Dit jaar heb ik de pompoenen laat in het seizoen ontdekt, pas na de kerstdagen heb ik een aantal keer een pompoen gekocht. De laatste tijd heb ik een aantal mensen gesproken die pompoen alleen in de soep verwerken. Een pompoensoepje (1 of 2) is inderdaad erg lekker, maar je kunt nog veel meer lekkers met pompoen! Bijvoorbeeld roosteren in de oven.
Om voor het voorjaar nog met pompoen te koken moet je opschieten want het pompoen seizoen is bijna voorbij, de laatste pompoenen liggen nu bij de supermarkt. Daarom vond ik het nog nét kunnen om dit lekkere receptje met jullie te delen.
Een lekker makkelijk en gezond (bij)gerecht dat ik tegenkwam in het Clean and Lean kookboek. De chilivlokken geven het gerecht lekker een beetje pit! En als je pompoen over hebt kun je het verwerken in dit gerecht, dat deed ik ook.
Geroosterde pompoen met broccoli en geitenkaas
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 grote flespompoen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel chilivokken
- 1 theelepel komijnzaad
- zeezout en peper
- 1 broccoli
- extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
- 100 gram pompoenpitten
- 300 gram geitenkaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen (gaat goed met een dunschiller), snijd hem in door, verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd de pompoen in parten. Meng de parten pompoen met olijfolie, chilivlokken, komijnzaad, zout en peper en verdeel dit in een ovenschaal. Verdeel hierover ook de pompoenpitten. Rooster de pompoen 35 tot 45 minuten in de oven. Kook intussen de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten zodat ze beetgaar zijn. verdeel de uitgelekte groenten door de pompoen. Verkruimel de geitenkaas over de schotel en besprenkel met geitenkaas.