Ga naar de inhoud
4 beoordelingen

Kip Fajita ovenschotel

Kip fajita ovenschotel. Het kip fajita mengsel is ingepakt met wraps welke een krokant korstje vormen. Een ideale comfortfood ovenschotel. Om met je handen te eten.

20 minuten Voorbereidingstijd
55 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kip Fajita ovenschotel

Vandaag deel ik een topper hoor! Deze Kip fajita ovenschotel met een krokante korst van wraps is zo lekker, deze moet je maken!

Houd je van ovenschotels, houd je van gevulde wraps? En van een krokant korstje? En een vulling met (veel) kaas? Dan is dit jouw schotel! (ook als je maar bij 1 van deze vragen JA antwoordt)

Kip fajita ovenschotel met wraps

ATAG 3-in-1 oven

Ik kan niet zonder oven, het is mijn favoriete apparaat in de keuken. Ik moet er soms zelfs om denken dat ik niet te veel ovenschotels deel hier op de blog, dat er af en toe ook een gerecht tussen zit waarbij ik geen oven gebruik.

Alle ovengerechten die ik maak bereid ik in de 3-in-1 oven van ATAG. En wat heel fijn is: het is niet alleen een oven, maar ook een magnetron én stoomoven. De magnetron gebruik ik dagelijks om melk in op te warmen of boterhammen te ontdooien. De stoomoven gebruik ik het meest om aardappelen en groenten te stomen en de ovenfunctie gebruik ik voor alles. Maar het fijne is dat deze functies ook met elkaar te combineren zijn.

Zo kun je broodjes bakken terwijl er stoom wordt toegevoegd, hierdoor rijzen de broodjes beter en worden ze luchtiger. Ook zit er een warmhoudfunctie, bordenwarmer en regenereer functie op de oven. De voorgeprogrammeerde programma’s gebruik ik ook vaak. Om een quiche op te warmen of brood te laten rijzen bijvoorbeeld.

Kip fajita ovenschotel met wraps

Twee keer in de oven

Voor deze kip fajita ovenschotel gebruik ik de 3-in-1 oven maar liefst twee keer. Eerst om de kip met groenten te roosteren. Dit zorgt ervoor dat de kip en groenten alvast voorgegaard zijn voor ik het in de wraps verpak. Nadat ik de wrapschotel heb gemaakt en het kip-groentenmengsel samen met de kaas in de ovenschaal is verdeeld gebruik ik de oven om de wraps mooi krokant te bakken.

Voor dit gerecht gebruik ik de heteluchtstand of boven- en onder warmte. De stoomfunctie gebruik ik hierbij niet, omdat ik juist wil dat de wraps in dit geval mooi knapperig worden. Zo ontstaat er een mooie korst om het kipmengsel.

Eerder heb ik verschillende functies van de oven uitgelegd en hier recepten mee gemaakt. Zoals gestoomde kabeljauw met groene asperges, plaattaart met rode biet en groene asperges en  een stoofpotje met lamsvlees en Marokkaanse broodjes.

Kip fajita ovenschotel met wraps

Kip Fajita ovenschotel

Deze schotel is echte comfortfood. Een krokante korst met een vulling van gekruide kip met zachte gesmolten kaas. Loop het water je al in de mond? Het is super simpel om deze schotel te maken. De gesneden kip en groenten verdeel je over een bakplaat en schuif je in de oven. Hierna pak je het in met de wraps, en schuif je het weer in de oven. Makkelijker kan bijna niet!

Het kruidige kip fajita mengsel wordt bij deze ovenschotel ingepakt in wraps. Door deze te bestrijken met olijfolie bakken ze in de oven mooi krokant, waardoor een krokant korstje wordt gevormd. Dit samen met de warme romige kaas maakt een super lekkere ovenschotel.

Een fris maar kruidige fajitasausje van zure room met mayonaise, limoen en jalapeno pepers maakt het gerecht af. Wil je er nog iets bij serveren? Maak dan deze Mexicaanse salade.

Kip fajita ovenschotel met wraps

Partytime

Dit recept is een hoofdgerecht voor 4 personen. Ook is het zeer geschikt om te serveren als snack op een feestje. Al bedenk ik me nu ik dit type dat we deze periode niet echt feestjes vieren met andere mensen. Dus eet dit nu eerst als hoofdmaaltijd, en als we in 2021 weer een feestje kunnen vieren kun je hem nogmaals maken, en delen met  familie en vrienden. Wedden dat zij er ook van zullen smullen!?

Kip fajita ovenschotel met wraps

Kip fajita ovenschotel met wraps

Dit artikel schreef ik in samenwerkingmet ATAG

Ingrediënten

personen

Voor de saus:

Extra benodigd

  • Ovenschaal of bakplaat van 20x30 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip fajita ovenschotel

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 55 minuten
Stap 1

Vet een ovenschaal en bakplaat in en verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

2
Stap 2

Verdeel de repen kip samen met de ui en repen paprika over de ingevette bakplaat. Verdeel hierover de fajitakruiden. Meng met 4 eetlepels olijfolie en roer door elkaar. Bak dit mengsel 20 minuten in de oven.

3
Stap 3

Bekleed de ovenschaal met de wraps, zodat de onderkant en zijkanten bedekt zijn maar ook een groot deel van de wraps over de zijkanten helt.

4
Stap 4

Verdeel een laagje geraspte kaas over bodem van de wraps. Verdeel hierover het kip fajita mengsel en bestrooi dit weer met een laagje geraspte kaas. Leg twee hele wraps op het kaasmengsel en vouw de overhellende zijkanten naar binnen zodat de hele vulling bedekt is met de wraps. Bestrijk de wraps met olijfolie.

5
Stap 5

Leg een andere bakplaat of ovenschaal op de ovenschaal zodat de wraps worden dichtgedrukt.

6
Stap 6

Verwarm de kip fajita ovenschotel 25 tot 30 minuten op 180 graden in de oven (boven- en onderwarmte). Verwijder na 10 minuten de schaal die op de ovenschotel staat zodat de schotel verder gaart zonder iets erop. Zo worden de wraps mooi krokant.

7
Stap 7

Maak ondertussen de fajitasaus door zure room te mengen met mayonaise en fajitakruiden. Voeg jalapeno pepers, limoensap en een snuf zout toe. Roer dit alles goed door.

8
Stap 8

Snijd de fajita ovenschotel in stukken en serveer dit met de saus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Broccolisoep met kikkererwten en zalm
Kerst gehaktbrood met cranberry en salie
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel

9 reacties

Charissa

Super lekker en heel makkelijk om te maken. Deze komt zeker vaker op tafel!

Laat een bericht achter

Jeannette
5/5 sterren

Echt topfavoriet hier!! Zo snel en simpel! Zelf de kruidenmix maken is al een plezier op zich om dit gerecht eer te doen.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Zo leuk om te horen Jeannette!

Patrick
5/5 sterren

Weer een heerlijk recept Brenda! Vandaag voor de 2e keer op het menu.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen!

Monique

Deze ovenschotel gemaakt vandaag en erg goed in de smaak gevallen, mag volgens de testers hier vaker gemaakt worden. Net als de bbq-chicken lasagna, pasta met Italiaanse balletjes, macaroni stroganoff. Ons eerste recept van jou was de krokante kip met honing mosterdsaus in een wrap ook heerlijk.

Laat een bericht achter

Hanne
5/5 sterren

Heel lekker!

Laat een bericht achter

Mieke
5/5 sterren

Super lekker! Al verschillende keren gemaakt!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Super om te horen Mieke!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
4 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op