Ga naar de inhoud

Friday Five {Part 1} – My 5 favorites right now

Vanaf vandaag begin ik met de serie: “Friday Five”! Iedere vrijdag zal de Friday Five terugkeren met een wisselend thema of onderwerp, uiteraard in relatie met eten of koken. Ik begin met mijn 5 favoriete ingrediënten of producten van dit moment. 

In vlagen heb ik favorietjes. Oftewel iets dat ik ineens heel erg lekker vind en dan ook heel vaak eet. Op dit moment zijn dat deze ingrediënten en producten.
Ik wist dat deze dingen op mijn blog vertegenwoordigd waren, maar dat ik ze zo vaak al heb gebruikt had ik niet door 😉

Ik noem ze op in  willekeurige volgorde, moeilijk om te zeggen wat ik op dit moment het áller lekkerste vind!

Pindakaas 

Dat pindakaas een van mijn favorietjes is komt vast niet als een verrassing voor je. Op mijn blog zijn al  twee recepten te vinden waar pindakaas in verwerkt is. Namelijk: Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies en Chocolate Chip Cookies met Peanut Butter & Oatmeal!
En ik kan je verklappen dat de derde ook al gemaakt is! Namelijk pindakaas en jam repen! Deze repen waren nóg lekkerder dan de brownies en chocolate chip cookies! Recept (met foto’s) plaats ik binnenkort op mijn blog!

Pindakaas is mijn oude liefde. Al járen vind ik het lekker! Tijdens het broodsmeren verdwijnt er regelmatig een lepeltje in mijn mond en in mijn broodtrommel zit regelmatig een boterham met pindakaas.  Ik vind pindakaas ook érg lekker met hagelslag erop!
En wist je dat pindakaas op ontbijtkoek ook heeel erg lekker is? Het lijkt een vreemde combinatie, maar probeer het eens!

Avocado

Avocado heb ik het afgelopen jaar in maart voor het eerst geproefd tijdens het jaarlijkse vrouwenweekend.
In het begin moest ik aan de smaak wennen, maar al gauw kocht ik zelf avocado’s. Heerlijk op een cracker met kipfilet en peper en zout. Ook lekker om er rucola en cherry tomaatjes bij te eten!
Maar avocado is ook lekker op een pizza, zoals de Healthy Green Pizza die ik onlangs maakte, en op de quesadillas smaakte avocado ook heerlijk!

Meestal koop ik ready to eat avocado’s, soms een groene die nog even moet rijpen. Culy.nl plaatste laatst een super goede avocado check tip! Kijk naar het “pitje” onder de avocado. Als de avocado rondom en onder het pitje bruin is, dan is ie niet goed! Als ie mooi helder en avocado-achtig van kleur is, is hij wel goed! Check de foto’s op culy.nl! Zelf bleek ik een avocado in huis te hebben die niet goed was, in het vervolg check ik de avocado’s ALTIJD op deze manier.

Geitenkaas

Op geitenkaas ben ik op dit moment echt verliefd! Soms koop ik smeerbare geitenkaas maar meestal verse uit het koelvak bij de supermarkt. Heerlijk op een broodje met een beetje honing, pijnboompitjes én de zongedroogde tomaatjes!
Maar ook lekker in een salade, zoals de luie pesto pastasalade. En op de Healthy Green Pizza! En laat ik het rucola stampotje en de Geitenkaas/Kipfilet/Zongedrooge Tomaat/Rucola Wraps ook niet vergeten! Hier smaakte de geitenkaas ook ontzettend goed bij! In het recept van de spinaziesalade heb ik geen geitenkaas gebruikt, maar inmiddels heb ik dit al wel vaak met geitenkaas gegeten!

Summer kissed tomato’s

Ik ben tegenwoordig gek op zongedroogde tomaatjes! Liefst heb ik dan de verse “summer kissed tomatos” uit het koelvak van de supermarkt. Het staat nog op mijn lijstje om zelf tomaatjes te drogen. Op verschillende blogs ben ik inmiddels tegengekomen hoe dit moet. Nu ik de komende weken wat meer tijd heb gaat het er vast van komen zelf tomaatjes te drogen.
Aan de recepten die op mijn blog staan is wel te zien dat ik er van hou. In 5 recepten heb ik al gedroogde tomaatjes gebruikt! Namelijk in de rucola stamppot, op de Healthy Green Pizza, Geitenkaas/Kipfilet/Zongedroogde Tomaat/Rucola Wraps, de spinaziesalade, én op de komkommerhapjes! Het is wel opvallend dat ik de zongedroogde tomaatjes vaak combineer met geitenkaas. Blijkbaar vind ik deze combinatie goed. Erg goed! Ik denk niet dat het bij deze 5 recepten zal blijven, de “summer kissed tomatos” blijven favoriet!

Aioli/zongedroogde tomaat saus

Mijn vijfde favorietje  is geen ingrediënt dat ik hier vaak heb gebruikt. Ik heb het zelfs nog nooit genoemd! Maar hier komen de zongedroogde tomaatjes wel weer langs.
Aan deze saus ben ik sinds vorige zomer verslaafd. Ik probeer het niet té vaak te eten, maar eigenlijk kan het overal bij.
Ik eet bijvoorbeeld ook een beetje saus bij de
groentespiesjes van de BBQ.
Vorige week heb ik een nieuw flesje gekocht. Met mezelf heb ik afgesproken dat dit de laatste is. Ik denk namelijk dat ik deze saus ook prima zelf kan maken.
Als ik tevreden ben over mijn recept zal ik hem hier plaatsen!

 

Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar jouw! Wat zijn jouw 5 favorietjes (ingrediënten en producten) van dit moment?

 

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op