Ik deel vandaag een super lekker bakrecept: bleuberry muffins. Dit zijn de aller lekkerste blueberry muffins. Die koop je bij Starbucks, en nu bak je ze ook thuis!
Ik drink (en lust) geen koffie, maar toch kom ik zo nu en dan bij de Starbucks. Ik ben namelijk gek op muffins. En ik moest er per se eentje van Starbucks hebben. Er stond een lange rij, eigenlijk te lang om mijn trein te kunnen halen. Maar ik ben toch achteraan gesloten.
De mensen om me heen keken een beetje raar op dat ik geen koffie nam. Alleen een muffin en een niet verse smoothie. Met de muffin ben ik naar het perron gesprint, ik kon nog net in de trein jumpen.
In de trein genoot ik van de blueberry muffin (niet de skinny variant). HEERLIJK!
Afgelopen week zag ik blueberry’s liggen in de supermarkt. Deze blueberry’s vroegen erom verwerkt te worden in muffins. Nou vooruit, ik nam ze mee en ging aan de slag.
Op internet ben ik opzoek gegaan naar de blueberry muffins van Starbucks.
Ik kwam bij dit recept uit. Een copy-cat van de Starbucks versie.
Behalve de blueberry’s heb ik alle ingrediënten standaard in huis. Geen moeilijk gedoe dus.
We kunnen meteen aan de slag!
Het is super simpel. Je hebt geen ingewikkelde apparatuur nodig. Alleen een oven om de muffins te bakken
Nadat de ingrediënten voor het muffinbeslag en de topping gemixt zijn (gewoon doorgeroerd) gaat het beslag in de muffinvormpjes. Met een ijslepel gaat dit erg makkelijk. 1 bol ijs per muffinvorm.
Daarna sprenkel je de topping over het beslag.
De muffins zijn klaar voor de oven!
Blueberry muffins van Starbucks
Het is ontzettend verleidelijk om de blueberry muffins meteen te proeven nadat ze uit de oven komen. Maar geloof me ze zijn nóg veel lekkerder als ze zijn afgekoeld.
Deze muffins zijn nóg lekkerder dan die van Starbucks! Lekker zoet. Dus sprint naar de supermarkt of groenteboer opzoek naar blueberry’s, en ga aan de slag!
Ze zijn op voor je het weet!
Blueberry Muffins van Starbucks
Ingrediënten
- 210 gram bloem
- 150 gram kristalsuiker
- snuf zout
- 1 zakje bakpoeder (7 gram)
- 85 ml olie (liefst zonnebloem olie of een andere olie zonder bijsmaak)
- 1 ei
- 85 ml melk
- 150 gram blauwe bessen
Voor de topping:
- 100 gram kristalsuiker
- 45 gram bloem
- 60 gram boter op kamertemperatuur
- 1,5 theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel in een bakblik.
- Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloemmengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Roer de blauwe bessen er ook kort doorheen.
Voor de topping
- Mix de roomboter met suiker, bloem en kaneel. Dit kan met een vork zodat het een kruimig deeg wordt.
- Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. Sprenkel de topping over het beslag.
- Bak de muffins ongeveer 20 - 25 minuten op 200 graden.
- Laat de muffins hierna afkoelen op een rooster.

Bron: Crustabakes