Couscous Ratatouille
Bewaren
Voor de 26x Groente-reeks wilde ik ratatouille maken bij de letter R. Ratatouille zit namelijk bomvol groente.
Alleen.. heb ik de R al gebruikt. Voor de Rodekool. De ratatouille had ik dus al uit mijn hoofd gezet.
Tot ik iets wilde doen met de C. Bij de C dacht ik aan Citroen, Chorizo, Chinese Kool. Cokos (Kokos ;-)) en aan Couscous! Recepten met citroen staan er genoeg op mijn blog, Chorizo bestaat ook al, maar Couscous nog niet! Dus dat werd hem. Maar dan wilde ik geen koude couscoussalade, maar een warme.
Het werd deze heerlijke..
Couscous Ratatouille!
De ingrediënten: Groente! en Couscous.
Verder gaan er kruiden, bouillonpoeder, tomatenblokjes en water bij.
Lijkt dit je erg lekker, maar zie je de couscous niet zitten? Kook dan pasta in plaats van couscous, dat is namelijk ook erg lekker! Dan heb je Pasta Ratatouille dus.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze couscous ratatouille
Stap 1
Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok. Snipper de ui (niet te fijn), fruit de ui aan met een geperst teentje knoflook en de Provençaalse kruiden.Stap 2
Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes. Voeg de paprika en courgette bij de ui. Bak dit 5 minuten aan. Halveer de Cherry tomaatjes. Voeg de aubergine en tomaatjes bij het groentemengsel. Bak dit nogmaals 5 minuutjes aan. Voeg hierna de tomatenblokjes erbij samen met 100 ml water. Breng dit aan de kook en laat het even sudderen. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.Stap 3
Bereid de couscous volgens de verpakking, maar los in het gekookte water een beetje bouillonpoeder op, voeg het water hierna bij de couscous.Stap 4
Roer een klontje boter door de couscous als het klaar is.Stap 5
Serveer de couscous en ratatouille met een handje rucola en de geroosterde pijnboompitjes.Lijkt dit je erg lekker, maar zie je de couscous niet zitten? Kook dan pasta bij de ratatouille.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze couscous ratatouille
Stap 1
Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok. Snipper de ui (niet te fijn), fruit de ui aan met een geperst teentje knoflook en de Provençaalse kruiden.Stap 2
Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes. Voeg de paprika en courgette bij de ui. Bak dit 5 minuten aan. Halveer de Cherry tomaatjes. Voeg de aubergine en tomaatjes bij het groentemengsel. Bak dit nogmaals 5 minuutjes aan. Voeg hierna de tomatenblokjes erbij samen met 100 ml water. Breng dit aan de kook en laat het even sudderen. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.Stap 3
Bereid de couscous volgens de verpakking, maar los in het gekookte water een beetje bouillonpoeder op, voeg het water hierna bij de couscous.Stap 4
Roer een klontje boter door de couscous als het klaar is.Stap 5
Serveer de couscous en ratatouille met een handje rucola en de geroosterde pijnboompitjes.Lijkt dit je erg lekker, maar zie je de couscous niet zitten? Kook dan pasta bij de ratatouille.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Ilan
Brenda this looks fabulous! I love couscous and those vegetables sound like a wonderful addition.
Brenda Kookt
Thanks Ilan :)
madscar
This is amazing! I love it:)
Quinoa ratatouille | Maaikyz iCook
[...] tijdje geleden kwam dit recept voor Couscous Ratatouille voorbij op de leuke site Brenda Kookt. Ik dacht uiteraard meteen weer aan die leuke film, maar ik [...]
Lisa
Ik heb nog nooit couscous gegeten, misschien maar eens proberen met dit recept. Ratatouille lijkt me lekker. En als ik het niet lust, kan ik altijd nog pasta koken :)
Kim
Jeetje, dit ziet er zo ontzettend lekker uit. Goede tip: om het met pasta te maken. Heerlijk!
Brenda
Dank je Kim. Zelf heb ik de helft met couscous gegeten en de andere helft een paar dagen daarna met pasta ;-)