Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Hemelse Citroen cake/pudding

Laatst heb ik voor een high tea lemon curd gemaakt. Het was te veel, dus alles wat over was heb ik zelf opgegeten (met scones, brood, cake, koekjes..) Waarom? Omdat het zoooo lekker is! Toen ik dit toetje tegenkwam wist ik dat dit ook lekker MOEST zijn!

Dit is een combinatie van citroencake met lemoncurd. De onderkant van de ovenschotel is vloeibaar, een soort lemonpudding. De bovenkant is een heerlijke cake. Een hemelse combinatie!

Dit recept is voor 6 pesonen, dit zijn ruime porties. Het was zo lekker dat we het met z’n vijven hebben opgegeten.

Hemelse citroen cake/pudding…

Bij het maken van deze foto mistte ik iets. Ik kon alleen niet ontdekken wat dat was.
Later bleek dat de melk ontbrak..!

De eidooiers gaan bij het citroenschil-boter-suiker-citroenrasp-mengsel..
..na het opkloppen van het ei-wit wordt dit er ook luchtig doorheen gevouwen.

Plaats de ovenschaal in een andere (grotere) schaal. Giet hier een laagje water in, ongeveer tot de helft van het citroenmengsel. Beide schalen gaan de oven in..

..en komen er zo uit. De bovenkant van de schotel is een citroencake, de onderkant is een pudding.

Citroen cake/pudding

Ingrediënten voor 6 personen

  • 60 gram boter
  • 220 gram kristal suiker
  • schil van 2 citroenen
  • verse citroensap van 1,5 citroen
  • 3 gescheiden eieren
  • 60 gram bloem
  • 300 ml melk
  • poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in.

Mix de boter, suiker en citroenschil door elkaar in een grote kom.
Voeg de citroensap, bloem, melk en eidooiers hier een voor een bij. Mix het mengsel goed door voor je het volgende ingrediënt toevoegt.

Klop in een vetvrije kom de ei-witten tot lichte pieken ontstaan (deze ontstaan als je de mixer eruit haalt) .
Vouw de opgeklopte ei-witten voorzichtig in het citroen-mengsel.

Giet het mengsel in een ovenschaal. Plaats deze ovenschaal in een grotere schaal.
Vul de schaal met een laagje water, ongeveer tot de helft van het citroenmengsel.

Zet de schaal in de oven. Bak tot 40 minuten op 180°C.
De cake/pudding is klaar als de bovenkant mooi bruin is, met een pudding op de bodem.
Verwijder de ovenschaal uit de schaal.

Bestrooi de cake vlak voor het serveren met poedersuiker.

Tips:

  • Ook leuk om de cake in soufflébakjes te serveren, de bereidingstijd is dan circa 25-30 minuten.
  • Dit toetje kan lauwwarm en koud gegeten worden. Ideaal dus om ‘s middags te maken, in de koelkast te schuiven en later op te eten. De poedersuiker strooi je er vlak voor het serveren overheen.

Bron: ohh look

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

32 Reacties

  1. Marry 9 juni 2018 om 15:00

    Kan het in de vriezer bewaard worden ?

    1. Brenda Kookt 9 juni 2018 om 21:26

      Hoi Marry, ik heb er geen ervaring mee. Met deze cake/pudding is het denk ik niet aan te raden omdat je hem warm eet. Maar proberen kan altijd natuurlijk.

  2. Jo 13 november 2019 om 22:58

    Hoe komt het dat de onderkant pudding blijft? Zijn de eieren dan wel gaar geworden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *