Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Campingrecepten – 15 toprecepten voor op de camping

CampingreceptenYes, de zomervakantie staat voor de deur! Ik hoop dat iedereen die daarnaar verlangt deze zomer kan genieten van een (welverdiende) vakantie. Niets zo fijn om er even uit te zijn en niets te moeten. Ik ben daar inmiddels ook aan toe ;) Velen van ons gaan waarschijnlijk naar de camping, daarom leek het me leuk de lekkerste campingrecepten voor je op een rijtje te zetten.

Eten op de camping

Snack, pizza en barbecue wordt vast veel gegeten tijdens de vakantie. Maar voor de variatie is een echte maaltijd met groenten juist extra lekker als je op vakantie bent. Ik kijk daar na een aantal dagen voornamelijk lekker eten echt naar uit.

Hoe fijn om alvast een rijtje makkelijke campingrcepten paraat te hebben? Uitgebreid koken op vakantie, de een doet het wel en de ander juist niet. Zelf ben ik op vakantie ook juist even klaar met koken. Meestal doet Joost dat dan ook, en daarbij gaan we voor makkelijke maaltijden waarbij we geen aparte dingen nodig hebben. Want zoveel hebben we vaak niet mee ;)

Camping recept barbecue

Minimale inspanning

Één van de belangrijkste criteria waar een campingrecept voor mij aan moet voldoen is: makkelijk en snel klaar te maken, korte ingrediëntenlijst, liefst te maken op de barbecue want daar koken we op de camping altijd op (CADAC Carri chef).

Standaard neem ik een aantal kruiden en smaakmakers mee van huis zodat ik dit bij de hand heb en kan gebruiken bij de campingrecepten. Onder andere: zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper, oregano of Italiaanse kruiden, honing, verse groene pesto, mijn favoriete BBQ rub (recept ga ik snel met jullie delen) en sweet chili saus.

Campingrecept eenpanspasta

Campingrecepten

Barbecueën is natuurlijk sowieso een aanrader op de camping. Op deze pagina vind je alle barbecuerecepten bij elkaar. In dit artikel richten we ons op de makkelijke maaltijden voor op de camping. Campingrecepten die je zonder veel inspanning, ingrediënten en benodigdheden in elkaar kunt draaien. Liefst met groenten in het recept verwerkt ;)

Omdat er veel gekookt wordt op de campingbarbecues op gas zijn eenpansgerechten ideaal op de camping. Snelle roerbakgerechten met aardappeltjes en rijstgerechten zoals paella waarbij de rijst in de saus gaart. Wist je ook dat je pasta op deze manier kunt bereiden?

Maak het jezelf gemakkelijk

En nog iets om te onthouden op de camping; maak het jezelf gemakkelijk. Moet je vis of kip volgens het recept paneren, koop in dat geval vis of kip dat al gepaneerd is. En ga bijvoorbeeld ook voor voorgesneden groenten, dat scheelt je kostbar vakantietijd ;)

Camping recepten Grieks

15x Campingrecepten

Onderstaande 15 campingrcepten zijn ideaal om achter de hand te hebben. Ze bevatten simpele ingrediënten die in vrijwel iedere supermarkt verkrijgbaar zijn en je hebt er geen ingewikkelde apparatuur voor nodig.

Van eenpansgerechten tot bami, rijst, voedzame maaltijdsalades en wraps tot nacho’s.

De nacho’s wil ik zeker maken deze zomer, en ik heb ook al trek in de kip-cajun wraps. 

Provençaalse Roerbak

De Provençaalse roerbak is nog steeds en favoriet bij ons thuis! Een super makkelijke eenpansgerecht met aardappeltjes en gehaktballetjes. En Provençaalse kruiden met groenten.

Bekijk recept

Provençaalse Roerbak

De Provençaalse roerbak is nog steeds en favoriet bij ons thuis! Een super makkelijke eenpansgerecht met aardappeltjes en gehaktballetjes. En Provençaalse kruiden met groenten.

Bekijk recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *