Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Blueberry Muffins a la Starbucks

Ik drink (en lust) geen koffie, maar toch ging ik twee weken geleden op het station langs Starbucks. Ik ben namelijk gek op muffins. En ik moest er per se eentje van Starbucks hebben.
Er stond een lange rij, eigenlijk te lang om mijn trein te kunnen halen. Maar ik ben toch achteraan gesloten.
De mensen om me heen  keken een beetje raar op dat ik geen koffie nam. Alleen een muffin en een niet verse smoothie. Met de muffin ben ik naar het perron gesprint, ik kon nog net in de trein jumpen.

In de trein genoot ik van de blueberry muffin (niet de skinny variant). HEERLIJK!

Afgelopen week zag ik blueberry’s liggen in de supermarkt. Deze blueberry’s  vroegen erom verwerkt te worden in muffins. Nou vooruit, ik nam ze mee en ging aan de slag.

Op internet ben ik opzoek gegaan naar de muffins van Starbucks.
Ik kwam bij dit recept uit. Een copy-cat van de Starbucks versie.

Behalve de blueberry’s heb ik alle ingrediënten standaard  in huis. Geen moeilijk gedoe dus.
We kunnen meteen aan de slag!

Het is super simpel. Je hebt geen ingewikkelde apparatuur nodig. Alleen een oven om de muffins te bakken

Nadat de ingrediënten voor het muffinbeslag en de topping gemixt zijn (gewoon doorgeroerd) gaat het beslag in de muffinvormpjes. Met een ijslepel gaat dit erg makkelijk. 1 bol ijs per muffinvorm.

Daarna sprenkel je de topping over het beslag.
De muffins zijn klaar voor de oven!

En zo komen ze er 25 minuten later uit.

Ze zijn mooi gerezen. Niet zo hoog als die van de Starbucks.
Maar hoog genoeg.

Het is ontzettend verleidelijk om de muffins meteen te proeven nadat ze uit de oven komen. Maar geloof me ze zijn nóg veel lekkerder als ze zijn afgekoeld.

Beheers je dus even.

Deze muffins zijn nóg lekkerder dan die van Starbucks! Lekker zoet. Dus sprint naar de supermarkt of groenteboer opzoek naar blueberry’s, en ga aan de slag!

Ze zijn op voor je het weet!

Blueberry Muffins a la Starbucks

Ingrediënten (10 muffins)

  • 210 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • 10 ml bakpoeder
  • 83 ml olie (liefst zonnebloem olie of een andere olie zonder bijsmaak)
  • 1 ei
  • 83 ml melk
  • 150 gram blueberry’s

Voor de topping:

  • 100 gram kristalsuiker
  • 45 gram bloem
  • 60 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 7,5 ml kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel  in een bakblik.

Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloem-mengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang.
Roer de blueberry’s  er ook doorheen. (niet teveel roeren)

Maak de topping: Mix de roomboter met suiker, bloem en kaneel.  Dit kan met een vork zodat het een kruimig deeg wordt.

Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. (gaat uitstekend met een ijslepel!) Sprenkel hier de topping op.

Bak de muffins ongeveer 25 minuten op 200°C.

Bron: Crustabakes

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

80 Reacties

  1. Zonne 17 maart 2019 om 09:39

    Erg lekker! Ik heb ze ook met appel gemaakt en dan zijn ze echt verrukkelijk!
    Al een paar keer gemaakt en ik ben erachter gekomen dat ze beter rijzen als je er zelfrijzend bakmeel in doet.

  2. Elja 3 mei 2019 om 20:20

    Oeh deze zijn er heel lekker! Net gemaakt en heerlijk van gesmuld. Ze zijn ook lekker makkelijk te maken.

  3. Milou 29 mei 2019 om 22:08

    De smaak was echt heel lekker maar ze waren heel olie-achtig. Het hele vormpje was doordrenkt van de olie, maar de muffin wel lekker luchtig. Heb je tips of een idee waar dit door kan komen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *