Perzik caprese met pesto

Tijd voor een snelle klassieker, met een twist. Perzik caprese met pesto. Lekker zomerhapje of bijgerecht.

Er staan al vele caprese-recepten op brendakookt.nl, maar de klassieke variant ontbrak nog. Klassiek serveer je een caprese namelijk om en om op een bordje. Dat ziet er altijd zo mooi uit. De witte en rode plakken op een bordje, met daarbij groene basilicum.

Perzik caprese met pesto

Jaren geleden deed ik al iets met perzik caprese, namelijk in deze salade. Een topper want ik heb hem inmiddels al vaak gemaakt. De hoogste tijd voor een nieuwe versie. De perzik caprese met pesto.

De oranje perzik maakt het bordje nog gezelliger. En frisser. En lekkerder.

Lekker als bijgerecht (bij de barbecue) of als hapje bij de borrel.

Perzik caprese met pesto

Perzik caprese met pesto

15 minuten
4 porties, bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 grote tomaten
  • 2 perziken
  • 1 bol mozzarella
  • 2 theelepels groene pesto
  • bosje verse basilicum
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • zout en peper

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Snijd de tomaten en perziken in plakken. Snijd ook de mozzarella in plakken.
  • Verdeel de tomaten, perziken en mozzarella over een bord, leg de plakjes om en om half over elkaar. Leg achter elk plakje mozzarella een blaadje basilicum en bestrijk de mozzarella met groene pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • Hak de overige basilicum fijn en strooi dit samen met de pijnboompitjes over de perzik caprese.
| Afdrukken

Wil je meer caprese inspiratie? Check deze recepten:

Perzik caprese met pesto


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk