Ga naar de inhoud

BBQ chicken courgette

Een recept dat altijd van pas komt, bereid de BBQ Chicken Courgette op de barbecue of in de oven. Extra lekker met oude Landana Jersey kaas.

15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

BBQ chicken courgette

Met Landana Jersey kaas. Want de kaas maakt deze BBQ chicken courgette extra lekker. Een gevulde courgette die je op de barbecue bereid, ideaal als bijgerecht bij de barbecue. Maar natuurlijk kun je dit gerecht ook in de oven bereiden.Ā Serveer de BBQ chicken courgettes voor een complete maaltijd met aardappeltjes of een groene salade.

BBQ chicken courgette

Barbecueƫn draait allang niet meer alleen om vlees. Groente van de barbecue wint steeds meer terrein. Een van mijn favoriete groenten van de barbecue is gevulde courgette. Het is simpel om te maken, heel geschikt voor bereiding op de barbecue en je kunt er ook nog eens veel kanten mee op. De courgette kun je iedere keer weer vullen met een andere combinatie van ingrediƫnten. Op dit moment is dit een van onze favorieten, de bbq chicken courgette met oude Landana Jersey kaas.

BBQ chicken courgette

Gevulde courgette BBQ chicken

Het is heel simpel om de gevulde courgettes van de barbecue te maken. De uitgeholde courgettehelften grill ik eerst even op de snijkant. Hierna vul ik het met een mengsel van gepocheerde kip en barbecuesaus met rode ui, tomaat en oude Landana Jersey kaas.

De geraspte Landana Jersey kaas zorgt voor de pit in het gerecht. De kaas heeft een unieke rijke smaak en is extra romig. Hierdoor is de kaas zeer geschikt om niet alleen op brood of als blokje te eten, maar ook om in gerechten te verwerken. De kaas wordt gemaakt van melk van Jersey koeien. Deze melk bevat pure, natuurlijke ingrediƫnten van de beste kwaliteit. Landana Jersey kaas is vrij van e-nummers, vegetarisch en lactose-arm (0,1g/100g).

Landana Jersey kaas is verkrijgbaar in de smaken Mild, Belegen en Oud. Bekijk de verkooppunten op de website.Ā Ā Wil je meer inspiratie met deze heerlijke kaas? De witlofsaladeĀ die ik eerder met deze kaas maakte is een topper, en deze bloemkoolstamppot kan ik je ook van harte aanbevelen.

BBQ chicken courgette

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Landana Jersey Kaas.

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bbq chicken courgette

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm een pannetje met heet water en het bouillonblokje op het vuur. Zet het vuur lager en pocheer de kipfilet in 8-10 minuten gaar. Laat de kip even afkoelen en trek het hierna met 2 vorken uit elkaar in kleine stukjes.
2
Stap 2

Lepel de courgettehelften uit. Verwarm de courgettehelften met de snijkant naar beneden 5 minuten op de barbecue (180 graden).

3
Stap 3
Snijd het vruchtvlees van de courgette fijn. Meng dit in een kom met de stukjes kipfilet, rode ui, blokjes tomaat en barbecuesaus. Roer door elkaar, breng op smaak met zout en peper. Voeg 1/3 van de geraspte Landana Jersey kaas toe en roer dit ook door.
4
Stap 4
Vul de courgettehelften met het BBQ chickenmengsel en bestrooi met de overige geraspte kaas.
5
Stap 5
Grill de courgettehelften nog 10-15 minuten op de barbecue.

Bereiding in de oven:

1
Stap 1
De gevulde courgettes kun je ook in de oven bereiden. In dat geval vul je de uitgeholde courgettehelften met het mengsel en verwarm je de courgettes 25 minuten op 180 graden in de oven.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

4 reacties

Miranda

Hoi kan je ook andere kaas dan Landana Jersey kaas gebruiken. Ik kan het nergens vinden.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

De kaas is helaas nog niet overal verkrijgbaar. Via deze website vind je de verkooppunten van Landana Jersey kaas: https://www.landanajersey.nl/verkooppunten/. Je kunt ook een andere kaas naar keuze gebruiken. Ik zou een kaas nemen die wel goed smelt, maar ook een aanwezige smaak heeft. Bijvoorbeeld extra belegen kaas.

irene smits

natuurlijk kun je dat, gebruik gewoon een kaas die jezelf lekker vindt

Simone (@simscupoftea)

Mmm dit ziet er heerlijk uit. Ben dol op kaas en ken deze nog niet, dus dit gerecht wil ik zeker proberen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op