Roergebakken witlof met appelstroop en tijm

Witlof met appelstroop en tijm, Roergebakken witlofWitlof is een van mijn favoriete groenten. Meestal eten we witlof met ham en kaas uit de oven, heerlijk! Maar nu wilde ik eens iets anders. Ik ging voor roergebakken witlof met appelstroop en tijm.

Witlof met appelstroop en tijm, Roergebakken witlof

De ingrediënten bij elkaar. Meestal eet ik witlof met vlees, maar deze keer leek het me lekker om dit met een stukje zalm te eten. Ook bakte ik aardappeltjes bij met peper, zout en paprika-kruiden.

Witlof met appelstroop en tijm, Roergebakken witlof

Roergebakken witlof met appelstroop en tijm

Roergebakken witlof met appelstroop en tijm

Ingrediënten

  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 ui
  • 6-8 struikjes witlof
  • 1 el appelstroop
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

  • Snipper de ui. Snijd de witlof in repen.
  • Verhit in een wok een beetje olie, roerbak de ui met tijm. Voeg na 2 minuten de witlof hierbij.
  • Bak de witlof ongeveer 5 minuutjes aan. Voeg hierna de appelstroop en balsamico toe. Bak dit nog even mee.
  • Serveer de roergebakken witlof met gebakken aardappeltjes en een stukje zalm.
Roergebakken witlof
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. vanavond de roergebakken witlof met tijm en appelstroop gemaakt en het is heerlijk. Tot nu toe hielden we eigenlijk alleen van rauwe witlof, maar we zijn helemaal om!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk