest. Kan ik deze een halve dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast? Of is hij dan niet meer lekker?
    Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *