Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Geroosterde pompoen met broccoli

Geroosterde pompoen met broccoli txt

Dit jaar heb ik de pompoenen laat in het seizoen ontdekt, pas na de kerstdagen heb ik een aantal keer een pompoen gekocht. De laatste tijd heb ik een aantal mensen gesproken die pompoen alleen in de soep verwerken. Een pompoensoepje (1 of 2) is inderdaad erg lekker, maar je kunt nog veel meer lekkers met pompoen! Bijvoorbeeld roosteren in de oven.
Om voor het voorjaar nog met pompoen te koken moet je opschieten want het pompoen seizoen is bijna voorbij, de laatste pompoenen liggen nu bij de supermarkt. Daarom vond ik het nog nét kunnen om dit lekkere receptje met jullie te delen.

Een lekker makkelijk en gezond (bij)gerecht dat ik tegenkwam in het Clean and Lean kookboek. De chilivlokken geven het gerecht lekker een beetje pit! En als je pompoen over hebt kun je het verwerken in dit gerecht, dat deed ik ook.

Geroosterde pompoen met broccoli 02

Geroosterde pompoen met broccoli en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 grote flespompoen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel chilivokken
 • 1 theelepel komijnzaad
 • zeezout en peper
 • 1 broccoli
 • extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
 • 100 gram pompoenpitten
 • 300 gram geitenkaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen (gaat goed met een dunschiller), snijd hem in door, verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd de pompoen in parten. Meng de parten pompoen met olijfolie, chilivlokken, komijnzaad, zout en peper en verdeel dit in een ovenschaal. Verdeel hierover ook de pompoenpitten. Rooster de pompoen 35 tot 45 minuten in de oven. Kook intussen de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten zodat ze beetgaar zijn. verdeel de uitgelekte groenten door de pompoen. Verkruimel de geitenkaas over de schotel en besprenkel met geitenkaas.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. Maura - YLT 3 maart 2014 om 14:28

  Haha aah, goed dat je ze toch nog ontdekt hebt. Het mag nog eventjes en dan is het seizoen helaas weer voorbij. Ik heb deze winter de pompoen ook echt ontdekt (at het op een gegeven moment wekelijks haha), meestal inderdaad als soep of geroosterd als friet. Met geitenkaas erbij is zo’n goede combinatie. Heb je pumpkin pie of pompoenmuffins ook al eens gemaakt?

  1. Brenda Kookt 3 maart 2014 om 15:26

   Nog niet, die staan op het lijstje voor volgende herfst ;)

 2. kim 5 maart 2014 om 10:01

  Oew lekkere combinatie! Pompoen en geitenkaas is voor mij een bekende combi en broccoli en geitenkaas ook maar alles samen op 1 bord nog niet haha

 3. Marja 21 oktober 2014 om 18:59

  Vakantie – slecht weer – zou naar de sauna gaan, ging niet door én toen zag ik dit gerecht op jouw blog. Maakte m’n dag weer helemaal goed. Gewoon eenvoudig maar wél lekker! Dank weer Brenda ! Ik ben zó vaak blij met jouw blog

  1. Brenda Kookt 22 oktober 2014 om 10:42

   Wat leuk om te horen Marja, dank je wel. Fijn dat jullie van de gerechten genieten.

 4. Marlotte 9 oktober 2015 om 07:58

  Ja, ik ben echt dol op broccoli! Het liefst eet ik het elke dag. Mijn favoriete broccoligerecht is absoluut de broccolisoep. Heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *