BBQ chicken courgette

Met Landana Jersey kaas. Want de kaas maakt deze BBQ chicken courgette extra lekker. Een gevulde courgette die je op de barbecue bereid, ideaal als bijgerecht bij de barbecue. Maar natuurlijk kun je dit gerecht ook in de oven bereiden. Serveer de BBQ chicken courgettes voor een complete maaltijd met aardappeltjes of een groene salade.

BBQ chicken courgette

Barbecueën draait allang niet meer alleen om vlees. Groente van de barbecue wint steeds meer terrein. Een van mijn favoriete groenten van de barbecue is gevulde courgette. Het is simpel om te maken, heel geschikt voor bereiding op de barbecue en je kunt er ook nog eens veel kanten mee op. De courgette kun je iedere keer weer vullen met een andere combinatie van ingrediënten. Op dit moment is dit een van onze favorieten, de bbq chicken courgette met oude Landana Jersey kaas.

BBQ chicken courgette

Gevulde courgette BBQ chicken

Het is heel simpel om de gevulde courgettes van de barbecue te maken. De uitgeholde courgettehelften grill ik eerst even op de snijkant. Hierna vul ik het met een mengsel van gepocheerde kip en barbecuesaus met rode ui, tomaat en oude Landana Jersey kaas.

De geraspte Landana Jersey kaas zorgt voor de pit in het gerecht. De kaas heeft een unieke rijke smaak en is extra romig. Hierdoor is de kaas zeer geschikt om niet alleen op brood of als blokje te eten, maar ook om in gerechten te verwerken. De kaas wordt gemaakt van melk van Jersey koeien. Deze melk bevat pure, natuurlijke ingrediënten van de beste kwaliteit. Landana Jersey kaas is vrij van e-nummers, vegetarisch en lactose-arm (0,1g/100g).

Landana Jersey kaas is verkrijgbaar in de smaken Mild, Belegen en Oud. Bekijk de verkooppunten op de website Wil je meer inspiratie met deze heerlijke kaas? De witlofsalade die ik eerder met deze kaas maakte is een topper, en deze bloemkoolstamppot kan ik je ook van harte aanbevelen.

BBQ chicken courgette

BBQ chicken courgette

15 minuten
+ 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 2 courgettes gehalveerd
 • 1 kipfilet
 • 1 blokje kippenbouillon
 • 1 rode ui fijngesneden
 • 1 tomaat in blokjes
 • 5 eetlepels barbecuesaus
 • 150 gram Landana Jersey kaas oud geraspt
 • verse peterselie ter garnering

Bereiding

 • Verwarm een pannetje met heet water en het bouillonblokje op het vuur. Zet het vuur lager en pocheer de kipfilet in 8-10 minuten gaar. Laat de kip even afkoelen en trek het hierna met 2 vorken uit elkaar in kleine stukjes.
 • Lepel de courgettehelften uit. Verwarm de courgettehelften met de snijkant naar beneden 5 minuten op de barbecue (180 graden).
 • Snijd het vruchtvlees van de courgette fijn. Meng dit in een kom met de stukjes kipfilet, rode ui, blokjes tomaat en barbecuesaus. Roer door elkaar, breng op smaak met zout en peper. Voeg 1/3 van de geraspte Landana Jersey kaas toe en roer dit ook door.
 • Vul de courgettehelften met het BBQ chickenmengsel en bestrooi met de overige geraspte kaas.
 • Grill de courgettehelften nog 10-15 minuten op de barbecue.

Bereiding in de oven:

 • De gevulde courgettes kun je ook in de oven bereiden. In dat geval vul je de uitgeholde courgettehelften met het mengsel en verwarm je de courgettes 25 minuten op 180 graden in de oven.
BBQ chicken courgette
Hoofdgerecht
Barbecue, Courgette, Kip
Barbecue
Pin dit recept
Afdrukken

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Landana Jersey Kaas.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk