Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Griekse Souvlaki met Naan

Nu het weer buiten niet bepaald zonnig is leek het met goed om de zon op jullie bord te toveren. Met deze super lekkere Griekse Souvlaki met naan. Een lekker snel gerecht dat wat mij betreft altijd van pas komt. Op een mooie zomer of lente dag, of als je juist snakt naar een beetje zonneschijn.

Griekse Souvlaki

Toen ik voor het eerst op vakantie was naar Griekenland (Chersonissos ;)) at ik niet bepaald culinair. Als 18-jarige meiden aten we bij de meest toeristische restaurants die we tegenkwamen. Het liefst vroeg en snel zodat we daarna snel de kroeg in konden. Souvlaki stond daarom ook vaak op het menu ;)

De Griekse keuken kan ik nu een stuk meer waarderen. Naast het party-eiland Kreta ben ik inmiddels ook op Rhodos en Zakyntos geweest en daar heb ik super fijne (en lekkere) herinneringen aan. De Stifado is nog steeds mijn favoriet en ook de gyros wrap die ik hier deelde was op een vakantie geïnspireerd.

Vandaag deel ik een ander lekker Grieks gerecht, namelijk Griekse souvlaki met naan. Lekker als weekendgerecht, snelle maaltijd na het werk of wat dacht je als onderdeel van een barbecue?

Souvlaki met naan

Griekse souvlaki met naan

Griekse souvlaki is een spiesje van blokjes kip, lamsvlees of varkensvlees. In Griekenland wordt het vaak op een pitabroodje geserveerd, zonder stokje.

Voor deze Griekse souvlaki met naan ben ik gegaan voor blokjes kip die ik marineer in een mengsel van gerookte paprikapoeder, oregano, uienpoeder, knoflook, en citroen met olijfolie, zout en peper. Dit maakt een lekkere kruidige en frisse kip souvlaki.

Je kunt de souvlaki los serveren, als spiesje bij de barbecue bijvoorbeeld. Maar je kunt het ook verwerken in een maaltijd. In dit geval eet ik het met naanbrood (pitabrood kan ook) met tzatziki, komkommer, tomaat en rode ui. Ik maak de Griekse souvlaki met naan af met verkruimelde feta en wat verse peterselie.

Het resultaat is een frisse maaltijd die het op iedere zomerdag goed doet. Of een dag zoals vandaag, waarbij je juist snakt naar het zonnetje buiten. In dat geval tover je met dit gerecht de zon op je bord.

–> Tzatziki kun je natuurlijk heel goed (en simpel) zelf maken. Klik hier voor het recept.

Griekse Souvlaki stokjes

Souvlaki met naan

15 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

Voor de souvlaki:

  • 500 gr kipfilet in stukken
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1,5 tl oregano
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Serveren met:

  • 4 naanbroodjes of pita
  • 6 el tzatziki
  • handje cherrytomaatjes
  • ½ komkommer in blokjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • feta ter garnering
  • verse peterselie ter garnering
Extra benodigdheden:
  • 8 satéprikkers

Bereiding

  • Meng in een kom de blokjes kip met 4 eetlepels olijfolie, gerookte paprikapoeder, oregano, uienpoeder, knoflook, citroensap en -rasp en zout en peper. Meng dit goed door elkaar en laat dit 15 minuten marineren.
  • Rijg de blokjes kip aan de satéprikkers. Grill de souvlaki op de grillpan rondom gaar.
  • Verwarm ondertussen de naan of het pitabrood.
  • Verdeel de tzatziki over de warme naan. Beleg dit met detomaatjes, komkommer en rode ui. Leg de souvlaki erop en maak af met verkruimelde feta en fijngehakte verse peterselie.

Souvlaki met naan
Hoofdgerecht
Barbecue, Vlees

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept