Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Blueberry Muffins a la Starbucks

Ik deel vandaag een super lekker bakrecept: bleuberry muffins. Dit zijn de aller lekkerste blueberry muffins. Die koop je bij Starbucks, en nu bak je ze ook thuis!

Ik drink (en lust) geen koffie, maar toch kom ik zo nu en dan bij de Starbucks.  Ik ben namelijk gek op muffins. En ik moest er per se eentje van Starbucks hebben. Er stond een lange rij, eigenlijk te lang om mijn trein te kunnen halen. Maar ik ben toch achteraan gesloten.
De mensen om me heen  keken een beetje raar op dat ik geen koffie nam. Alleen een muffin en een niet verse smoothie. Met de muffin ben ik naar het perron gesprint, ik kon nog net in de trein jumpen.

In de trein genoot ik van de blueberry muffin (niet de skinny variant). HEERLIJK!

Afgelopen week zag ik blueberry’s liggen in de supermarkt. Deze blueberry’s  vroegen erom verwerkt te worden in muffins. Nou vooruit, ik nam ze mee en ging aan de slag.

Blueberry muffins van Starbucks

Op internet ben ik opzoek gegaan naar de blueberry muffins van Starbucks.
Ik kwam bij dit recept uit. Een copy-cat van de Starbucks versie.

Behalve de blueberry’s heb ik alle ingrediënten standaard  in huis. Geen moeilijk gedoe dus.
We kunnen meteen aan de slag!

Het is super simpel. Je hebt geen ingewikkelde apparatuur nodig. Alleen een oven om de muffins te bakken

Nadat de ingrediënten voor het muffinbeslag en de topping gemixt zijn (gewoon doorgeroerd) gaat het beslag in de muffinvormpjes. Met een ijslepel gaat dit erg makkelijk. 1 bol ijs per muffinvorm.

Daarna sprenkel je de topping over het beslag.
De muffins zijn klaar voor de oven!

Blueberry muffins van Starbucks

Het is ontzettend verleidelijk om de blueberry muffins meteen te proeven nadat ze uit de oven komen. Maar geloof me ze zijn nóg veel lekkerder als ze zijn afgekoeld.

Deze muffins zijn nóg lekkerder dan die van Starbucks! Lekker zoet. Dus sprint naar de supermarkt of groenteboer opzoek naar blueberry’s, en ga aan de slag!

Ze zijn op voor je het weet!

Blueberry muffins van Starbucks

Blueberry Muffins van Starbucks

15 minuten
+ 25 minuten
10 stuks

Ingrediënten

  • 210 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1 zakje bakpoeder (7 gram)
  • 85 ml olie (liefst zonnebloem olie of een andere olie zonder bijsmaak)
  • 1 ei
  • 85 ml melk
  • 150 gram blauwe bessen

Voor de topping:

  • 100 gram kristalsuiker
  • 45 gram bloem
  • 60 gram boter op kamertemperatuur
  • 1,5 theelepel kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel  in een bakblik.
  • Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloemmengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Roer de blauwe bessen er ook kort doorheen.

Voor de topping

  • Mix de roomboter met suiker, bloem en kaneel.  Dit kan met een vork zodat het een kruimig deeg wordt.
  • Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. Sprenkel de topping over het beslag.
  • Bak de muffins ongeveer 20 - 25 minuten op 200 graden. 
  • Laat de muffins hierna afkoelen op een rooster.

Blueberry muffins van Starbucks
Tussendoortje
Bijgerecht

Bron: Crustabakes


Blueberry muffins van Starbucks

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

90 Reacties

  1. Zonne 17 maart 2019 om 09:39

    Erg lekker! Ik heb ze ook met appel gemaakt en dan zijn ze echt verrukkelijk!
    Al een paar keer gemaakt en ik ben erachter gekomen dat ze beter rijzen als je er zelfrijzend bakmeel in doet.

    1. Esther 10 februari 2021 om 16:46

      Hoeveel zelfrijzend bakmeel gebruik je dan als ik vragen mag?

  2. Elja 3 mei 2019 om 20:20

    Oeh deze zijn er heel lekker! Net gemaakt en heerlijk van gesmuld. Ze zijn ook lekker makkelijk te maken.

  3. Milou 29 mei 2019 om 22:08

    De smaak was echt heel lekker maar ze waren heel olie-achtig. Het hele vormpje was doordrenkt van de olie, maar de muffin wel lekker luchtig. Heb je tips of een idee waar dit door kan komen?

  4. Nicoline 6 maart 2021 om 00:51

    Hoi Brenda. Klopt het dat er 1 zakje (15/16gr) bakpoeder ingaat? Omdat ik in oudere comments lees dat het recept voorheen 10ml bakpoeder bevatte, en dat is minder als 15gr (ca 8-10gr).

    1. Linda 6 maart 2021 om 14:01

      Ik heb ze nu 10 minuten in de oven zitten met een zakje bakpoeder van 15 gram. Ik twijfelde ook al of het niet teveel was. Ze zien er een beetje ontploft uit. Niet zo als op het plaatje. Ik denk dus dat minder bakpoeder beter geweest was…

  5. Marilou 3 april 2021 om 17:34

    Hoort het beslag zo dik te zijn? Kwam er met de garde nauwelijks doorheen dus heb extra melk gebruikt, ze staan nu in de oven

    1. Brenda Hoff 4 april 2021 om 10:40

      Het beslag is inderdaad vrij dik, dat klopt. Maar ik hoop dat ze met extra melk ook erg lekker zijn geworden. Je kunt eventueel ook een extra eitje toevoegen.

  6. Sylvia 5 april 2021 om 20:11

    4 sterren
    Hoi Brenda en mede hobby bakkers,

    Ze staan weer in de oven! Ik weet niet meer hoe vaak ik ze heb gemaakt maar ze blijven super lekker.
    Tip voor iedereen:
    210 gram zelfrijzend bakmeel
    60 ml zonnebloemolie
    100 tot 120 ml/g melk
    De oven boven/onderwarmte en 20 graden hoger de eerste 5 tot 8 min
    Theelepel baking soda
    Heb bij de topping de helft minder suiker gedaan. Ik ben niet zo van heel zoet, maar dat is persoonlijk.
    Ze gaan omhoog als gehaktballen!!
    Bij mij in de familie zijn ze een hit. Er wordt altijd gevraagd Sylvia maak jij die lekkere muffins weer

  7. Hasna 24 mei 2021 om 09:20

    Hey Brenda,

    Ze zijn echt super lekker! Heb ze gisteren gemaakt en vandaag zelf eentje bij mijn ontbijt genomen. Echt Delish!

    Thanks for sharing 😁

    1. Brenda Hoff 27 mei 2021 om 14:47

      Wat goed om te horen Hasna, en wat een heerlijk ontbijt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept