Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kip pilav – rijstgerecht met perzik en rijst

Een super lekkere makkelijke maaltijd, een rijstgerecht met een zomers tintje: kip pilav.

Zo tegen het einde van de zomer begin ik weer te verlangen naar het normale leven. Na een paar weken vakantie samen thuis (en in mijn geval het begin van mijn verlof ;)) heb ik weer behoefte aan normaal eten. Al weet ik niet of dat normale eten straks met een baby erbij goed gaat lukken, maar we gaan ons best doen. Deze makkelijke maaltijd gaan wij hier in ieder geval de komende week ook weer op het menu zetten.

Kip pilav recept met rijst

Kip pilav

Kip pilav is een gerecht dat wij ‘vroeger’, toen wij net samenwoonden, regelmatig aten. Uit een pakje. Het pakje is volgens mij inmiddels niet meer verkrijgbaar. Maar inmiddels heb ik die ook niet meer nodig, we maken kip pilav lekker zelf.

Bij pilav wordt de rijst gekookt in bouillon, dit geeft nog meer smaak aan het gerecht. Verder bevat het gerecht veel groenten, en een lekker sausje. Wat mij betreft is dat laatste onmisbaar bij een rijstgerecht.

Het fijne aan de kip pilav dat ik zelf toevoeg wat ik lekker vind. Naast paprika doe ik er een extra courgette bij. Zo hebben we lekker wat extra groente op ons bord. In dit geval heb ik perziken uit blik gebruikt, maar als de verse perziken verkrijgbaar is zijn deze natuurlijk nog lekkerder in de kip pilav.

Kip pilav

Kip pilav

40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 paprika’s ik nam een rode en een gele
  • 1 courgette
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 300 ml kippenbouillon
  • 3 perziken uit blik in de zomer kun je ook verse perziken gebruiken
  • 1/2 eetlepel gembersiroop of een paar eetlepels sap van perziken uit blik
  • 200 gram rijst

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in reepjes en bak dit in een koekenpan met olie aan.
  • Snipper de ui, pers de knoflook en bak dit met de kipfilet mee. Snijd de paprika’s in reepjes en de courgette in blokjes. Doe dit bij de kip en bak mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de ketjap toe en bak dit even kort mee. Voeg hierna de kippenbouillon toe. Roer dit alles goed door elkaar en laat dit op medium vuur 20 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de perziken in reepjes en verwarm dit samen met de gembersiroop nog even kort mee.
  • Serveer de kip pilav samen met de gekookte rijst
  • Tip: houd je van een meer pittige saus? Voeg een theelepeltje sambal toe.

Rijstgerechten

Ik ben gek op rijstgerechten met een sausje, zoals bij deze kip pilav. Ik deel daarom nog een aantal van mijn favorieten met jullie.

Opvallend is dat ik deze gerechten bijna allemaal met kip eet. Het is ook lekker om dit eens te vervangen door vis. Bijvoorbeeld kabeljauw of garnalen, of wat dacht je van zalm teriyaki?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. Jolanda 17 september 2018 om 13:03

    Dat klinkt goed , hoe ik hetzelf altijd maak is met gehaktballetjes of kipfilet , een gesnipperd uitje…half blik perziken in stukjes erdoorheen en het sap van het hele blik. 1 klein blikje tomatenpuree erdoorheen en een half theelepeltje knoflookpoeder…en een scheutje ketjap
    Ik mis altijd wat groente dus eet er dan salade bij.
    Had nooit gedacht aan paprika en courgette.
    Wat een goed idee , dit ga ik zeker proberen

    1. Brenda Kookt 19 september 2018 om 19:07

      Wat leuk om te horen Jolanda. Paprika en courgette heb ik inderdaad toegevoegd zodat er extra groente in het gerecht zit :)

  2. Marijke 1 november 2018 om 20:33

    Echt een súper lekker recept!

  3. Wouter 26 januari 2019 om 13:26

    Zal best smaken, al lijkt het me wat erg zoet. Wat citroensap of limoensap erbij?
    Met pilav heeft dit natuurlijk niets te maken. Bij pilav wordt de rijst eerst gebakken.

  4. Stefanie 16 augustus 2019 om 01:12

    Hoeveel lepels sap? Een paar als in 2 of meer? :)

    1. Marijke 2 november 2020 om 10:59

      5 sterren
      Wij doen er vaak een beetje sambal door

  5. Suze 27 januari 2021 om 17:12

    Erg lekker, gaat vaker op tafel komen.

  6. Marjolein 23 april 2021 om 21:07

    Vandaag gemaakt was heerlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept