Een super lekkere makkelijke maaltijd, een rijstgerecht met een zomers tintje: kip pilav!
Zo tegen het einde van de zomer begin ik weer te verlangen naar het normale leven. Na een paar weken vakantie samen thuis (en in mijn geval het begin van mijn verlof ;)) heb ik weer behoefte aan normaal eten. Al weet ik niet of dat normale eten straks met een baby erbij goed gaat lukken, maar we gaan ons best doen. Deze makkelijke maaltijd gaan wij hier in ieder geval de komende week ook weer op het menu zetten.
Kip pilav
Kip pilav is een gerecht dat wij ‘vroeger’, toen wij net samenwoonden, regelmatig aten. Uit een pakje. Het pakje is volgens mij inmiddels niet meer verkrijgbaar. Maar inmiddels heb ik die ook niet meer nodig, we maken het lekker zelf.
Het fijne is dat ik zelf toevoeg wat ik lekker vind. Naast paprika doe ik er een extra courgette bij. Zo hebben we lekker wat extra groente op ons bord. In dit geval heb ik perziken uit blik gebruikt, maar als de verse perziken verkrijgbaar is zijn deze natuurlijk nog lekkerder.
Kip pilav
Ingrediënten
- 350 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 paprika’s ik nam een rode en een gele
- 1 courgette
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 2 eetlepels ketjap manis
- 300 ml kippenbouillon
- 3 perziken uit blik in de zomer kun je ook verse perziken gebruiken
- 1/2 eetlepel gembersiroop of een paar eetlepels sap van perziken uit blik
- 200 gram rijst
Bereiding
- Snijd de kipfilet in reepjes en bak dit in een koekenpan met olie aan.
- Snipper de ui, pers de knoflook en bak dit met de kipfilet mee. Snijd de paprika’s in reepjes en de courgette in blokjes. Doe dit bij de kip en bak mee.
- Voeg de tomatenpuree en de ketjap toe en bak dit even kort mee. Voeg hierna de kippenbouillon toe. Roer dit alles goed door elkaar en laat dit op medium vuur 20 minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de perziken in reepjes en verwarm dit samen met de gembersiroop nog even kort mee.
- Serveer de kip pilav samen met de gekookte rijst
- Tip: houd je van een meer pittige saus? Voeg een theelepeltje sambal toe.
