Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot

Het eerste recept dat ik hier plaatste waren de Whoopie Pies (met cacao en roomkaasvulling). Dit bleek een goede keus want tot op vandaag (11 juli 2012) is dit de meest bezochte pagina op brendakookt.nl! De Whoopies zijn gewaarschuwd, Luie pasta pesto salade volgt namelijk op de voet, het verschil is NU 4 pageviews!

Het leek me leuk eens iets anders te doen met whoopie pies. De cacao variant is best machtig. Daarom leek het me leuk lichtbruine whoopies te maken, en bedacht ik deze Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot. 

 

Blonde Whoopie Pies met Hazelnoot

Ingrediënten voor de pies:

  • 350 gram zelfrijzendbakmeel
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 50 gram hazelnoten
  • 100 gram (olijf)olie
  • 1 theelepel vanille
  • 200 ml melk
  • snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:

  • 185 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille
  • 55 gram ongezouten boter op kamertemperatuur

Bereiding

Bedek twee bakplaten met bakpapier, verwarm de oven voor op 170°C.

Hak de hazelnoten fijn. (stampen werkt ook)

Meng in een kom het zelfrijzendbakmeel met het zout en gehakte hazelnoten.
Mix boter, suiker en olie in een andere kom. Voeg het ei, vanille en melk toe. Mix dit goed door.
Meng beide mengsels door elkaar. (roeren mag ook)

Maak ronde bolletjes van het beslag. (zie tips) Zorg ervoor dat je tussen elk bolletje ongeveer twee centimeter vrij laat.

Bak de Whoopie Pies ongeveer tien minuten in de oven. Als ze klaar zijn is het de bedoeling dat je er nog zachtjes in kunt drukken, de Whoopie moet niet hard worden.  Laat de Whoopies even afkoelen op een rooster.

Bereid de vulling: Mix de poedersuiker en de boter. Voeg hier de roomkaas en vanille bij. Mix dit ongeveer 4 minuten door elkaar zodat het een luchtig mengsel wordt.

Smeer of spuit de crème op de platte kant van een Whoopie. Druk een andere Whoopie hier zachtjes tegenaan.

En…. genieten maar! Eet smakelijk!

Tips:

  • Met een ijslepel kun je bolletjes maken. De whoopies worden dan wel wat aan de grote kant. Je kunt ook een lepeltje gebruiken om bolletjes te scheppen. Met je vinger of een andere lepel kun je de bolletjes bijwerken. (je kunt ook een spuitzak gebruiken)
  • De Whoopies kun je een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ze worden een beetje plakkerig, zorg daarom dat je de cakejes door middel van een bakpapiertje van elkaar houdt.

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Ha Brenda, lees je blog nu voor de eerste keer (via culy.nl) en ben fan ;)! Leuke recepten staan er op, heb morgen vakantie en ga er zeker een paar van uitproberen! Groetjes Jolanda

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk