Witlof is een van mijn favoriete groenten. Meestal eten we witlof met ham en kaas uit de oven, heerlijk! Maar nu wilde ik eens iets anders. Ik ging voor roergebakken witlof met appelstroop en tijm.
De ingrediënten bij elkaar. Meestal eet ik witlof met vlees, maar deze keer leek het me lekker om dit met een stukje zalm te eten. Ook bakte ik aardappeltjes bij met peper, zout en paprika-kruiden.
Roergebakken witlof met appelstroop en tijm
Roergebakken witlof met appelstroop en tijm
Ingrediënten
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 ui
- 6-8 struikjes witlof
- 1 el appelstroop
- 1 el balsamicoazijn
- zout en versgemalen peper
Bereiding
- Snipper de ui. Snijd de witlof in repen.
- Verhit in een wok een beetje olie, roerbak de ui met tijm. Voeg na 2 minuten de witlof hierbij.
- Bak de witlof ongeveer 5 minuutjes aan. Voeg hierna de appelstroop en balsamico toe. Bak dit nog even mee.
- Serveer de roergebakken witlof met gebakken aardappeltjes en een stukje zalm.
