Ga naar de inhoud

Frittata met courgette

Een frittata is een goed gevulde omelet met groenten, perfect gerecht om restjes groenten op te maken. Gebaseerd op een recept van Jamie in 15 minuten ging ik voor een frittata met courgette, lente ui en rode paprika.
15 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Frittata met courgette

Frittata courgette

Ik hou van gerechten waar je mee kunt variëren, waar je een beetje vrij in bent. Waarbij het niet erg is om een ingrediënt weg te laten of juist toe te voegen.
De Italiaanse frittata is zo’n gerecht waarbij het niet zo krap aan komt. Je kunt dit zien als een omelet die goed gevuld is met groenten. De frittata is uit armoede ontstaan, het werd namelijk gemaakt van alle groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor. Met een frittata kun je alle kanten op, ideaal dus om je restjes groenten in te verwerken.

De frittata kan daarom niet ontbreken in de 26x groente-reeks, en wel bij de letter F.

DSC_0401

Deze frittata met courgette is geïnspireerd op een recept uit Jamie in 15 minuten.
Naast de courgette heb ik restjes groenten die nog in de koelkast lagen in de frittata verwerkt, namelijk lente ui en rode paprika.

Jamie maakt dit gerecht in 15 minuten. Ik deed er (surprise surprise) iets langer over. Geen probleem, dit lekkere gerecht staat binnen 25 minuten op tafel.

Frittata courgette (sl)

Ingrediënten

personen

Deze frittata pastte precies in een koekenpan met een diameter van 24,5 cm. Je kunt ook een grotere pan gebruiken, de frittata wordt dan dunner.

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze frittata met courgette

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Als je oven een grillstand heeft, gebruik dit dan.
2
Stap 2
Rasp de courgettes. Plaats de geraspte courgette met een flinke snuf zout in een kom. Knijp de geraspte courgette uit, zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Snijd de rode paprika in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de geraspte courgette samen met de paprika en lente-ui een paar minuutjes in de koekenpan.
3
Stap 3

Kluts de eieren in een kom, roer de tijm, cayennepeper en de helft van de geraspte kaas hierdoor. Giet het ei-mengsel over de courgettes. Roer dit een minuutje door, strooi hierna de overige geraspte kaas erover.  Zet de frittata boven in de oven onder de grill tot hij gaar en luchtig is. Bij mij duurde dit ongeveer 8 tot 10 minuten. Houdt de oven goed in de gaten, zodat de frittata niet te bruin/zwart wordt.

4
Stap 4

Snijd de peper in ringetjes, verdeel dit over de frittata.

Serveer de frittata met ciabatta of stokbrood.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

5 reacties

Corry

Dit is een heel lekker en super simpel gerecht om te maken, heel fijn als je te veel eitjes van eigen kippetjes hebt! Ik heb er gebakken aardappeltjes uit de oven bij gemaakt ( oven moet toch aan)

Laat een bericht achter

Roos

Dankje voor de lekkere tip! Ik had nog wat champignons die dringend op moesten erbij gedaan en als kaasmengeling 50/50 blauwschimmelkaas en pecorino genomen. I.p.v. brood hadden we nog overschot van venkel-aardappelpuree erbij. ???

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen, lekkere tip!

Carla bijvoet

Een lekker en een zeer snel te maken recept! Goed van smaak ! Wel een stokbroodje of iets erbij doen!!! Groetjes carla

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je de frittata gemaakt hebt Carla :) Voor een complete maaltijd is een stokbroodje erbij zeker aan te raden.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op